TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag DIA JO12-1 – TEC JO12-1

Wedstrijdverslag DIA JO12-1 - TEC JO12-1Wedstrijdverslag competitiewedstrijd DIA JO12-1 – TEC JO12-1

Zaterdag 9 maart, … na een tweetal weken geen competitievoetbal was het nu eindelijk weer tijd voor onze tweede competitiewedstrijd in de 1e klasse.

Tegenstander was DIA JO12-1 uit Teteringen. Dat betekende een autorit van 50 minuten (een kwartiertje verder en we hadden in België gezeten) …… dat is nog eens wat anders dan voetballen in en rondom de Betuwe. Aanvang wedstrijd was om 09.00 uur wat betekende dat we al om 07.15 uur moesten vertrekken uit Tiel.

De jongens waren gebrand op een goed resultaat en hadden met elkaar via hun groeps-app afgesproken om vrijdagavond dan ook op tijd naar bed te gaan. Dat was namelijk ook door de trainers aangegeven. Mooi om dan van de ouders te horen dat ze dat ook daadwerkelijk hebben gedaan.
Wedstrijden win je tenslotte niet alleen door te trainen, maar ook door op de juiste momenten goed te rusten.

Na een week goed getraind te hebben waren we erg benieuwd of de jongens het niveau wat ze de afgelopen week op de trainingen hadden laten zien konden doorzetten in deze wedstrijd.

De wedstrijd

De eerste 15 minuten moesten de jongens vooral wennen aan de sterke tegenstander en het (ouderwetse) kunstgras. Tevens was het ook even zoeken naar het gewenste ritme.
De lange bal werd hierdoor té vaak gehanteerd wat uiteindelijk toch in een veldoverwicht voor ons resulteerde. Gelukkig scoorde Nigel vlak voor de 1e time-out met een fraai afstandsschot de 0-1, dat was een lekkere opsteker.

Gedurende de eerste time-out konden we even goed aangeven dat er niveau moest komen in het getoonde spel, vooral het samenspel zoals getraind hadden we namelijk nog niet gezien.

En toen ging het los, …. onder aanvoering van een uitblinkende Mohammed Amzil als aanvallende middenvelder ging het tempo omhoog, het samenspel was er ineens en rolde de ene na de andere fraaie aanval richting de goal van de tegenstander. Dit alles resulteerde in een comfortabele 0-3 voorsprong met de rust.

De tweede helft

In de rust afgesproken dat we zo door moesten gaan om ervoor te zorgen dat DIA geen kans kreeg in de tweede helft. Je kon zien dat het 2e kwartier vertrouwen had gegeven aan de jongens, ze pakten de draad gelijk weer op en maakte dat DIA uiteindelijk met 0-7 werd verslagen.

Dat was nog eens een uitslag, maar zeker dik en dik verdient. De jongens hadden de tegenstander met goed voetbal de gehele tweede helft vol onder druk gezet zodat uiteindelijk Nigel (2x), Brian (2x), Sven, Santos en uiteraard Mohammed deze 0-7 uitslag op het scorebord konden zetten.

Wel het vermelden waard is dat de wedstrijd onder leiding stond van een jonge (ca. 14 jaar?) scheidsrechter, maar wat een topper was dat zeg! Zelden zo’n goede scheidsrechter gehad, deze jongen snapte het he-le-maal … wat een baas. Zijn naam was volgens het wedstrijdformulier Zico Betten, …. (met zo’n voornaam kun je eigenlijk niet slecht fluiten) …. maar onthoudt u deze naam! Als deze jongen doorgaat zoals vanmorgen wordt dat vast en zeker een top scheidsrechter in het betaalde voetbal en is een Champions league finale zeker voor hem weggelegd.

Vandaag dus een puike teamprestatie neergezet, nu op naar de volgende (thuis)wedstrijd op zaterdag 16 maart tegen Vitus JO12-1, aanvang 09.30 uur.

De komende week dan ook weer scherp en op niveau trainen.
We kijken er weer naar uit!

Staf JO12-1.

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd DIA JO12-1 - TEC JO12-1