Wedstrijdverslag De Alblas JO12-1 – TEC JO12-1

DE Alblas JO12-1 - TEC JO12-1

De Alblas JO12-1 – TEC JO12-1 3 – 0

Aanhaken? Of afhaken?

Zaterdag 13 april stond de uitwedstrijd tegen De Albas JO12-1 uit Alblasserdam op het programma. Een gevaarlijk sterke tegenstander met individueel goede spelers in elke linie van hun elftal. Na een weer aangename kennismaking met de trainers van de tegenpartij was het 10.00 uur en dus tijd om af te trappen.

Eerste helft

In dezelfde opstelling als vorige week gingen we vol goede moed van start. Echter na wat kleine mogelijkheden in de eerste 10 minuten werd het initiatief duidelijk overgenomen door De Alblas. Dit doordat deze jongens begonnen met het winnen van de persoonlijke duels, gevolgd door een hoge handelingssnelheid gecombineerd met bijna altijd een goede eindpass. Dit geeft gelijk het verschil aan tussen ons team en de tegenstander.

Daar waar onze jongens naarmate de wedstrijd vorderde steeds individueler gingen spelen, werd de tegenstander steeds gevaarlijker door goed samenspel en goed opgezette aanvallen.  Onze spelers daarentegen verloren zich steeds meer in het lopen met de bal in plaats van simpel te voetballen. Dit resulteerde in een 3-0 ruststand, dat was een tegenvaller zeg….

Tweede helft

Na de rust kregen we door middel van opportunistisch voetbal wat meer aandeel in de wedstrijd. Maar omdat er vergeten werd om te doen wat de tegenstander deed (het winnen van duels, een hoge handelingssnelheid én vooral een goede eindpass) konden we geen echte vuist maken. De ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand. Dat was even anders dan onze 2-5 overwinning tegen hen in de najaarscompetitie.  Wat een domper zeg, maar eigenlijk  was deze uitslag geheel terecht.

De conclusie na deze wedstrijd is dat de spelers van De Alblas al verder zijn in hun ontwikkeling dan onze jongens, zowel individueel als team.  Onze jongens hebben nu gezien, maar vooral ervaren wat de volgende fase voor hun spel zou moeten worden. Wij zijn ervan overtuigd dat onze jongens het in zich hebben. Echter zullen ze nu zelf de nodige stappen in hun ontwikkeling moeten gaan maken. Wij als trainers gaan er in ieder geval alles aan doen om hen daar bij te helpen. 

De komende twee weken is er i.v.m. de feestdagen geen competitie. Deze tijd zullen we nu goed gebruiken in voorbereiding op de wedstrijd tegen de absolute koploper in onze competitie, the Gunners uit Breda.

Wordt het aanhaken of afhaken?….

Wij kijken er in ieder geval weer naar uit.

Staf JO12-1.