TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

De geschiedenis herhaalt zich

HVCH JO15-1 - TEC JO15-1 [wedstrijdverslag]

Wedstrijdverslag HVCH JO15-1 – TEC JO15-1    (1-5)

Afgelopen zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd op de agenda; uit tegen Heesch. Net de eerste ronde erop zitten dus, en nu al verbazing over de uitslagen van de eerste speeldag in de poule; 24-0, 10-0. Het zal wel verkeerd ingevuld zijn, was de eerste redenatie…

Benieuwd wat het vandaag zou brengen, want ook onze tegenstander van vandaag had de eerste wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. De afspraak gemaakt dat iedere wedstrijd de mouwen worden opgestroopt, ongeacht de ranglijst. Dit hebben jullie goed opgepakt!

De eerste helft

Wat begonnen jullie voortvarend. Een heel aantal beste (kop) kansen. Na een tijdje trok Sven de bal vanaf rechts goed voor, na bekeken afgewacht te hebben, zodat Chelsea de bal zo in de touwen kon knallen: 0-1.

Met gemak hadden jullie al meer kunnen scoren, want het overwicht was groot. Vlak daarna probeerde de keeper van HVCH mee te voetballen, maar Sven onderschepte de bal goed en schoot hard op de goal. De keeper hervatte zich en redde knap. Het geblokte schot van Sven was hard zodat Gijs van de rand zestien de rebound mooi in de rechterbovenhoek plaatste: 0-2.

Hier zie je dat jagen wel zin heeft en goed om die werklust beloond te zien worden. Want ja, echt het belangrijkste, je hebt die instelling ook nodig als het weer eens vanzelf lijkt te gaan; u voelt hem al aankomen. Uit het niets 1-2. Waar onze keeper de eerste keer kans voor HVCH nog onschadelijk maakte, lukte dat de tweede keer helaas niet. Wat een onnodige tegengoal, jammer, maar vol goede moed door. Vlak daarna was het rust.

De tweede helft

De eerste vijf minuten waren “wat minder”. Als je zo veel beter bent, maar zo aan de tweede helft begint bij deze stand, dan vraag je om de 2-2. Bal op de paal en het zag er allemaal wat lullig uit; vooral de nonchalance achterin. Totaal onnodig, maar ach die jongens van ons zijn net mensen… Dat het maar een spelletje is, mag ik dan thuis ook weer niet zeggen. Altijd leuk om dan een verslag te maken!

Een beetje geluk dwing je echter af en verder direct daarna goed opgepakt. Sven maakt snel aan alle twijfel (als die er al was) een eind en speelt in de tweede helft op rechtsbuiten. Op typerende wijze speelt hij eerst de bal langs een tegenstander en loopt dan ontzettend hard zijn tegenstander voorbij. Vaak ziet het er uit of die tegenstander stilstaat. Vervolgens schiet hij zelf laag in de linkerhoek: 1-3. Over en uit, wedstrijd gespeeld.

Daarna volgen nog twee goals, ik weet niet meer in welke volgorde: een intikker van Brian, die knap op de goede plek stond en wederom een bekeken schot, dit keer van Mirkan volgens mij. Eindstand 1-5!!

Al met al een goede overwinning in een leuke eerste (met veel mooie aanvallen en mogelijkheden) en een wat mattere tweede helft. Volgende week uit tegen Wilhelmina en op tijd naar bed!

Succes aanstaande zaterdag!