TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag GRC JO15-1 – TEC JO15-1

GRC JO15-1 – TEC JO15-1

GRC JO15-1 – TEC JO15-1 (0-4)

De week van 5 december, Sint en Piet zijn weer in het land. Hoe oud de kinderen ook zijn op een of andere manier zijn ze er toch mee bezig. Ze worden daar toch een beetje druk van…. dat was wel te merken op de training van afgelopen maandag. Wat waren ze druk, er was geen land mee te bezeilen, zou het toch de zenuwen zijn dat ze mee worden genomen door Sinterklaas.

Nou als ons goedheiligman had geweten hoe onze jongens zich hebben gedragen, dan gingen ze met een enkele reis richting Spanje. Maar goed, woensdag was er gelukkig weer een training, maar voordat deze begon, hebben we er wel even gesproken over dat dit zo niet langer meer kan. En uitgelegd dat Sinterklaas op de hoogte was van de training van afgelopen maandag en daar schrokken ze natuurlijk toch wel van. Want ze wilden namelijk allemaal voetballen as zaterdag. Na dit besproken te hebben, verliep de training perfect! We hebben ons goed kunnen voorbereiden op de komende wedstrijd tegen GRC in Giessen, die op papier het erg goed doen in de competitie.

Verzamelen om 09.00 uur, pfff voor sommigen onder ons wel een beetje vroeg. Nadat iedereen was gearriveerd, konden we eindelijk vertrekken. Dit keer zonder Rinaldo en Dean. Rinaldo was ’s nachts ziek geworden en Dean moest met de JO14.1 mee, omdat zij maar 10 spelers hadden. Doordat Rinaldo er niet bij kon zijn, moesten ook wij met 11 spelers op pad. Precies genoeg om te voetballen!!

GRC JO15-1 – TEC JO15-1 (0-4)

Eerste helft

Klokslag 10:30 klinkt het fluitsignaal. We starten redelijk en de wedstrijd gaat op en neer. Onze jongens proberen druk te zetten op de achterhoede van GRC, maar daar wordt door GRC makkelijk onderuit gevoetbald. Eerlijk gezegd, worden we voorin wel een beetje weggetikt door de opbouw van GRC. Leuk voetbal spelen die jongens met prima combinatievoetbal. Conclusie: dat moet anders!

Maar ver komt GRC niet want onze vier verdedigers staan geweldig te voetballen. Wanneer er toch eentje weet te ontglippen, komt die Bart tegen, onze rots in de branding. Bart, die we met week zien groeien en de uittrappen steeds beter onder de knie krijgt. Dat schept ook vertrouwen in het team, we worden beter aan de bal, we strooien niet met pepernoten, maar met steekpasses naar onze spitsen. We creëren een hoop kansen, maar we staan ook heel vaak buitenspel, we staan te scherp om zo maar te zeggen i.p.v. de vlagger de schuld te geven.

Eindelijk valt daar de verlossende eerste treffer, BAM 0-1 voor! Een schitterend doelpunt van Naufal, mede mogelijk gemaakt door alle spelers die op het veld staan. Na het doelpunt verliezen we nog steeds de slag op het middenveld, met name de 2de bal, maar omdat we achterin goed opgesteld staan komen de spitsen van GRC niet ver. Oke… zo nu en dan wat kleine kansjes maar niet echt schrikbarend. Onze spitsen zijn aan de bal beter en proberen door combivoetbal de voorsprong te vergroten, dit keer is het Berat die het net weet te raken, nadat hij misschien wel 25x voor buitenspel is afgevlagd. BAM 0-2 heerlijk!

We drukken door, het vertrouwen in de ploeg wordt alleen maar groter. Net voor rust fluit de scheidsrechter eindelijk voor een overtreding, die gemaakt wordt op een van onze spelers. Terwijl er eerder al een keer hands was gemaakt in het 16 metergebied door een van de GRC-spelers, maar dat werd niet gezien. De bal wordt neergelrgd door Berat net buiten het 16 metergebied en de keeper stelt zijn muurtje op. Berat denkt niet na en schiet de vrije trap buiten bereik van de keeper schittert binnen, 0-3. Dat is tevens de ruststand.

GRC JO15-1 – TEC JO15-1 (0-4)

In de rust

Aangekomen in de kleedkamer, die overigens erg groot is en ze hebben een whiteboard hangen, nemen de jongens wat te drinken. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, komt de vraag altijd: Hoe gaat het? Wat gaat er goed en wat zouden we beter kunnen doen?

Voor de wedstrijd hadden we afgesproken, dat we niet zouden opbouwen, maar we juist gebruik maken van de goede uittrap van Bart, maar dan moeten wel de bal wel winnen!! Waar we ook achter kwamen tijdens de eerste helft is dat het druk zetten geen zin had. We gaan iets inzakken, mandekking spelen en laat GRC maar de bal rond spelen. Op die manier zetten we het middenveld vast en kunnen zij de bal niet kwijt, altijd makkelijk voor een trainer wanneer er een bord aanwezig is om te laten zien wat de bedoeling is. Al met al super tevreden natuurlijk. We klagen niet, we staan tenslotte met 0-3 voor maar we kunnen natuurlijk wel even de puntjes op i zetten.

GRC JO15-1 – TEC JO15-1 (0-4)

Tweede helft

We staan als eersten op het veld en het is even wachten op de tegenstander. Nadat beide elftallen gereed staan, fluit de scheidsrechter voor start van de tweede helft.

We starten gelijk goed, we staan op elke positie goed opgesteld. We zijn net wat feller dan GRC, onze middenvelders winnen veel duels en winnen nu ook de 2de bal. Doordat we dat doen krijgt de wedstrijd een eenzijdig beeld, TEC speelt op de helft van de tegenstander. We creëren een hoop kansen en worden steeds gevaarlijker.

Ook zie ik dat het “saaie” gedeelte van de trainingen onbewust worden toegepast door onze jongens, het 1 à 2 keer raken dat we in de treuren doen. Sorry jongens, om sommige dingen onder de knie te krijgen zullen we moeten herhalen en herhalen en jullie leveren zelf het bewijs.

Het is af en toe heerlijk om te zien hoe er gecombineerd wordt, voetbal zoals voetbal hoort te zijn. GRC komt niet meer aan voetballen toe, onze jongens doen het gewoon goed. We laten GRC opbouwen, zetten alles vast en kiezen het moment van druk zetten. We krijgen een hoop kansen, maar ze gaan net naast of over.

De wedstrijd wordt wel steeds grimmiger, we krijgen hier en daar een tikkie, een duwtje en we worden regelmatig vastgehouden. De scheidsrechter, die eigenlijk een prima eerste helft floot, kwam om een of andere reden niet echt lekker uit de kleedkamer. Hoe eenzijdig het wedstrijdbeeld ook, zo eenzijdig begon de scheids te fluiten. Beetje jammer en had niet gehoeven. Onze jongens bleven rustig en hielden, zoals het hoort te zijn, ook netjes hun mond dicht en lieten het maar gaan. Rond de 28ste minuut scoren we 0-4 door een goede individuele actie van Naufal, nadat Berat ook al het net wist te raken maar deze werd op randje buitenspel afgekeurd. De laatste minuten worden zakelijk uitgespeeld, we houden prima balbezit en GRC komt er niet meer aan te pas.

De 3 punten gaan mee naar Tiel! Eindstand 0-4 voor TEC. Supertrots kunnen we zijn, we hebben de wedstrijd zonder wissels gespeeld en misschien was dit wel onze beste wedstrijd van het seizoen.

De doelstelling van het seizoen was: kijken of we bij de bovenste 3 kunnen eindigen maar na vandaag mogen we misschien wel wat verder kijken, wie zal het zeggen.

Aankomende week moeten we goed en geconcentreerd trainen, want voor de volgende wedstrijd staat ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht op het programma om 12.30 uur op Sportpark De Lok.

Meer foto’s van deze wedstrijd vind je op onze Facebookpagina…

GRC JO15-1 – TEC JO15-1 (0-4)