ClubVoetbalDagen 2015 bij TEC

12, 13 en 14 augustus was TEC het toneel van de ClubVoetbalDagen. Drie dagen lang werden ruim 40 kinderen in de leeftijd van zes tot dertien jaar van ’s morgens tien uur tot ’s middags vier uur ontvangen en begeleid door trainers en vrijwilligers van TEC om op een leuke manier hun voetbal skills aan te scherpen.

<< Een foto impressie is hier te vinden >>

01 de trainersWoensdagochtend om tien uur verzamelde de groep zich op de middenstip van het kunstgrasveld. De vrijwilligers hadden vanaf ’s morgens zeven uur alle voorbereidingen getroffen om vlot van start te kunnen gaan. Na een korte peptalk van gastheer René Harte (jeugdvoorzitter TEC) gingen de kinderen met hun groepen uiteen om diverse spelletjes en oefeningen te gaan doen.

 

 

 

Er waren vier groepen van rond de 10 kinderen in verschillende leeftijdklassen:

“Spanje” – mini’s en eerstejaars F pupillen – onder begeleiding van Martin Bauw en Ronny Versteeg
“Engeland” – tweedejaars F en eerstejaars E pupillen – onder begeleiding van René Harte en Marion Baggerman
“Duitsland” – tweedejaars E pupillen – onder begeleiding van Niels van Eldik en John Koehen
“Italië” – E en D pupillen – onder begeleiding van Remond Dekkers en Niki van Dee

06 PartijtjeOp alle dagen bestond het programma uit twee uur voetbal fun in de ochtend, om 12:00 lunch, 13:00 entertainment en vrij spel, met afsluitend een tweede blok voetbal tot 16:00. De lunch was tot in de puntjes verzorgd: er was een lopend buffet met alle soorten brood en hartig en zoet beleg, en drinken in overvloed.

Na de lunch waren er altijd prijzen te winnen: dag 1 werd er een penalty bokaal toernooi gespeeld, op dag twee en drie werden er prijzen verloot. Vanwege de hitte werd op dag twee en drie de brandslang uitgerold om de broodnodige verkoeling te brengen, wat vooral door de jongste deelnemertjes erg gewaardeerd werd!

Dag drie was de grote afsluiter, met ’s ochtends een behendigheidswedstrijd waarbij in iedere groep een beker, zilver of bronzen medaille was te winnen. De middag werd afgesloten met een grote wedstrijd, die regelmatig onderbroken werd voor drinken, ijs en rustpauzes want de zon brandde dat het een lieve lust was.

16 Waterpret 2Om 15:30 verzamelde de hele groep weer op de middencirkel en werden de laatste prijzen verloot. Na een korte afsluiting door René Harte gingen de kinderen terug naar hun trainer om in alle rust en met een praatje de dagen af te sluiten en hun oorkonde in ontvangst te nemen om daarna weer met hun ouders huiswaarts te keren.

De conclusie mag duidelijk zijn: deze drie dagen waren een enorm succes! Alleen maar positieve feedback gekregen van de kinderen en de ouders, en ideeën en toezeggingen voor de volgende zomervakantie.

 

En het mag nòg eens gezegd worden; alles is mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die onbezoldigd in hun vrije tijd, in de vakantie de helpende hand hebben geboden. Daarbij wil ik behalve de trainers ook nog even speciale aandacht geven aan het kader naast de trainers, in de kantine, rond het veld en in de voorbereiding:

Gastvrouwen : Erika van Herrewaarden, Esther Fratello, Manja van Empel, Silvia de Bie, Marlou van der Velden, Minty en Geralda Harte
Fotografie : Esther Fratello
Technische voorbereiding : Wim de Bie en Fred van Dijk
Algemene zaken : Gerrit Gerritsen, Jan van der Kraats, Mo.

En nogmaals de trainers, die de hele dag intensief met de kinderen zijn bezig geweest:

Martin Bauw, Ronny Versteeg, John Koehen, Remond Dekkers, Marion Baggerman, Niels van Eldik, Niky van Dee.

 

René Harte,
Jeugdvoorzitter en coördinator van de ClubVoetbalDagen 2015 van TEC.

 

Huis Verkopen