Actueel
TEC 1 juni 100 jaar!
Trainers & begeleiders gezocht voor onze G-afdeling

Voetballen dankzij Jeugdsportfonds Gelderland

Financieel getroffen door de coronacrisis en wordt het betalen van de contributie van de voetbalclub een hele uitdaging? Het Jeugdfonds Cultuur & Sport biedt hulp

Voetballen dankzij Jeugdsportfonds Gelderland

Voetballen is leuk. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen. En voetballen zorgt voor ontwikkeling op sociaal, fysiek en mentaal vlak. Net als alle andere sporten. Daarom zou ieder kind lid moeten kunnen zijn van een sportvereniging. En daarom zou ieder kind lekker een balletje moeten kunnen trappen met zijn of haar vriendjes bij een voetbalclub.

Maar soms kan dat niet. Omdat er thuis te weinig geld is om de contributie van een sportclub te betalen bijvoorbeeld. Het Jeugdsportfonds helpt deze kinderen graag. Door de contributie van de sportvereniging te betalen. Maar ook door (waar mogelijk) de kosten voor sportattributen op zich te nemen.  Jaarlijks sporten er zo meer dan 38.000 kinderen dankzij een bijdrage van het Jeugdsportfonds.

Hoe werkt het Jeugdsportfonds?

Niet iedereen kan gebruik maken van het Jeugdsportfonds. Er zijn bepaalde spelregels.

Spelregels

  • Aanvragen mogen voor meerdere kinderen uit één gezin gedaan worden.
  • Een aanvraag kan alleen gedaan worden door een intermediair.
  • De contributie / lesgeld wordt direct betaald aan de sportclub of instelling
    waar het kind les heeft.
  • Spelregels over de hoogte van de bijdrage of leeftijd van het kind kunnen per fonds of gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij u in de buurt.
  • De bijdrage moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden.

Kijk voor exacte spelregels per gemeente onder aan deze pagina bij ‘zoek een fonds bij jou in de buurt’.

Hoe werkt het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Informatie voor ouders:

1 ) De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam;

2 ) De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

3 ) De intermediair hoort vaak binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat dit je dat weten;

4 ) Na goed keuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

5 ) Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Weten welke stappen je moet nemen om je kind via het Jeugdsportfonds te laten sporten of meer weten over het Jeugdfonds? Lees het op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kom je niet in aanmerking voor Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Kom je niet in aanmerking voor Jeugdfonds Sport & Cultuur en ben je nog geen 28 jaar, dan kun je contact opnemen met onze ledenadministratie via ledenadministratie@svtec.nl.

Via het Burgerweeshuis Tiel kunnen wij als club een beroep doen op een financiële compensatieregeling voor de contributie. Je aanvraag hiervoor blijft anoniem. Ons doel is dat iedereen kan blijven sporten. Informeer naar de mogelijkheden!

Huis Verkopen