TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Woord van de voorzitter – Nieuwjaarswens 2023

Beste leden, sponsors en vrijwilligers,

Het is 2023 en de bal gaat gelukkig weer rollen.  

Aanstaande zaterdag trappen we om13.00 uur op De Lok af met een oefenwedstrijd voor TEC 1 waarna we vanaf 15.30 onze nieuwjaarsreceptie starten met 22 jubilarissen, die 85-75-70-60-50-25-20-15 jaar onze club trouw zijn gebleven. Drie ervan die heb ik ooit vanaf mijn 5e jaar als trainer gehad en met een grote groep heb ik al lang heel veel uit- en thuiswedstrijden van TEC bezocht. En er zijn ook al jubilarissen bij waar ik nu weer trainer/coach van ben. Ik kijk echt uit naar de nieuwjaarsreceptie en vind het heel bijzonder zeker omdat vorig jaar de nieuwjaarsreceptie niet door kon gaan vanwege corona.

Nadat we de corona te boven waren, startte de oorlog in Oekraïne waar we als club met onze inzamelingsactie gelijk onze betrokkenheid konden tonen. Elke dag worden we er nu nog mee geconfronteerd door de beelden op tv, sociaal media maar vooral doordat we thuis allemaal nu de verwarming iets lager hebben staan. Sinds we afhankelijk zijn van het gas uit Rusland zijn de energieprijzen fors gestegen. Ook bij onze vereniging. Bij TEC zijn de kosten gestegen van 20.000 euro naar 90.000 euro per jaar. Best zorgelijk.

Drie jaar geleden zijn we al gestart met het verduurzamen van ons sportpark met als eerste stap de Greenboarding met zonnepanelen, co2-reductie en ledreclame. De opbrengsten van de Greenboarding zijn bedoeld om te investeren in een energieneutraal sportpark en dat hebben we ook gedaan. Inmiddels hebben we ledverlichting op 3 van de 4 velden. Ledverlichting voor het hoofdveld, dat 50.000 euro kost, staat nog in de planning.

Verder is er climate controle in het wedstrijdsecretariaat en sponsorhome aangebracht en zijn alle kleedkamers voorzien van automatische ledverlichting. En als klap op de vuurpijl is er vorige week akkoord gegeven voor het plaatsen van 166 zonnepanelen op ons hoofdgebouw. Hiermee wekken we 70.000 kWh aan stroom op en worden we energieneutraal als het gaat om stroomvoorziening. Een besparing van 700.000 euro voor de komende 25 jaar. Hierdoor kunnen we financieel ons vizier richten op de nieuwbouw in de toekomst nog voor ons 100-jarig bestaan.

Ons 1e team verblijft gelukkig nog steeds in 2e divisie (ondanks het gemopper wat we regelmatig langs de kant horen). Maar sinds de invoering van de 2e divisie is TEC een van de stabielste top 10 club gebleven van alle amateurclubs van Nederland en daar mogen we in de Betuwe best meer trots op zijn. Zeker gezien de begroting van de club en de faciliteiten die we momenteel kunnen bieden. 

Ook de groei naar weer bijna 500 leden is iets waar we weer trots op mogen zijn. Er zijn weer 2 extra seniorenteams op zondag en een veteranenteam. De G-afdeling speelt op het hoogste niveau en zijn onlangs weer kampioen geworden. Daarnaast hebben we in korte tijd 2 onder 23 teams gecreëerd, die in de top van de 2e divisie en de 4e divisie spelen. Doorstroom van spelers uit de regio vanuit de jeugd heeft afgelopen jaar weer plaats gevonden. Dit is mede mogelijk door een technische commissie met een echt TEC-verleden. Het kan dus wel.

Daaronder hebben we weer een vriendenteam van onder 16 en 19 en een onder 17 team met ook daar jonge nieuwe talenten vanuit de regio.

In de onderbouw met mini’s, onder 8 – 9 – 10 en 12 ontstaat weer een behoorlijke aanwas en een prachtig korps met trainers die elke week 3x als vrijwilliger op het veld staan. Met daarnaast ook nog eens een 45 vrijwilligers die er voor zorgen dat elke dag alles wordt geregeld op de club om te kunnen voetballen. Vrijwilligers worden niet betaald en dus verdienen ze alle waardering.

Met een businessclub van ruim 100 leden krijgen we de financiële armslag om deze mooie stappen te kunnen maken. Zij zorgen ervoor dat alles mogelijk wordt gemaakt.

Door de nieuwe sponsordeal met Patrick voor de komende 3 jaar, het kledingplan en de businessclub zijn alle teams voorzien van nieuwe tenues, trainingskleding en prachtige trainingspakken op naam. Ook alle andere materialen zijn voldoende aanwezig door de acties die er zijn geweest.

Het bestuur is de afgelopen jaren aangevuld met kundige personen die verantwoordelijk zijn per discipline. Via bestuurlid Natasja Jansen zijn de marketing en perszaken perfect geregeld. Voor normen en waarden en veiligheid die top zijn hebben we Christan Hofman. Voor facilitair is er Enrico van Dijkhuizen. Bas ten Berge is er bijgekomen voor de Commerciele zaken en Hans Lenior gaat de rol van secretaris vervullen in de toekomst. Daniel Buijs zorgt voor de ledenadministratie en contributie en met Wim van Eldik  en mij bewaken we het DNA van de club. Want als je als team zelf de schouders eronder kunt zetten maak je de juiste volgende stappen. Laten we daarom ook het nieuwe jaar vooral niet blijven hangen in wat er nog niet is, maar wat we gezamenlijk willen bereiken. Dan weet ik zeker dat we trots kunnen zijn op ons mooie clupje TEC ook in de toekomst.

Johan Verweij

Voorzitter sv TEC