Wedstrijdverslag Union G1 – TEC G1

Vijfde competitiewedstrijd Union G1-TEC G1

Wedstrijdverslag Union G1 - TEC G1

Afgelopen zaterdag vertrokken we met 10 man richting Malden voor de wedstrijd tegen Union G1. Dit keer zonder Damian want hij was op vakantie, Jochem was geblesseerd aan zijn knie, Danny was afwezig en Patrick had last van zijn voet.

We kwamen aan in Malden, we melden ons bij de wedstrijdsecretaris en Jos moest zijn telefoonnummer doorgeven aan het bestuur van Union omdat hij anders de kleedkamersleutel niet meekreeg.

We liepen naar kleedkamer 2 om ons daar om te kleden. Daarna gingen we richting het veld om de warming up te doen en om ons even warm te draaien voordat de wedstrijd begon. Jos vertelde dat Union niet 9 tegen 9 wou spelen dus helaas moesten er 2 spelers van ons in de wissel staan.

De opstelling: Nick op goal, achterin Wilbert Richard en Dirk, middenveld Thomas Luca en Keanu en in de spits Aron.

Toen de scheids aan kwam deden we eerst een gesprek met zowel de aanvoerder van Union als onze aanvoerder. De scheidsrechter legde ons uit dat slidings direct zouden worden afgefloten, dat er niet gescholden mocht worden tegen de scheids en de scheids wile een sportieve pot zien van beide kanten. We deden de tos, Union won de tos en kregen de aftrap. Wij bleven staan.

Eerste helft

Toen begon de wedstrijd Union kreeg de eerste 2 kansen in 10 minuten, maar de spits van Union was niet scherp en schoot 2 grote kansen naast. Het leek wel alsof we even wakker moesten worden. We begonnen niet erg scherp aan de wedstrijd en als je de tegenstander dan laat voetballen komen deze aan grote kansen.

Daarna kwamen we iets beter in de wedstrijd. We kregen een hoekschop, die Thomas nam. Er stond maar 1 speler van ons voor de goal en bij Union maar liefst 5 spelers. De corner werd voorgegeven door Thomas en ging via een speler van Union in eigen goal! 0-1 voor ons en dat was onze eerste kans.

Daarna was het lange ballen gauw thuis en was het hier en daar slordig aan de bal.

Toen ging ook onze 2de kans erin. Jos riep tegen Nick: Trap de bal maar eens naar Keanu! Toen Nick dat deed, stuiterde de bal over de speler van Union heen en Keanu kopte de 0-2 binnen over de keeper van Union heen. Nog vlak voor rust schoot een speler van Union op de goal maar deze was te zacht en kon makkelijk opgeraapt worden door Nick. Met een 0-2 stand de rust in.

Tweede helft

We bleven op het veld en daar kregen we drinken. Jos vertelde dat we een tandje bij moesten schakelen. We stonden wel met 0-2 voor maar het moest wel beter.

Dit heeft geholpen want in de tweede helft wij waren de betere ploeg. We gingen meer druk zetten op de goal van Union en we kregen genoeg kansen, maar de 0-3 bleef uit. Totdat Thom de bal kreeg aangespeeld. Thom schoot op de goal en de bal ging via Bart in de goal: 0-3!

De middenvelder van Union kreeg net iets te veel ruimte, waardoor hij op de goal kon schieten. Nick kreeg de bal echter recht op zich afgeschoten en liet hem eerste instantie los, maar daarna had hij hem klemvast. Na deze kans van Union maakten we de 0-4. Thomas kreeg de bal voor zijn voeten en schoot deze mooi in de hoek.

We kregen nog genoeg kans om er meer bij te maken maar de keeper van Union dag er anders over. Na al die kansen van ons kreeg Union nog 1 kans om te scoren. De spits van Union passeerde onze achterhoede en schoot de bal laag over de grond, maar Nick hield deze eruit.

Nog vlak voor tijd waren er hier en daar wat irritaties over en weer, dus besloot de scheidsrechter 3 minuten voor tijd de wedstrijd af te fluiten, wat de slimste optie was om erger te voorkomen. Wel jammer dat dit zo moet gebeuren.

Sterke tweede helft

We hebben goed gevoetbald in de tweede helft en hebben er weer 3 punten erbij geschreven. Achterin deden Wilbert, Richard en Dirk het goed. Thomas maakte 1 doelpunt en Keanu maakte ook 1 goal. Luca heeft veel meters gemaakt op het middenveld. Aron speelde goed in de spits. Ook heeft Bart zijn doelpunt meegepikt. Thom had zicht verslapen maar heeft in de tweede helft een goeie pot gespeeld.

Volgende week zaterdag spelen we na 2 uitwedstrijden weer lekker een thuiswedstrijd tegen Eendracht Arnhem g1jm om 13:00.

Huis Verkopen