TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd Theole JO13-1 – TEC JO13-1

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd Theole JO13-1 - TEC JO13-1

Donderdagavond 5 september 2019, Sportpark Drumpt in Tiel.

Oftewel in het hol van de leeuw direct je eerste serieuze (beker)wedstrijd moeten spelen als de nieuwe JO13-1 van sv TEC in het seizoen 2019-2020.

De voorgaande weken stonden middels diverse trainingen in het teken van deze eerste wedstrijd. Helaas konden we in de voorbereiding geen oefenwedstrijden spelen, omdat we doorgaans maar met slechts 8 spelers op het veld stonden. Een aantal van de jongens waren namelijk tot en met het laatste weekend van de schoolvakantie nog op vakantie.

Na dinsdag 3 september eindelijk voor het eerst compleet getraind te hebben en op woensdag 4 september de speler- & ouderavond te hebben gehouden stond nu dus de stadsderby tegen 3e divisionist Theole JO13-1 op het programma. Een geduchte en sterke tegenstander.

Helaas kon één van onze nieuwe aanwinsten, Roan van Ledden, niet meespelen in verban met een gebroken pink. Maar uiteraard was hij wel aanwezig om zijn teammaatjes te ondersteunen en hopelijk sluit hij wel weer snel bij de groep aan.

De eerste helft

De jongens die wel konden spelen hadden er heel veel zin, ze waren zover het kon er helemaal klaar voor.  Bij de aftrap nam Theole direct het initiatief en was bij aanvang duidelijk de bovenliggende partij.

Niet zo héél verwonderlijk als je nagaat dat er spelers bij ons waren die nauwelijks getraind hadden en dat het merendeel van het team nu eigenlijk voor het eerst op een groot veld hun wedstrijd moesten voetballen.

Er was aan onze kant veel onrust, slecht voetbal, er werd veel te veel met de bal gelopen i.p.v. van elkaar de bal toe te spelen en er was weinig goede coaching naar elkaar toe. Het was allemaal wat onwennig, maar de belangrijke nul werd op het scorebord gehouden door de tomeloze inzet en fanatisme van de jongens. Hier kwam de beroemde TEC-mentaliteit weer naar boven,……. Als het even niet gaat zoals je wilt en/of gewend bent, dan maar volle inzet geven en kijken waar het schip strandt.

In één van de aanvallen richting het doel van Theole werd een corner verdiend, die genomen werd door Tygo Versluis, ook één van onze nieuwe aanwinsten.

Door toedoen van onze spelers werd de bal uiteindelijk door een speler van Theole zelf in z’n eigen doel geschoten. Dat was een meevaller die onze jongens zichtbaar motiveerde, maar vooral geruststelde. Het kon blijkbaar toch …! Met een tussenstand van 0-1 gingen we uiteindelijk de rust in. In de rust werden de nodige tips en aanwijzingen aan de jongens meegegeven voor de tweede helft.

De tweede helft

Dat bleek toch wat te helpen, de eerste 10 à 15 minuten van de tweede helft werd er een stuk beter gevoetbald, nog steeds niet wat de jongens kunnen maar je zag dat ze zich gingen aanpassen aan de omstandigheden en dat daardoor hun vertrouwen steeds meer toenam.

De 0-2 werd zelfs gescoord voor een fraaie dribbel van Alec die zichzelf vrij speelde en de bal fraai in de bovenhoek schoot.

Na deze goal schakelde Theole er een tandje bij wat resulteerde in een tegengoal. Een schot van afstand wat door heel veel benen heen ging, was onze keeper Lafayaro te machtig.

Complimenten trouwens voor onze keeper Lafayaro (maar ook voor alle andere spelers van Theole en TEC) dat hij veel schoten knap tegenhield. Het hoofdveld van Theole, waarop we speelden, lag er namelijk niet al te best bij.

Een strakke pass over de grond was op dit veld nauwelijks mogelijk terwijl het recentelijk toch was gemaaid en eigenlijk ook net weer bespeelbaar was na de zomerstop.

We hebben medelijden met de 1e selectie van Theole die hun wedstrijden hierop moeten voetballen, het is vrijwel onmogelijk om daar goed en verzorgd voetbal op te spelen. Dan zijn wij toch maar verwend met ons fantastische hoofdveld.

Na de tegengoal van Theole was het alle hens aan dek om de wedstrijd toch winnend af te sluiten wat uiteindelijk ook lukte.

Ook al was de uitslag van de wedstrijd maar bijzaak en was het belangrijker dat we eindelijk onze eerste wedstrijd konden voetballen… winnen is toch wel lekker voor het vertrouwen van de jongens. Al met al een leerzame avond tegen een zeer sterke en sportieve tegenstander waartegen we binnen een aantal alweer zullen spelen maar dan voor de competitie.

Zaterdag 07-09-2019 om 11.45 uur staat alweer de volgende bekerwedstijd op het programma. We spelen dan thuis tegen het sterke Nivo Sparta uit Zaltbommel.

We kijken er weer naar uit!

Staff JO13-1.