TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd SDOUC G1 – TEC G1

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd SDOUC G1 - TEC G1

3 september 2022 | Bekercompetitie | SDOUC G1 – TEC G1

Afgelopen zaterdag speelden we de eerste poule bekerwedstrijd tegen SDOUC uit Ulft. We waren vandaag met 8 spelers. Dit keer zonder Damian, Aron, Bart, Danny en Richard. Richard is er pas 9 oktober weer want die gaat op vakantie naar Amerika. Michael en Luca zijn gestopt met voetbal en Dirk is er bij ons bijgekomen.

Aangezien we met 8 spelers op pad gingen, gingen we dus zonder wissel richting Ulft. Onderweg naar Ulft hebben we nog een stukkie door Duitsland gereden. Dat was super om te zien, ook veel mooie landschappen.

Eenmaal aangekomen in Ulft werden we door de begeleider van Ulft naar de kleedkamer gewezen, waar we ons konden gaan om kleden. Toen naar het kunstgrasveld om even lekker een bal te trappen, Jochem en Wilbert schoten samen Nick in. We begonnen een kwartier eerder aan de wedstrijd dat was wel fijn natuurlijk.

De opstelling: Nick op goal, achterin Wilbert, Dirk en Thom, middenveld Thomas, Keanu en Jochem en in de spits Patrick.

Eerste helft SDOUC G1 – TEC G1

Er werd getost door de scheids en SDOUC mocht aftrappen. Het was voor ons even weer wennen natuurlijk. Het was al even een tijdje geleden dat we hebben gevoetbald, en dat was wel te merken.

De eerste 10 minuten waren we niet erg scherp, dat leverde de 1-0 op voor SDOUC. Een speler schoot op de goal en de spits raakte deze ook nog met de hak aan, waardoor Nick moest vissen. Het was nog erg rommelige aan onze kant, maar Thom kreeg de bal voor zijn voeten en dacht: “laat ik het maar eens proberen!” En deze bal viel ook nog eens in de goal! Deze bal schoot Thom vanaf eigen helft!

Na de 1-1 viel de 1-2 er snel achter aan door Thomas, die een solo maakte en vervolgens schoot hij de bal in de lange hoek raak.

5 minuten voor de rust maakten we de 1-3. Dat was ook de mooiste aanval. Dirk speelde de bal op Keanu, Keanu bal gaf aan Patrick, Patrick gaf deze weer met een hak op Keanu, waarna Keanu het mooi afmaakte door de bal laag in de hoek te schieten.

Met deze stand gingen we de rust in.

Tweede helft SDOUC G1 – TEC G1

De tweede helft waren we niet scherp: we misten te veel kansen en konden we geen afstand nemen van SDOUC. We hadden best een paar doelpunten bij kunnen maken, maar de ballen gingen over of de keeper hield de ballen tegen.

De laatste 10 minuten waren we een beetje op en lieten we SDOUC in wedstrijd komen. SDOUC kreeg daar maar 1 kans uit en dat was een rolletje voor Nick. Ook was het best wel warm, maar we hebben goed standgehouden. Een goed resultaat om het seizoen mee te beginnen: 1-3 winst!

Onze verdedigers Wilbert, Dirk en Thom hebben het goed gedaan. Jochem heeft het op het middenveld goed gespeeld, Thomas en Keanu hebben allebei een goal gemaakt en speelde een goeie pot. Patrick heeft het in de spits goed in gevuld alleen had hij er best een paar kunnen maken! Dirk keerde na 5 jaar weer terug bij ons in het team en maakte een goeie indruk.

Volgende week zaterdag spelen we onze 2de bekerwedstrijd in de poule dan is DZC ’68 de volgende tegenstander.