TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Voorbeschouwing TEC – OFC

Alleen winst telt voor TEC in duel met OFC

TIEL -Na een korte winterstop moet TEC weer aan de bak. Tegenstander is OFC uit Oostzaan. OFC, dat deze zomer naar de Tweede Divisie promoveerde, komt naar Tiel. De Noord-Hollanders hebben het moeilijk gezien de achttiende plaats op de ranglijst met 10 punten uit 18 wedstrijden. TEC doet het iets beter met 18 punten uit 18 wedstrijden. De ploeg van trainer Hans van de Haar begon ambitieus, een plaats in de subtop, maar kon dat niet waarmaken. Inmiddels heeft Van de Haar ondersteuning gekregen van de geroutineerde trainer Eric Meijers en samen hebben ze de weg omhoog ingezet. Uit de laatste vier wedstrijden werden 9 punten gepakt. Doelstelling is nu handhaving in de Tweede Divisie.

In de winterstop kreeg TEC versterking van 31-jarige verdediger Pelé van Anholt, die in het betaalde voetbal uitkwam voor Heereveen, FC Emmen, Willem II, La Galaxy (USA), Enosis Neam (Cyprus) en Roda JC. Aanvallende versterking kreeg TEC niet na het langdurig afhaken van spits Marciano  Mengerink.

TEC speelde in de winterse onderbreking drie oefenwedstrijden, die alle drie in winst werden omgezet. Van opleidingsploeg AMS1 Recruitment werd op De Lok met 7-1 gewonnen. Zaterdag Derde Divisionist Stedoco werd in Hoornaar met 1-2 verslagen en in Tiel kreeg zondag Derde Divisionist OJC Rosmalen met 4-2 klop.

De wedstrijd in Oostzaan liep uit op een 2-2 gelijkspel. In Tiel gaat TEC alleen maar voor de volle winst. De achterhoede is de laatste tijd erg stabiel en als voorin Adham El Idrissi en Bo van Essen de doelpunten blijven meepikken, dan moet dat goed mogelijk zijn en kan onze ploeg klimmen op de ranglijst.