Voorbeschouwing TEC – Jong Sparta

Druk paasweekeinde voor TEC

TIEL – TEC werkt in het paasweekeinde een dubbelprogramma af. Dat begint al op vrijdagavond om 19.30 uur met het treffen met Jong Sparta en eindigt paasmaandag met de inhaalwedstrijd in Hardenberg tegen HHC. Een belangrijk weekeinde, want na de verdienstelijke 1-1 tegen Koninklijke HFC is de situatie er op de ranglijst niet beter op geworden. Scheveningen won bij Noordwijk (0-2) en loopt verder weg. Excelsior verloor met 0-3 bij Hardenberg. Het laat zich aanzien, dat TEC met Excelsior Maassluis gaat duelleren voor een plaats boven de rode streep. TEC heeft vier punten achterstand op Excelsior, maar speelde een wedstrijd minder.

In Rotterdam speelde TEC met 3-3 gelijk tegen Jong Sparta, maar gaf in de slotfase een ogenschijnlijk solide voorsprong van 1-3 weg. Dat gebeurde TEC wel vaker deze competitie. Ook afgelopen zaterdag werd nog een 0-1 voorsprong in het laatste kwartier weggeven in Haarlem. Een goed resultaat tegen Jong Sparta moet mogelijk zijn, want die ploeg totaliseerde 34 punten en speelde ook een wedstrijd minder dan TEC. Van de ploeg uit Rotterdam werd op De Lok in de tweede divisie nog nooit verloren. Het beste resultaat was in het seizoen 2017-2018, toen werd er met 2-0 gewonnen. Jong Sparta doet echter niet mee in de normale degradatieregeling samen met Jong Volendam.

In Hardenberg treft TEC een ploeg, die nog kan gaan meedoen om de prijzen, maar dan moet het van TEC winnen. Zes punten uit dit Paasweekeinde zou TEC een zet in de goede richting geven om in de tweede divisie te blijven. De wedstrijd maandag in Hardenberg begint om 14.30 uur.

Huis Verkopen