Voorbeschouwing sv TEC – Scheveningen

Door Rob Jansen

Overwinning op Scheveningen lost alle problemen voor TEC op

TIEL – TEC heeft een uitstekende eindsprint ingezet met acht punten uit de laatste vier wedstrijden, maar is nog steeds niet veilig. Een overwinning zaterdag op Scheveningen los alle problemen in één klap op. Daarnaast zijn nog een aantal andere opties mogelijk om toch boven de rode streep te blijven.

TEC heeft één punt meer (39) dan directe mededegradatie klant Excelsior Maassluis en een beter doelsaldo (-18). Dat zal echter nooit in het voordeel van TEC kunnen uitvallen. Verliest TEC van Scheveningen en speelt Excelsior Maassluis gelijk tegen kampioenskandidaat AFC dan komen beide ploegen in punten gelijk en kan ook het doelsaldo van beide partijen gelijk zijn. Alleen telt dan het aantal gescoorde doelpunten en dat is van Excelsior Maassluis ruim beter.

Ook Kozakken Boys is met 40 punten niet in veilige haven en kan door zowel TEC en Excelsior
Maassluis nog worden ingehaald. OFC is al gedegradeerd en IJsselmeervogels is veroordeeld tot de nacompetitie. Wie die ploeg vergezeld is nog onzeker. De ploeg van het trainersduo Eric Meijers en Hans van de Haar zal het zeker niet willen laten aankomen op nacompetitie en vol voor de winst gaan op De Lok tegen Scheveningen.

Huis Verkopen