Voorbeschouwing AFC – TEC

TEC op bezoek in Amsterdam bij koploper AFC

TIEL – TEC wacht zaterdag op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam geen gemakkelijke wedstrijd. De Amsterdammers voeren de ranglijst aan met 43 punten uit negentien wedstrijden, precies een punt meer dan naaste achtervolger HHC uit Hardenberg. TEC blijft daar ver bij achter met achttien punten uit evenzoveel wedstrijden. Daarbij is AFC in Amsterdam nog ongeslagen, alleen hekkensluiter OFC wist AFC een punt af te troggelen (3-). De statistieken spreken in het voordeel van AFC, maar voetbal blijft voetbal. In Tiel legde TEC AFC het vuur aan de schenen en kwam de ploeg goed weg met een 2-2 gelijk spel. TEC kwam na een doelpunt van Melvin Platje door treffers van Marciano Mengerink en Bo van Essen op een 2-1 voorsprong. Pas in de 65e minuut maakte Platje gelijk 2-2.

Na de winterstop heeft TEC in iedere linie versterking gekregen. Als laatste sloten de aanvallers Guytho Mijland (26) en Givon Derby (19) aan. Mijland komt over van Slowaakse tweed divisionist Partisan Barejov en Derby kwam de laatste seizoenen uit voor de O19-elftallen van het Turkse Besiktas en G. Berligi en het Portugese Beira Mar. Middenvelder Joshua Kozuh (23) speelde voor Jong Sparta en het Griekse Appolon Larisas. Eerder al meldde routinier Pelé van Anholt (34) zich op De Lok. Deze verdediger heeft al 200 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam staan.

De druk zal in Amsterdam bij AFC liggen en daar kan TEC van profiteren. Trainer Hans van de Haar kondigde al aan dat hij iets behoudender wil gaan voetballen en zal AFC laten komen. Hierdoor zal er ruimte ontstaan op de heft van AFC, waarvan Adham Idrissi en Bo van Essen zo maar van kunnen gaan profiteren. De wedstrijd begint zaterdag in Amsterdam om 15.00 uur.