TEC G1 winnaar zaaltoernooi GSBW

TEC G1 winnaar zaaltoernooi GSBW

Zaterdag 14 januari 2023: TEC G1 winnaar zaaltoernooi GSBW

Afgelopen zaterdag vertrokken we met 7 man richting Tilburg voor een zaaltoernooi bij GSBW. We melden ons bij de zaal en er werden naar kleedkamer 6 verwezen om ons daar om te kleden. Toen we omgekleed waren gingen we richting de zaal. We speelden in totaal 17 minuten per wedstrijd.

TEC – GSBW

De eerste wedstrijd speelden we tegen GSBW uit Tilburg. 3 jaar geleden toen we ook meededen aan dit zaalvoetbaltoernooi, speelden we ook tegen hen. Toen wonnen we de wedstrijd met 1-0.

Dit was een wedstrijd met kansen voor beide teams. Nick heeft hierin 2 goeie ballen tegengehouden, Thomas, Damian en Jochem kregen goede kansen, maar ook zij stuitten op de keeper van GSBW. Uiteindelijk kwamen we op een 1-0 voorsprong door heel mooi samenspel van ons. Jochem maakte het doelpunt. Na de 1-0 ging ook al snel de 2-0 erachteraan en toen was de buit binnen voor ons.

Daarna moesten we een uur wachten op de volgende wedstrijd.

TEC – FC Engelen

De tweede wedstrijd speelden we tegen FC Engelen uit Engelen. Dit team kenden we niet dus dat betekende voor ons een leuke pot om tegen te spelen. Vooral ook omdat zij in hun competitie kampioen zijn geworden.

Vanaf minuut 1 waren wij de betere ploeg en we wonnen deze wedstrijd dan ook met 2-0. Bij de 2-0 was FC Engelen boos omdat hun keeper op de grond lag. Maar als twee spelers van het eigen team met elkaar in botsing komen, dan wordt het lastig voor de scheidsrechter om het doelpunt af te keuren.

Toen was het tijd voor de lunch. We kregen bolletjes fruit drinken en een eierkoek, zal wel zeggen dat deze eierkoek best groot was; 30 cm.

Na de lunch gingen we samen even een kwartier samen een balletje spelen voordat we weer moesten beginnen.

Poulewinnaars tegen elkaar

Wij waren in onze groep 1ste geworden dus moesten we tegen 2 andere teams, die in hun poule ook 1ste waren geworden, strijden om de 1ste 2de en 3rde plek. We speelden tegen Brederodes en Emplina.

TEC – Brederodes

Wij speelde eerst tegen Brederodes. En daar hadden we wat recht te zetten. 3 jaar geleden verloren we namelijk de finale van dezelfde Brederodes na strafschoppen.

Wij namen gelijk het heft in handen en wij kwamen snel al op 0-1 door Damian. Daarna maakten we 2-0 door Thomas en de 3-0 schoot Richard erin met een mooi afstandsschot. Met 3-0 wonnen we deze wedstrijd.

TEC – Emplina

De tweede wedstrijd speelde we tegen Emplina uit den Bosch. Ook deze tegenstander was nieuw voor ons. We kwamen in deze wedstrijd snel op 1-0 doordat Damian de bal er mooi inschoot.

Maar ook Emplina kreeg genoeg kansen om te scoren, maar Nick gooide zich er voor of hield een paar mooie ballen tegen. Wij hadden ook genoeg kansen, maar ook de keeper van Emplina keepte een goeie wedstrijd.

Helaas viel toen de 1-1. Een speler van Emplina schoot op de goal, Nick liet deze bal onder zich doorgaan en de bal rolde richting de goal, zodat een speler van Emplina de bal kon in tikken in een leeg goal.

Na de 1-1 kregen we de scheidsrechter tegen. Thomas speelde de bal en daar werd voor gefloten? De scheidsrechter liep Jochem in de weg, Jochem zei er wat van en de scheids floot tegen ons.

Uiteindelijk speelde we deze wedstrijd 1-1 gelijk. We dachten dat we strafschoppen moesten nemen, maar omdat er een nieuwe poule was gemaakt waarin gestreden werd om de plek 1, 2 en 3, was dat niet nodig. Wij moesten dus afwachten op de laatste wedstrijd: Emplina-Brederodes.

Strijd om de eerste plek: wie wordt de winnaar van het zaaltoernooi GSBW?

Emplina moest 3 doelpunten maken om strafschoppen eruit te spelen, omdat wij 3 doelpunten meer gemaakt hadden dus ging het om het doelsaldo voor plek 1 en 2. Brederodes kreeg in het begin veel kansen, maar paal en de keeper redde Emplina. Emplina kwam 1-0 voor. Toen maakten ze ook de 2-0.

Zou het dan uit draaien op strafschoppen tegen Emplina? Maar Brederodes maakte toch nog de 2-1 een minuut voor tijd.

Uiteindelijk wonnen we dit toernooi op doelsaldo van Emplina en werden wij 1ste! We hebben met zijn allen de prijs opgehaald.

Blij met het resultaat en de support

We waren heel erg blij met dit resultaat vooral omdat we in de laatste wedstrijd de scheidsrechter heel erg tegen hebben gehad, maar dat neemt niet weg dat de andere scheidsrechters heel goed hebben gefloten en dat mag ook gezegd worden.

Ook willen we Remco, de broer van Jochem, bedanken voor zijn support, Carolien voor het maken van de foto’s en Jos voor zijn coaching.

Ook heeft Dirk goed gespeeld en verdedigde heel goed. Bart heeft ook leuk mee gespeeld, maar had wel een paar keer kunnen scoren.

In 2020 werden we 2de en nu de 1ste plaats behaald, een goed begin van 2023! Aanstaande zaterdag (13 januari) spelen we tegen Eendracht Arnhem, een thuiswedstrijd om 13:00 wat voor ons de kampioenswedstrijd is!

Eindstand zaaltoernooi GSBW

  1. TEC
  2. Emplina
  3. Brederodes
  4. Best Vooruit
  5. GSBW
  6. BVKM
  7. FC Engelen
  8. Spoordonkse Boys
  9. OVC’26

Huis Verkopen