🧡 | TEC – AFC [voorbeschouwing]

TEC - AFC [voorbeschouwing]

Speelronde 3 Jack’s League | TEC – AFC | Zondag 4 september 2022 | Aanvang: 14:30 uur

TEC gaat de derde speelronde van Jack’s League in met één punt op zak. En dat smaakt natuurlijk naar meer. Wellicht levert de wedstrijd TEC – AFC die aanstaande zondag in Tiel gespeeld wordt de o zo felbegeerde 3 punten op. Met AFC, die het altijd moeilijk heeft op het Tielse gras, als tegenstander aanstaande zondag staat onze selectie voor een mooie uitdaging.

AFC, altijd sterk

AFC, dat door velen gezien wordt als één van de kanshebbers op de titel van dit seizoen, wist de eerste competitiewedstrijd van dit jaar niet te winnen. Uit in Groesbeek verloor het met 2-1 van De Treffers. Vorige week werd de eerste thuiswedstrijd royaal gewonnen. IJsselmeervogels werd in Amsterdam met 3-0 verslagen door AFC.

AFC speelt dit seizoen onder een nieuwe hoofdtrainer. Benno Niham nam het stokje over van Uli Landvreugd. Niham loopt al aardig wat jaartjes rond bij AFC, waar hij het zaterdagteam van AFC onder zijn hoede had. Niham trainde ook het vrouwenteam van Ajax, waarmee hij in 2018 zowel het landskampioenschap als de KNVB-beker won.

Naast Benno Nihom treffen nog een zevental andere nieuwe gezichten bij de selectie van AFC. Zo kan AFC dit jaar rekenen op de ervaring van Melvin Platjes. De 33-jarige aanvaller speelde welgeteld 240 wedstrijden in de Ere- en Eerste Divisie en scoorde vorige week tweemaal in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels.

Darren Maatsen verruilde Quick Boys voor AFC. Daar wordt Maatsen herenigd met zijn jongere broer Dalian Maatsen, die sinds 2018 actief is bij AFC. Dalian Maatsen maakte in de wedstrijd tegen De Treffers het eerste doelpunt van dit seizoen van AFC. Andere nieuwkomers bij AFC zijn nog Noa Benninga, die vorig seizoen speelde bij Swift en Kevin Visser, die overkomt van FC Volendam.

Op jacht naar punten

Na het verlies tegen Quick Boys en het gelijke spel tegen OFC vorige week, is het tijd voor de volle 3 punten. Zeker als TEC in het linkerrijtje wil meedraaien, kan het de punten goed gebruiken en is het zaak om zeker in thuiswedstrijden geen punten te morsen. TEC is sterk met veel scorend vermogen: zo scoorde Marciano Mengerink de afgelopen twee wedstrijden tweemaal én ook Bo van Essen wist vorige week het doel te vinden. En dan hebben we Adham El Idrissi, goed voor 5 doelpunten in de voorbereiding ook nog. Daarnaast staat het middenveld en de verdediging als een huis. Alle ingrediënten om de wedstrijd van aanstaande zondag te winnen, zijn in huis, nu nog omzetten naar de praktijk. Maar daar hebben we alle vertrouwen in. Aanstaande zondag ligt er een mooie uitdaging voor onze selectie. Wij wensen hun veel succes!

Onderlinge resultaten TEC – AFC

Zoals gezegd, heeft AFC het altijd maar moeilijk in Tiel en heeft het nog nooit weten te winnen op het Tielse gras. Zowel in 2016 als in 2017 verloor AFC met 2-0 van TEC. De afgelopen jaren bracht AFC het er in Tiel echter beter vanaf en werd het 2 maal gelijkspel (2-2). Daar waar AFC het moeilijk heeft in Tiel, heeft TEC het net zo moeilijk in Amsterdam. Op sportpark Goed Genoeg verloor TEC driemaal van AFC. Twee keer ging de wedstrijd vanwege corona niet door.

Wedstrijdleiding TEC – AFC

De derde wedstrijd van het nieuwe seizoen staat onder leiding van scheidsrechter Sam Droge. De heren Gijs van Mun en Gerke Jansen assisteren aan de zijlijn. En Marijn Pijnenburg staat opgesteld als vierde official.

Overige wedstrijden 3e speelronde Jack’s League

  • FC Lisse – Excelsior Maasluis
  • HHC Hardenberg – Quick Boys
  • Kozakken Boys – Spakenburg
  • IJsselmeervogels – De Treffers
  • Rijnsburgse Boys – OFC
  • Katwijk – Scheveningen
  • Koninklijke HFC – Noordwijk
  • Jong Sparta Rotterdam – Jong FC Volendam
Huis Verkopen