Sponsor Event TEC John van Zweden groot succes

Sponsor Event TEC John van Zweden groot succes

Afgelopen donderdag 22 november vond het eerste TEC Sponsor Event plaats.  John van Zweden verrichtte de aftrap van dit eerste Sponsor Event en het event was een groot succes. De opkomst was goed en met zijn fascinerende verhaal boeide John van Zweden zijn publiek van begin tot eind.

Van Haagse behangkoning tot voetbalmiljonair

Het bevlogen verhaal dat John van Zweden klinkt als een mooi jongensboek. Op zijn 16e wordt hij tijdens een voetbaltrip naar Londen verliefd op Swansea. Als hij van school de opdracht krijgt een brief in het Engels te schrijven, schrijft hij een brief naar Swansea City en stuurt deze ook echt op. Tot zijn grote verbazing krijgt hij een reactie terug én wordt zijn brief in het clubblad geplaatst. Het is het begin van een mooie relatie tussen John en de voetbalclub. Het contact tussen de club en John blijft en hij ontmoet er David, een van zijn beste vrienden.

Op z’n 20e neemt John de behangwinkel van 80m2 van zijn vader over. De winkel loopt goed en heeft een goed concept: in de winkel kun je het behang uitzoeken en John – of één van zijn jongens – komt het thuis op de muur plakken. De zaak groeit en met 4 filialen verspreid over de stad gaan de zaken goed. Het heen en weer gevlieg tussen de filialen vindt John echter niks. Daarom voegt hij de 4 filialen samen in een pand tot een behangparadijs van ruim 2500m2.

In de prijzen

In 2001 belt vriend David  John met de vraag of hij samen met hem en nog een paar supporters de club wil redden. De club bevindt zich in een financiële afgrond waar de (vorige) Australische eigenaar de club in heeft gestort. John twijfelt geen moment. Ze kopen de eigenaar uit en nemen de club over. Het geluk lacht hen en de club weer toe. De stad gaat achter de club staan, het stadion zit weer vol en op het veld worden wedstrijden gewonnen. De club promoveert, promoveert weer en groeit uit tot een stabiele middenmoter in de Premier League. In het seizoen 2012/2013 wint Swansea City zelfs de League Cup.

Het unieke succesverhaal van deze club geleid door supporters blijft niet onopgemerkt. En al snel staan Amerikaanse investeerders op de stoep om de club voor 120 miljoen pond over te nemen.  Die overname maakt John van Zweden in één klap multimiljonair. Helemaal weg bij de Swansea gaat John niet. John blijft clubambassadeur en is bijna ieder weekend bij zijn club te vinden.

Dit unieke verhaal van John van Zweden vormt de basis van de vele mooie anekdotes en inzichten, die hij tijdens het Sponsor Event van TEC met alle aanwezigen deelde.

Prachtig resultaat

Na het inspirerende verhaal van John van Zweden namen de Meisjes van de Wijn de aanwezigen mee op een mooie wijnreis tijdens de wijnproeverij die door Bongers werd aangeboden. En konden de aanwezigen ook genieten van de heerlijke hapjes van – en gesponsord door – Theo’s Catering Service. Daarnaast hadden verschillende andere sponsoren nog gezorgd voor andere lekkere drankjes zoals bier en frisdranken.

Deze sponsoravond, die geheel in het teken van de club stond,  heeft gezorgd voor mooie en nieuwe relaties met sponsoren en een prachtige opbrengst. Met een opbrengst van zo’n 7.200 euro aan sponsorgelden en bartering kan een mooie, eerste stap worden gezet in het realiseren van de plannen van de club.

Sponsor Events bij TEC

TEC is voortdurend actief met werving en binding van sponsors. Onder andere door sponsors bij elkaar te brengen door bijeenkomsten of activiteiten te organiseren. Dit Sponsor Event is daar een voorbeeld van en vormt de aftrap van een reeks van sponsorbijeenkomsten die TEC wil organiseren voor (toekomstige) sponsors. Met deze sponsoravonden – die geheel in teken staan van TEC – wil TEC (toekomstige) sponsors laten zien wat zij voor TEC kunnen betekenen en de club hen te bieden heeft.

Ook sponsor worden? TEC verwelkomt u graag als sponsor! Voor vragen en meer informatie, neem contact op met Raymond Verhagen van de sponsorcommissie via sponsoring@svtec.nl.

 

 

 

Huis Verkopen