TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

It’s time for a… #selfie

Spelersfoto aanpassen in voetbal app

Een verouderde pasfoto of helemaal geen foto op je spelerspas? Heb je nog geen foto op je spelerspas dan kun je op elk moment een foto toevoegen. Heb je wel een foto op je spelerspas staan dan kun je deze alleen wijzigen in de periode van 21 juni tot en met 31 oktober. Een foto op de spelerspas is verplicht voor alle spelers van de JO13 en hoger. Ook senioren hebben een foto op hun spelerspas nodig. Geen foto op je spelerspas betekent namelijk niet spelen. En dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Waar moet ik op letten bij het aanpassen spelersfoto?

Alleen foto’s waarop je gezicht goed herkenbaar is, worden door de KNVB goedgekeurd als foto voor op je spelerspas. Een foto die geschikt is voor je ID of paspoort (of rijbewijs als je ouder bent dan 18) is dus ook geschikt voor je spelerspas. Is de foto niet goed, dan keurt de KNVB de foto af. Is dit het geval, meld dit dan zo snel mogelijk bij je trainer/leider.

Hoe pas je de foto op je spelerspas aan?

  • Het wijzigingen van de foto kan in de voetbal app.
  • Log in met het e-mailadres waarmee je staat ingeschreven bij de club.
  • Ga in de voetbal app naar de instellingen en dan naar persoonsgegevens. Daar kun je foto toevoegen. Zorg dat de foto van je profiel gelijk is aan de foto op je spelerspas om problemen bij een controle door de scheidsrechter te voorkomen.
  • Lukt het niet…? Vraag dan je trainer of leider om de foto toe te voegen via de wedstrijdzaken app.

Kan iedereen een spelersfoto aanpassen?

Alleen als je lid bent van een vereniging en/of je lid bent van de KNVB kun je een foto aan je profiel toevoegen. Als je geen lid bent van de vereniging en/of de KNVB bent, is het niet mogelijk om een foto aan je profiel toe te voegen. Ben je onder de 16 dan zijn je ouders – vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) – verantwoordelijk voor je account.

Wie kan mijn foto zien?

De foto die je gebruikt op je profiel van de voetbal app (of Voetbal.nl) is een onderdeel van je profielgegevens. En die profielgegevens zijn alleen voor jou zichtbaar. Wel wordt je foto binnen voetbal.nl een aantal keren gebruikt.  Zo is je foto zichtbaar bij het team, bij wedstrijdverslagen maar ook bij de verkiezing (wo-)man of the match, is je foto zichtbaar. Je kunt de zichtbaarheid van je foto overigens aanpassen in de voetbal app (profielgegevens) en je foto afschermen voor andere gebruikers van de voetbal app. Daarnaast is je foto natuurlijk ook zichtbaar op je spelerspas.