Spannende ontknoping Jack’s League seizoen 2021-2022

De ontknoping Jack’s League komt snel dichterbij: wat is de huidige stand van zaken en voor welke clubs ligt degradatie nog op de loer? En hoe zit het met TEC?

Na de confrontaties met de Top 3 uit Jacks League (Tweede Divisie), waar TEC 1 punt aan overhield, is nu de spannende slotfase aangebroken. Met nog vier wedstrijden te gaan, wacht de hoofdmacht van TEC de taak om voor alle zekerheid nog 8 punten binnen te slepen om Kozakken Boys en GVVV voor te blijven en nacompetitie te ontlopen. 

Mochten Kozakken Boys en GVVV nog punten verspelen dan wordt de taak voor TEC vanzelfsprekend minder zwaar. Rechtstreekse degradatie lijkt voor ASWH onafwendbaar met een achterstand van 9 punten op GVVV, de nummer 17.

Alle steun en energie welkom

Om de selectie van Hans van de Haar de broodnodige steun en energie te geven, doen we een beroep op alle TEC-leden en supporters en ook op alle voetballiefhebbers in Tiel en De Betuwe om TEC die steun en energie te geven door aanwezig te zijn langs de lijn in de slotfase van de competitie. Doel is om het TOP amateurvoetbal te behouden voor Tiel en De Betuwe zodat onze regio ook komend seizoen weer vertegenwoordigd is op het hoogste niveau van Nederland.

Huidige stand

Programma TEC

Zaterdag 21 mei – 15.30 uur: TEC – Jong FC Volendam
Donderdag 26 mei – 14.30 uur: Noordwijk – TEC
Zaterdag 28 mei – 15.30 uur: TEC – AFC
Zaterdag 4 juni – 15.30 uur: GVVV – TEC

Programma Kozakken Boys

Zaterdag 21 mei – 15.00 uur: Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys
Donderdag 26 mei – 15.00 uur: Kozakken Boys – Quick Boys
Zaterdag 28 mei – 15.30 uur: Scheveningen – Kozakken Boys
Zaterdag 4 juni – 15:30 uur: Kozakken Boys – ASWH

Programma GVVV

Zaterdag 21 mei – 15.00 uur: Quick Boys – GVVV
Dinsdag 24 mei – 20.00 uur: GVVV – De Treffers
Zaterdag 28 mei – 15.30 uur: IJsselmeervogels – GVVV
Zaterdag 4 juni – 15.30 uur: GVVV – TEC

Programma De Treffers

Zaterdag 21 mei – 18.00 uur: De Treffers – Jong Sparta Rotterdam
Dinsdag 24 mei 20.00 uur: GVVV – De Treffers
Zaterdag 28 mei – 15.30 uur: De Treffers – HHC Hardenberg
Zaterdag 4 juni – 15.30 uur: Katwijk – De Treffers

En Jong FC Volendam dan?

Jong Volendam vertoeft momenteel een plekje boven TEC, op de 14e plek in de ranglijst van de Tweede Divisie. De Jong-teams (Jong FC Volendam en Jong Sparta) hebben in de Tweede Divisie een aparte positie. De Jong-teams zijn namelijk losgekoppeld van de andere teams in de Tweede Divisie. Ook de regelgeving rondom deze Jong-teams is anders en wordt bepaald door de profsectie van de KNVB.

Dus heel kort gezegd: Jong Volendam speelt in de huidige ranglijst geen enkele rol en kun je eigenlijk gewoon wegstrepen in de strijd van de reguliere clubs om degradatie te voorkomen. Misschien wel leuk om te weten is, dat mocht Jong FC Volendam degraderen, dan is het goed mogelijk dat Jong Feyenoord de plek inneemt van Jong FC Volendam.

Wil je meer weten over de degradatieregeling in de Tweede Divisie, lees dan het bericht daarover op Topamateurvoetbal.com. Daarin worden alle regels die een rol spelen bij degradatie, promotie en jong teams uitgelegd. Je vindt het bericht hier: https://topamateurvoetbal.com/dit-is-de-promotie-degradatieregeling-in-de-tweede-en-derde-divisie/