s.v. TEC en voetbalschool De Betuwe zetten samen voetbalacademie Betuwe United op

voetbalacademie Betuwe United

Voetballers uit Tiel en omstreken samenbrengen voor prestatief voetbal op het hoogst mogelijke niveau binnen hun leeftijdscategorie. Om dat te realiseren, zetten voetbalschool De Betuwe en s.v. TEC samen een voetbalacademie op: Betuwe United.

Talenten bij elkaar brengen in een optimaal leerklimaat

Met de voetbalacademie Betuwe United willen voetbalschool De Betuwe en s.v. TEC zich richten op jonge, talentvolle spelers die zich graag verder willen ontwikkelen. “Door een optimaal leerklimaat te creëren, waarbij vertrouwen, ondersteuning en uitdaging centraal staan, willen we talenten bij elkaar brengen die zich met de juiste motivatie en mentaliteit verder willen ontwikkelen richting topsport,” zegt Oubayd el Boukrioui van voetbalschool De Betuwe en één van de initiatiefnemers van Betuwe United.

“Via mijn voetbalschool kom ik met veel jonge talent in contact en wat me opvalt, is dat veel jong talenten stoppen met voetballen. De reden daarvoor is vaak dat ze bij hun club niet op het eigen niveau kunnen voetballen, dat er binnen een team te veel verschil is in niveau, of dat de juiste begeleiding en/of middelen ontbreken bij de club. En dat is ontzettend jammer, want als je van voetbal houdt, wil je dat iedere voetballer altijd op een zo’n hoog mogelijk niveau kan voetballen. Met Betuwe United willen we met de juiste begeleiding en (financiële) middelen voetbaltalenten sneller naar dat niveau brengen, zowel technisch, tactisch als sociaal.”

Regionaal talent zich dichtbij huis verder laten ontwikkelen

“Door deze talenten te begeleiden en samen in een team te laten spelen, willen we jonge talenten kansen bieden voor een stap richting Jong TEC, TEC 1 of een BVO,” vult Johan Verweij, technische commissie van TEC en mede-initiatiefnemer van Betuwe United, aan. “Als talenten uit onze regio nu een stap richting topsport willen zetten, verdwijnen ze richting Den Bosch, Utrecht, Arnhem, Nijmegen of nog verder. Maar bij die clubs worden ook maar een beperkt aantal spelers aangenomen. Hoe mooi is het dan dat je ook dichter bij huis een prestatieve voetbalopleiding kunt volgen?

Hier in de regio speelt s.v. TEC op het hoogste niveau. Nu is dat derde divisie, volgend seizoen of het seizoen erna wellicht weer tweede divisie. Met deze voetbalacademie willen we ook een solide fundament leggen voor de ontwikkeling van talent richting Jong TEC, TEC 1 en 1e elftallen uit de regio. Bij s.v. TEC zijn we nu vier jaar bezig met talentontwikkeling binnen de O23. Jaarlijks krijgen we zo’n 140 aanmeldingen, daaruit selecteren we een of twee teams. Met trots kan ik nu ook zeggen dat er al verschillende spelers uit onze O23-1 zijn gedebuteerd in TEC 1 of hun plek hebben gevonden bij andere divisieclubs. Door het opzetten van deze voetbalacademie kunnen we dit nu breder trekken en – op den duur – ook in alle leeftijdscategorieën.”

Speler centraal

“Bij Voetbalacademie Betuwe United draait het om de speler,” legt Oubayd el Boukrioui verder uit. “We staan voor ontwikkeling en daarvoor maken we gebruik van alle middelen die daarvoor nodig zijn. Van video-analyses tot het continu meten van de fitheid van spelers. En van de begeleiding door professionals en ervaringsdeskundige tot het verzorgen van stageplekken en het realiseren van samenwerkingen met BVO’s. Belangrijk daarbij is natuurlijk ook dat je kunt spelen in een prestatief team vol andere spelers met de juiste instelling en motivatie. Dit betekent dan ook dat het initiatief om dit ontwikkeltraject bij de voetbalacademie te volgen bij de speler zelf ligt. Wij gaan vanuit Betuwe United geen spelers bij clubs benaderen. Spelers met interesse moeten zichzelf aanmelden voor onze proeftrainingen en selectiedagen.”

“Uiteindelijk hoop ik dat we op deze manier niet alleen het prestatieve voetbal en de ontwikkeling van talent hier in de regio een stap verder brengen, maar ook de samenwerking met de clubs hier in de regio,” zegt Johan Verweij. “We staan open voor samenwerking met clubs hier in de regio. Uiteindelijk profiteren de clubs zelf ook van deze manier van opleiden van spelers. Bijvoorbeeld wanneer ze na deze opleiding de stap maken naar een BVO of met een goede opleiding terugkomen bij de eigen club.

En ik hoop ook dat er mensen van andere clubs gaan aansluiten bij dit mooie initiatief. Om mee te denken en de voetbalacademie verder vorm te geven en op te tuigen. Want hoewel de voetbalacademie bij de KNVB geregistreerd wordt onder de naam van s.v. TEC, staat de voetbalacademie op zichzelf met een eigen bestuur, technische commissie en trainers. Bepaalde posities staan nog open, dus mochten er mensen geïnteresseerd zijn dan horen we dat graag.”

Over Betuwe United

Betuwe United is een voetbalacademie met een heldere missie: het bereiken van het hoogst mogelijke niveau binnen elke leeftijdscategorie. De teams van de voetbalacademie nemen deel aan competitiewedstrijden en toernooien, waarbij ze zich richten op de technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling van de spelers. Dit gebeurt onder begeleiding van een professioneel team van trainers en coaches.

Betuwe United gelooft in de kracht van samenwerking, doorzettingsvermogen en passie voor het spel. Daarom zijn talentvolle spelers uit de Betuwe welkom om zich bij de voetbalacademie aan te sluiten om gezamenlijk naar een hoger niveau te groeien. Spelers worden geselecteerd op basis van toewijding en de bereidheid om de visie van de voetbalacademie te omarmen. Betuwe United streeft ernaar samen te werken met spelers die dezelfde doelen nastreven en zelf het initiatief nemen om hieraan te werken.

Je aanmelden voor de voetbalacademie? Dat kan -> https://betuweunited.nl/aanmelden/

Huis Verkopen