Ricardo Fernandes Pereira verlengt contract bij TEC

Ricardo Fernandes Pereira verlengt contract bij TEC
Proshots / Erich Snijder

Van Jong TEC naar TEC 1: contractverlening volgt op snelle doorgroei talent Ricardo Fernandes Pereira

Ricardo Fernandes Pereira heeft zijn contract bij TEC met 1 jaar verlengd. Fernandes Pereira kwam vorig jaar over van de Cypriotische voetbalclub ENAD Polis Chrysochous om bij selectie van Jong TEC aan te sluiten. Daar ontwikkelde Fernandes Pereira zich zo snel dat hij halverwege het seizoen de overstap kon maken naar de selectie van TEC 1, waar hij op 11 september 2022 debuteerde tijdens de uitwedstrijd tegen De Treffers in Groesbeek.

Ricardo Fernandes Pereira is blij met zijn contractverlenging: “Ik ben blij met de verlenging van mijn contract. Ik heb het goed naar mijn zin binnen het team en de club. De samenwerking met de trainers en de technische staf is goed en ik ben blij met mijn teamgenoten. Ik heb veel steun aan mijn teamgenoten en kan op hun rekenen voor advies en steun. We praten veel en maken veel mee elkaar. Ik heb de afgelopen tijd veel geleerd op mentaal gebied en heb gezien waar er nog verbeterpunten voor mij liggen. Daar ben ik nu mee bezig. Ik verwacht dat ik me hier verder nog verder kan ontwikkelen en vanuit daar een mooie stap kan maken voor de toekomst.”

Ook Johan Verweij van de technische commissie bij TEC is blij met de ontwikkeling van Fernandes Pereira. “Bij de jaarlijkse try-outs van TEC viel het talent van Ricardo gelijk op. Van zijn balaanname tot zijn spelinzicht: in alles zag je de kwaliteiten van Ricardo terug. Dus dat hij al snel kon aansluiten bij de selectie van TEC 1 was voor ons geen verrassing, maar wel een mooie beloning. Dit is ook hoe we het graag zien: talent uit onze opleiding dat doorstroomt naar TEC 1.”

Ricardo Fernandes Pereira

Met de 22-jarige Fernandes Pereira haalde TEC vorig jaar een talentvolle linkervleugelverdediger in huis. De geboren Rotterdammer doorliep de jeugd van Alexandria, waarna hij aansloot bij Feyenoord  018. Na een jaar verruilde hij Feyenoord O18voor Almere City, waar hij uitkwam voor O19, O21 en Jong Almere City. In 2020 vertrok Fernandes Pereira naar Verenigd Koninkrijk waar hij speelde voor zowel Carlisle United als CLS United. Begin vorig jaar verruilde Fernandes Pereira het Verenigd Koninkrijk voor Cyprus. Ook kwam Fernandes Pereira als internationaal uit voor Kaapverdië. Voor zijn komst naar TEC in de zomer van 2022 speelde Fernandes Pereira bij het Griekse ENAD Polis Chrysochous.

Huis Verkopen