TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Paasboodschap van de voorzitter

Beste leden en supporters,

Hierbij een update van de voorzitter nu het balletje weer rolt en alle  coronaregels zijn losgelaten. Wedstrijden die niet meer verschoven mogen worden, kantine en kleedkamers weer open en geen coronacheck meer bij de toegang. Voor iedereen weer wennen met ook weer deze regels die weer van toepassing zijn.

Ondanks gemiste inkomsten is er toch niet stilgezeten met investeren. Zo is er begin dit jaar uit de opbrengsten van de greenboarding op het hoofdveld  nieuwe Ledverlichting aangebracht op veld 5. De greenboarding, waar we als club 3 jaar geleden de 1e van Nederland mee waren, blijkt nu dus een verstandige keuze. Als we als club de energielasten, die explosief gestegen zijn, kunnen blijven betalen, zullen we nog door moeten gaan met kostenbesparende maatregelen. Er is nog ruimte voor sponsors die de club willen supporten met verduurzaming. Momenteel kijken we of we verantwoord van het gas af kunnen in verband met de absurde gasprijzen

Sportief gezien zijn de ogen vaak gericht op het 1e elftal waar ik zeker de laatste tijd vaak vragen over krijg of het wel goed gaat met TEC. Ik reageer dan meestal met deze reactie. “Als je het 1e elftal bedoelt, kun je constateren dat er 12 clubs nu hoger staan, maar 3994 veel lager. Jong TEC heeft nog nooit zo hoog gevoetbald. We zijn voor het eerst sinds jaren gegroeid met 60 leden naar 455 en de stijgende lijn is  ingezet. We hebben in 2 jaar tijd een businessclub gecreëerd met 100 leden, een samenwerkingsverband met NEC en we gaan een fantastische sponsordeal sluiten met een nieuwe kledingleverancier en businessclub voor 4 jaar .Voor het nieuwe seizoen heeft de technische commissie weer mooie plannen en we zijn gestart met 35plus voetbal om oud-TEC’ers weer naar De Lok te krijgen”

Dat er wordt gekeken naar het moment van de week, begrijp ik, maar het blijft belangrijk om toch vooruit te kijken met een meerjarenplan omdat een historie van bijna 100 jaar sv TEC heeft aangetoond dat emotie een slechte raadgever is. Tijden veranderen en zo ook de gemeenschap.    We eisen steeds meer en willen veel voor weinig. Door de onzekere tijden met kosten die maar blijven stijgen, zullen we creatief moeten zijn, moeten we elkaar helpen en steunen als vrijwilligers. Tolerant zijn. Met een oorlog dichtbij moeten we beseffen hoe blij we moeten zijn met wat we met elkaar bezitten.

Zo is een nieuwbouw waarbij niemand een vaste offerte af wil geven nu niet het juiste moment. Dat wil niet zeggen dat we niet vooruit blijven kijken naar de beste opties en hoe we dit gaan realiseren zodra het wel verantwoord is. Dus voor dit moment zeg ik steun je club positief en steek waar mogelijk de handjes uit de mouwen. Er komende spannende wedstrijden aan en het kan nog alle kanten op. Kom je verplichtingen na zodat we samen gezond vooruit blijven kijken en geniet van de paasdagen met vrienden en familie!

Jullie voorzitter,

Johan Verweij.