N.E.C. en T.E.C. gaan samenwerking aan op gebied van jeugdopleiding

Van links naar rechts: Gerold van Gessel, Johan Verweij, Jop Pepping en Dennis te Braak.

BVO N.E.C. en sv T.E.C. gaan samenwerken op het gebied van de jeugdopleiding. De samenwerkingsovereenkomst daartoe is vandaag ondertekend door Dennis te Braak (hoofd opleidingen N.E.C.), Jop Pepping (binnen de HSF – N.E.C. Voetbalacademie verantwoordelijk voor de partnerverenigingen en NEC Maatschappelijk), Gérold van Gessel (hoofd jeugdopleiding T.E.C.)  en Johan Verweij (verantwoordelijk bij sv T.E.C. voor de Technische Commissie en Commerciële zaken).

Het doel van de samenwerking is het delen van kennis als het gaat om talentherkenning en -ontwikkeling, organisatie, sponsoring en daarnaast biedt de Voetbalacademie ook voetbaltechnische ondersteuning.

Zo kunnen jeugdtrainers van sv T.E.C. bijvoorbeeld webinars, gastcollega’s en demotrainingen (per leeftijdscategorie) volgen, die door de Voetbalacademie verzorgd worden en zijn er ook coachbijeenkomsten. Ook heeft de samenwerking tussen de HSF – N.E.C. Voetbalacademie en sv T.E.C. tot doel de overstap van jeugdspelers van T.E.C., die daarvoor in aanmerking komen, naar N.E.C. te vergemakkelijken.

Trouwe subsponsors van TEC Excluton en de KlokGroep zijn ook actief als hoofdsponsor bij N.E.C. “Dan is de keuze voor N.E.C. niet zo moeilijk.”, geeft Johan Verweij aan. “En past precies in onze gedachte van elkaar versterken op gebied van netwerken.”

Meerjarenplan voor de toekomst

Gerold van Gessel, hoofd jeugdopleiding van sv T.E.C. is blij met de samenwerking: “We hebben de afgelopen 2  jaar niet stilgestaan bij TEC. We zijn bezig met een professionalisering van de club en daar hebben we een weer een volgende mooie stap in gemaakt. We hebben met de Technische Commissie en in samenspraak met Hans van de Haar van de technische staf van TEC-1 een mooi meerjarenplan voor de toekomst opgezet met daarin veel aandacht voor de jeugd en de ontwikkeling van talent uit de regio.”

“Stap 1 was het opzetten van een jeugdteam op divisieniveau wat aansluiting heeft op TEC-1 en daardoor op de korte termijn van toegevoegde waarde kan zijn voor de selectie”, vervolgt Johan Verweij. “Dat is bij N.E.C. net zo en inmiddels maken diverse spelers van de onder23 hun opwachting in de hoofdselectie. Door de samenwerking met HSF – N.E.C. Voetbalacademie kunnen wij nu de volgende stap maken in het realiseren van onze ambitie om een toonaangevende jeugdopleiding hier in de Betuwe op te zetten. Zo kunnen wij talentvolle spelers eerder het perspectief bieden om door te stromen in teams op divisieniveau binnen onze eigen club of om de overstap te maken naar N.E.C. voor Eredivisieniveau. Mocht een speler niet slagen voor het hoogste niveau dan blijft deze zeker op de radar van sv T.E.C.

Met het organiseren van selectietrainingen gaan we in vroeg stadium spelers beoordelen of ze talent en de juiste drive hebben voor of T.E.C. of voor N.E.C. Ook de keuze voor een nieuwe voetbalschool is al gemaakt zodra er zicht is op het financiële corona-effect, want dat is nu wel de actualiteit waar we mee te maken hebben.”

”Uiteraard zou het mooi zijn als we, net zoals bij N.E.C., een mooie sponsor als naamgever aan de TEC-voetbalacademie kunnen verbinden. Want kwaliteit kost nu eenmaal ook geld maar dat betaalt zich op termijn weer uit. Ook maatschappelijk.”, geeft Hans van de Haar aan, die uit ervaring spreekt gezien de geweldige teams waar hij in het verleden werkzaam was.

Huis Verkopen