Hans van de Haar ook volgende jaar trainer van TEC

Hans van de Haar verlengt contract bij TEC

Hans van de Haar ook volgend jaar trainer van TEC

Hans van de Haar heeft zijn contract met TEC met een jaar verlengd. De 47-jarige hoofdtrainer staat tot medio 2023 voor de spelersgroep in Tiel.

Van de Haar kijkt uit naar een verdere samenwerking met TEC: “Ik teken nog een jaar bij, omdat ik het hier bij TEC goed naar mijn zin heb. De onderlinge samenwerking is hier goed, ik heb een mooie selectie en een fijne staf tot mijn beschikking en ik kan mijn visie hier verder uitrollen, dus wat wil je nog meer.

We hebben natuurlijk twee bizarre seizoenen achter de rug, maar toch hebben we het afgelopen jaren niet stil gezeten. Bij mijn komst heeft de club de wens uitgesproken om verder te professionaliseren en daar zijn grote stappen in gezet. Dat geldt ook voor ons toekomstplan, waarin veel aandacht voor de jeugd is en de ontwikkeling van talent. Ook daar hebben we, ondanks corona, mooie stappen in kunnen zetten. Regionaal talent weet ons meer en meer te vinden en we zijn begonnen met ze verder op te leiden met als doel ze uiteindelijk klaar te stomen voor het eerste. Het afgelopen jaar hebben al een aantal van deze jonge talenten hun eerste minuten kunnen maken in het eerste.”

Goede samenwerking club en selectie is essentieel

Ook voorzitter Johan Verweij is blij met de verlenging van het contract met trainer Hans van de Haar: “Ik kijk uit naar verdere samenwerking om de mooie plannen, die we hebben als vereniging, te realiseren. Daarvoor is het van structureel belang dat we als club samen optrekken met het eerste elftal. Een goede samenwerking tussen onze hoofdtrainer Hans van de Haar, de technische staf en de selectie is daarvoor essentieel. Daardoor hebben we ook de eerste stappen om een toonaangevende jeugdopleiding te worden in de Betuwe ook al kunnen zetten. We zijn de samenwerking aangegaan met  de HSF – N.E.C. Voetbalacademie en hebben een jeugdteam op divisieniveau opgezet, dat aansluiting heeft op TEC-1.

Dat we deze stappen hebben kunnen zetten, is natuurlijk heel mooi. Maar het neemt niet weg dat we ook terugkijken op een mindere tijd. Dat we niet hebben kunnen voetballen, heeft veel gedaan. Bij onze leden, spelers, sponsors en vrijwilligers. En dat nu er weer volop getraind en gevoetbald kan worden met supporters, leden, vrijwilligers, ouders, sponsors en iedereen die TEC een warm hart toedraagt langs lijn, is natuurlijk prachtig. Dit weekend hebben we weer een vol programma op ons sportpark. Allerlei jeugdwedstrijden, onze O23  mag ook weer. En TEC 1 hervat de competitie hier thuis tegen koploper Katwijk. Dat is echt genieten.”

Ambitie waarmaken

Met de komst van zeven nieuwe spelers, contractverlengingen van huidige selectiespelers én het aanblijven van Van de Haar zet club zich vol in op het waarmaken van de ambitie om dit jaar aansluiting te vinden bij de top 5 clubs van Jack’s League. De start van dit seizoen verliep voorspoedig en TEC was zelfs koploper, maar toen stagneerde het en gooide corona wederom roet in het eten en werd de competitie weer stilgelegd. Nu de competitie uitgespeeld gaat worden en TEC dit weekend weer aan de slag, mag, is er nog volop ruimte om deze ambitie alsnog te realiseren.

Van de Haar: “Natuurlijk heb ik er alle vertrouwen in dat we die aansluiting dit seizoen nog kunnen vinden. We hebben een goede selectie met talentvolle, sterke, fitte spelers, die allemaal net zo gedreven zijn als ik om dit waar te maken. En ondertussen kijken we ook al een beetje naar volgend jaar. Naar het nieuwe seizoen en naar wat we nog moeten realiseren om onze ambities waar te maken.

Om alle plannen in 2024 gerealiseerd te hebben, is onze grootste wens. De club bestaat dan immers 100 jaar. Als we dan kunnen zeggen dat we die toonaangevende jeugdopleiding hier in de Betuwe hebben gerealiseerd, dat we jonge talenten een mooi perspectief kunnen bieden door een goede samenwerking met het eerste en dat we dan behoren tot een van de beste clubs van het amateurvoetbal… Dat zou een kroon zijn op het 100-jarige bestaan.”

Nieuwe aanwinsten TEC

Vorige week werd al bekend gemaakt dat Piotr GorczycaMohamed El MakriniJason WallNino WalbeekYaël EisdenVinnie VermeerDaan Blij en Abdelmajid Boualil TEC per direct komen versterken en Marciano Mengerink TEC in het nieuwe seizoen bij de selectie van TEC aansluit. Ook werd bekend dat Basil Camara en Rodney Klooster hun contracten bij TEC verlengen.

 

Huis Verkopen