Geslaagd sponsorevent TEC met Hein Vergeer en Tatsiana van Neerbos

Dinsdag 16 januari – Sponsorevent TEC met Hein Vergeer en Tatsiana van Neerbos

📸 Helly Bonet

Vorige week dinsdag organiseerde de Business Club van TEC een sponsorevent in de SIXX Skybar op de 16e etage van Van der Valk Hotel Tiel. Met Hein Vergeer en Tatsiana van Neerbos als sprekers van de avond, kregen de aanwezige sponsors een inspirerend verhaal over succes, vitaliteit en de nodige tips om een burn-out te voorkomen.

Hein Vergeer – De wil om te winnen & vitaliteit

Als één van de sprekers tijdens het sponsorevent gaf Hein Vergeer de aanwezige sponsors een kijkje in zijn leven als topsporter en nam hij hen mee in zijn visie op vitaliteit. Zo blikt hij terug op zijn successen als schaatser (tweevoudig Wereld-, Europees- en Nederlands kampioen allround schaatsen, Sportman van het Jaar 1986 en 2x deelname aan de Olympische Spelen van Sarajevo & Calgary) en vertelt hij hoe verandering, samenwerken, communicatie, motivatie en innovatie een rol speelde bij zijn successen.

Zo vertelde Vergeer dat hij samen met een aantal andere schaatsers de klapschaats niet wilden gebruiken, waardoor het meer dan 10 jaar duurde voordat schaatsers hier gebruik van konden maken. Achteraf gezien misschien niet de handigste keuze, maar heeft er wel voor gezorgd dat Vergeer in zijn verdere leven zich meer is gaan richten op innovatie. Eén van de belangrijkste lessen, die Vergeer hiervan meenam, is dat verandering niet zomaar komt en zeker niet in de top. Daarom kun je beter proberen om dingen van onderaf te veranderen en dat dit vraagt om heel veel doorzettingsvermogen.

Samen sterk(er)

In zijn verhaal noemt Vergeer meerdere malen coach Henk Gemser, die een nieuwe manier van werken binnen de schaatsploeg introduceerde, waardoor het hele team beter ging presteren. Zo gingen de schaatsers onderling meer ervaringen met elkaar delen, maar ook meer samenwerken (bijvoorbeeld een goede langeafstand-rijder laten samenwerken met een sprinter).

Verandering is niet makkelijk, wel mogelijk

Na zijn topsportcarrière richt Vergeer zich op het ondernemerschap en wanneer hij als coach meedoet aan het SBS6 tv-programma ‘Afvallers XXL’ realiseert hij zich dat gezond eten en voldoende bewegen – wat voor hem als voormalig topsporter o zo gewoon is, niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is en dat veranderen niet eenvoudig is.

Het besef dat er veel voor nodig is om mensen gezond te maken en dat we met een vergrijzende en oplopende kosten in de gezondheidszorg voor grote uitdagingen staan, maakt dat Vergeer zich richt op het overtuigen van mensen dat verandering mogelijk is en dat het nu de tijd is om te gaan doen. Dat we als mensen, verzekeraars en overheden anders moeten gaan denken en doen om gezond te blijven.

Move2ur, Personal Training, Runningtherapie en Digitaal coaching uit Tiel was ook bij sponsoravond aanwezig om bij de aanwezigen een gratis meeting te doen.

Als Ambassadeur van Stichting ALS, waar TEC ook aan verbonden is, gaf Hein Vergeer deze lezing aan de sponsoren van TEC.

Mentaal in balans blijven bij streven naar succes

Na het motiverende verhaal van Hein Vergeer en een korte pauze was het de beurt aan Tatsiana van Neerbos, die vertelde hoe je een succesvolle leider kunt zijn zonder in een burn-out terecht te komen.

Van Neerbos laat met haar verhaal zien dat de positie die je als kind hebt, binnen het gezin, waarin je bent opgegroeid, van grote invloed kan zijn op hoe je je in je werkende leven opstelt. In een gewone verhouding dragen ouders kinderen, maar wat gebeurt er als een ouder wegvalt? Door ziekte, overlijden, scheiding of door problemen van de ouder? Dan ontstaat er een scheve verhouding, waardoor het kind naast of zelfs achter de ouder komt te staan en daardoor een rol bekleedt die het niet zou moeten hebben. Denk aan een oudste zoon die de verantwoordelijkheid voor het familiebedrijf krijgt wanneer vader komt te overlijden en de zoon ook binnen het gezin de rol van “vader” op zich neemt.

Die positie heeft invloed op wie we worden en hoe we met dingen omgaan. Ben jij de persoon binnen het team die altijd resultaten behaalt, wat er ook gebeurt? Kenmerken niets aan het toeval overlaten en een groot verantwoordelijkheidsgevoel jouw leiderschap? Dat is prachtig natuurlijk. Maar waar komt dat vandaan? En besef je wel hoeveel energie dat kost? Tatsiana van Neerbos nam de aanwezige sponsors mee in haar verhaal aan de hand van dit soort vragen, verhalen uit haar praktijk. Valkuilen, inzichten, scherpzinnige vragen en stof tot nadenken, kenmerkte haar bevlogen verhaal over hoe succesvol leiderschap zo veel gemakkelijker wordt wanneer je mentaal in balans bent!

Netwerken bij de borrel

Na de boeiende verhalen van Hein Vergeer en Tatsiana van Neerbos nam Bas ten Berge, interim-voorzitter van TEC en lid van de sponsorcommissie de microfoon over. Na een dankwoord aan de sprekers, Van de Valk en de aanwezigen begon de aansluitende borrel, die wederom erg gezellig was.

Sponsor Events bij TEC

TEC is voortdurend actief met werving en binding van sponsors. Onder andere door sponsors bij elkaar te brengen door bijeenkomsten of activiteiten te organiseren. Zo organiseerde TEC eerder al sponsor events met sprekers al John van Zweden, Kees Jansma, maar ook een verzorgde busreis met een bezoek aan de business club van Katwijk tijdens de bekerwedstrijd tegen Katwijk en een bezoek met borrel aan Metropole Druten. Met deze sponsoravonden wil TEC (toekomstige) sponsors laten zien wat zij voor TEC kunnen betekenen en de club hen te bieden heeft.

Ook sponsor worden? TEC verwelkomt u graag als sponsor! Voor vragen en meer informatie, neem contact op met Johan Verweij, Bas ten Berge, Rob Jansen of Gökhan Önder van de sponsorcommissie via sponsoring@svtec.nl.

Meer foto’s van het sponsor event zijn te vinden op onze Facebookpagina…

Huis Verkopen