🧡 | Excelsior Maassluis – TEC [voorbeschouwing]

Excelsior Maassluis - TEC [voorbeschouwing]

Speelronde 4 Jack’s League | Excelsior Maassluis – TEC | Woensdag 7 september 2022 | Aanvang: 20.00 uur

Aanstaande woensdag staat de volgende wedstrijd in de competitie alweer op het programma. TEC reist dan af naar Maassluis, waar het de Tricolores van Excelsior Maassluis treft.

Excelsior Maassluis pakt eerste punt van het seizoen

Net als TEC kent Excelsior Maassluis niet de allerbeste start van het seizoen. De eerste wedstrijd van het seizoen werd door de selectie van hoofdtrainer Dogan Corneille in Werkendam met 3-0 verloren van Kozakken Boys. De eerste thuiswedstrijd bracht de Tricolores evenmin geluk en moest het De Treffers, de huidige en ongeslagen numero 2, als meerdere erkennen. Afgelopen weekend trof Excelsior Maassluis promovendus FC Lisse. In een lastige wedstrijd kwam Excelsior Maassluis op voorsprong door een doelpunt van nieuwkomer Carlito Fermina. Omdat FC Lisse kort na de rust gelijkmaakt, vertrekt Excelsior met het eerste punt op zak terug naar Maassluis.

Nieuwe talenten krijgen kans

De formatie van voormalig profvoetballer Dogan Corneille, die sinds 2018 al bij Excelsior Maassluis betrokken is, heeft deze zomer afscheid genomen van twee belangrijke spelers. Zo maakte keeper Jean Paul Leeuwen de overstap naar Katwijk en aanvaller Vincent van den Berg verruilde zijn voetbalschoenen voor de functie van assistent-trainer. Van den Berg was vorig seizoen met 10 doelpunten de clubtopscorer.

Dit seizoen is de hoop, als het gaat om doelpunten, gevestigd op Nino Noordanus. De 21-jarige aanvaller is op huurbasis overgenomen van ADO Den Haag en was met vier doelpunten in de voorbereiding zeer succesvol. Ook centrumspits Carlito Fermina moet voorin zorgen voor het nodige vuurwerk. Dit 22-jarige talent speelde vorige seizoen voor het Griekse Anagennisi Ierapetras. Daarnaast kan Excelsior M. ook dit seizoen rekenen op het scorend vermogen van Dave van Delft en Gabri Urbanus, beiden vorig seizoen goed voor 8 goals. Urbanus zal er tijdens de wedstrijd tegen TEC niet bij zijn omdat hij een schorsing van twee wedstrijden uitzit.

Na verlies en gelijkspel, nu tijd voor winst?

Afgelopen zondag speelden TEC en AFC voor de derde keer op rij met 2-2 gelijk op ons sportpark. Vroeg in de wedstrijd komt AFC op voorsprong door een doelpunt van Raily Ignacio, maar TEC laat zich niet kennen en neemt het initiatief over. In een spannende wedstrijd komt TEC in de eerste helft op gelijke hoogte door een doelpunt van (wederom) Marciano Mengerink en neemt het na rust de leiding van de wedstrijd over door een doelpunt van (wederom) Bo van Essen. Het spel golft op en neer en TEC creëert verschillende kansen, maar het is Melvin Platje van AFC die weet te scoren. Hierdoor eindigt de wedstrijd in 2-2.

Na het verlies tegen Quick Boys en het gelijke spel tegen zowel OFC Zaandam als AFC, lijkt de tijd rijp voor een mooie driepunter. Wellicht biedt de wedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior Maassluis daar de kans voor. Wij wensen TEC in ieder geval veel succes!

Wedstrijdleiding Excelsior Maassluis – TEC

De vierde wedstrijd van het nieuwe seizoen staat onder leiding van scheidsrechter Dave de Vries. Brett Smets en Tuncay Balta assisteren aan de zijlijn. En John Kraak staat opgesteld als vierde official.

Overige wedstrijden 4e speelronde Jack’s League

Dinsdag 6 september:
IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys
Scheveningen – Kozakken Boys
Quick Boys – Jong Sparta Rotterdam
Noordwijk – FC Lisse

Woensdag 7 september:
Excelsior Maassluis – TEC
AFC – Katwijk
De Treffers – HHC Hardenberg
Jong FC Volendam – Spakenburg
OFC – Koninklijke HFC

Huis Verkopen