LED-boarding officieel in gebruik genomen

TEC energieneutrale voetbalclub - Green Boarding firma Softs
Van links naar rechts: Ronald van Bemmel (firma Softs), Johan Verweij, Carla Kreuk en Jan Vissers.

TEC gaat voor verduurzaming sportpark

Gisteravond heeft wethouder Carla Kreuk samen met Johan Verweij en Jan Vissers, bestuursleden TEC de eerste duurzame boarding op sportpark De Lok officieel in gebruik genomen. Met de ingebruikname van deze boarding zet TEC een nieuwe stap in de verduurzaming van het sportpark.

Europese primeur met Green Boarding voor TEC

Deze duurzame boarding, Green Boarding van firma Softs is een nieuw boarding-concept. Deze boarding kent een multifunctionele toepassing, waaronder communicatie, zonne-energie en luchtzuivering. De boarding kent een draaisysteem, zodat de panelen die nodig zijn, worden voorgezet. Zo is het mogelijk om tijdens wedstrijden sponsors op de boarding te tonen, terwijl op andere momenten de zonnepanelen naar voren komen, zodat er zonne-energie kan worden opgewekt. De luchtzuiveringszijde werkt continu.

Energieneutrale voetbalclub

Naast deze panelen komt de Green Boarding met een groot UEFA goedgekeurd led-scherm. Dit led-scherm wordt onderdeel van een netwerk van maar liefst 100 grote amateur voetbalverenigingen in Nederland. Hierdoor wordt de boarding ook voor nationale adverteerders interessant.

Zo uniek als de techniek is ook het achterliggende financiële model. Maar liefst 2/3 van de opbrengsten wordt namelijk gebruikt om de betreffende voetbalclubs te verduurzamen. Vaste zonnepanelen en vele andere verduurzamingsmaatregelen kunnen hiermee worden gefinancierd. Het streven is om binnen 5 jaar al deze clubs energie-neutraal te hebben. Dat budget komt door deze boarding tot stand.

“We zijn trots op deze volgende stap om ons sportpark te verduurzamen. Met de boarding wekken we zonne-energie op en halen we stikstof uit de lucht, terwijl we tegelijkertijd samen met onze sponsors werken aan een duurzaam neutraal sportpark.”, zegt Johan Verweij, bestuurslid van s.v. TEC.

Huis Verkopen