Eerste thuiswinst TEC

Eerste thuiswinst TEC

Eerste thuiswinst TEC

Daar waar menig TEC-supporter de afgelopen weken smachtend uitkeek naar winst op het eigen sportpark, hield TEC dit weekend dan eindelijk de punten in Tiel. Dat ging niet zonder slag of stoot. TEC had het in de eerste helft moeilijk met UNA, maar wist goed stand te houden. Na enkele mooie acties van Adil Lechkar, komt het eerste echte gevaar van TEC na ongeveer een half uur spelen, wanneer Mohamed El Makrini maar net over het doel van UNA schiet. Daarna volgt gelijk nog een kans voor TEC, maar UNA voorkomt een voorsprong van TEC, waardoor er met een 0-0-stand op het scorebord de rust ingegaan werd.

TEC komt sterker uit de rust

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. TEC speelde beduidend sterker en UNA had daar niet zo snel een antwoord op. Wanneer UNA-aanvoerder Brian Boogers in de 50e minuut de bal tegen de arm aankrijgt in de eigen 16, wijst de scheidsrechter naar de stip. TEC-aanvoerder Jeffrey Ket eist de bal op en benut de strafschop: 1-0.

De voorsprong zorgt dat TEC nog beter gaat voetballen en op zoek gaat naar de 2-0. Adil Lechkar is in de 57e minuut dicht bij een doelpunt, maar ziet zijn schot rakelings langs het doel van UNA gaan. In de 71e minuut is het dan wel raak, wanneer Givon Derby met een mooie actie de score van TEC verdubbeld. Niet veel later wordt het zelfs 3-0 wanneer Arsenio Valpoort een voorzet van Adil Lechkar aflegd op de net ingevallen Jarchinio Antonia, die de bal genadeloos binnenschiet.

Aansluiting bij de top

Door de winst op UNA kruipt TEC naar de vierde plek en staat het nog maar 1 punt achter de nummer 3 UNA en nummer 2 Sportlust’46, de volgende tegenstander van TEC in de competitie.

Opstelling TEC: Walbeek; Van Veenendaal, Ket, Van Anholt, Van Rijn (75. Ortela); Raben (89. El Bachir), El Makrini, Roshanali (75. Antonia), Lechkar; Derby (81. Valpoort) en Serrarens.

📸 Helly Bonet Sportfotografie

Nabeschouwingen / Nieuwsberichten

https://www.gelderlander.nl/topamateurs/tec-verslaat-koploper-una-en-sluit-aan-bij-bovenste-ploegen-in-derde-divisie-b~a6f3021b/

https://www.gelderlander.nl/amateurvoetbal/tec-doet-weer-helemaal-mee-maar-waar-ligt-de-sleutel-tot-succes-we-willen-ook-gewoon-kampioen-worden~a5accb13/

https://www.ed.nl/amateurvoetbal/tec-syndroom-blijft-una-achtervolgen-sinds-invoering-topklasse-wonnen-zeelsternaren-nog-nooit-in-tiel~a5cd329d/

https://www.vvuna.nl/218/74844/wedstrijduitslagen/wedstrijd-details/?tab=3

Programma TEC

Veel tijd om na te genieten van de eerste thuiswinst is er niet, TEC moet gelijk weer aan de bak, want aanstaande woensdag staat de o zo belangrijke bekerwedstrijd tegen Katwijk op het programma. De wedstrijd begint in Katwijk om 20.00 uur en kaarten zijn alleen online te koop!

Wint TEC van Katwijk dan plaatst het zich bij de laatste 32 clubs van het TOTO KNVB-Bekertoernooi en is de kans groot dat TEC in de volgende ronde tegen een BVO gaat spelen… Alle support is dan ook welkom!

Volgend weekend staat in de competitie een belangrijke uitwedstrijd in de competitie op het programma. Zaterdag 4 november speelt TEC in Woerden tegen Sportlust ’46. Sportlust ’46 staat, zoals eerder gezegd, slechts een punt boven TEC op een tweede plek. Bij winst dicht TEC het gat met koploper SteDoCo weer een beetje.

Huis Verkopen