Wedstrijdverslag DZC 68 G1- TEC G1

Wedstrijdverslag DZC 68 G1- TEC G1

DZC 68 G1 – TEC G1 – 6de competitiewedstrijd 

Afgelopen zaterdag vertrokken we met 11 spelers richting Doetinchem voor de wedstrijd tegen DZC 68. Dit keer zonder Aron, Patrick en Danny. Eenmaal aangekomen in Doetinchem gingen we richting de kleedkamer en tijdens het omkleden, kwam de scheidsrechter bij ons in de kleedkamer. De scheidsrechter stelde zich voor aan ons – hij heette Wouter – en hij vroeg aan ons hoe hij moest gaan fluiten. Wij zeiden: “Lekker neutraal fluiten en je best doen.”

Jos had graag 9 tegen 9 willen spelen, maar de trainer van DZC 68 zei tegen Jos: Nee, we hebben een paar jongens die niet fit zijn en ze kunnen het niet belopen. Dan ga je toch gewoon 9 tegen 9 spelen??  Dus maakte Jos de opstelling: Nick op goal. Achterin: Dirk, Richard en Wilbert. Middenveld: Jochem, Luca en Keanu. Spits: Thomas.

Toen gingen we ons warm lopen op het knollenveld van DZC 68 en schoten Richard en Wilbert Nick even warm. Na de warming up kwam de scheidsrechter het veld op en deden we de tos. DZC 68 won de tos hun kozen de kant en wij de bal.

Eerste helft

De wedstrijd begon wat matig aan onze kant. Het leek wel alsof we warm moesten draaien. Het was veel te slordig aan de bal en veel hoge ballen. DZC 68 kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Ze kregen een vrije trap en de aanvoerder van DZC 68 schoot de bal op de goal, maar Nick hield deze tegen. Wij kregen ook wat kansen om te scoren, maar de bal ging er niet in. Thomas schoot net naast en de bal van Keanu werd tegengehouden door de verdediger van DZC 68.

Na ongeveer 15 minuten kwamen we toch op voorsprong. Een mooie aanval van achteruit: Nick gaf de bal aan Richard, die speelde de bal op Keanu en Keanu gaf de bol voor op Thomas die de 0-1 maakte.

Na die goal liep het bij ons nog steeds van geen kant en de rechtsbuiten van DZC 68 gaf de bal voor en ging via een van onze eigen speler in eigen goal. Met een 1-1 stand de rust in.

Tijdens de pauze vertelde Jos aan ons dat we veel te slordig voetbalde en dat het wel veel beter moest omdat het anders niet goed zou gaan.

De tweede helft

In het begin van de tweede helft waren we nog steeds zeer matig aan de bal. We lieten DZC 68 maar vrij voetballen. En toen kwam de aanvoerder van DZC 68 helemaal vrij voor de goal van Nick en schoot hij beheerst in achter Nick en toen stonden we met 2-1 achter.

Na die goal maakte de aanvoerder van DZC 68 een gebaar richting Richard en zei: Incasseer dat doelpunt maar lekker! Na die goal gingen we wat beter voetballen en maakte Thomas 2-2 door de bal mooi in de hoek te schieten.

Na die 2-2 riep de scheidsrechter de aanvoerder van DZC 68 en Nick naar zich toe. De scheids zei: Ik hoor dat er veel gescheld wordt over en weer, dus als er iemand nog scheldt of je kan niet van elkaar af blijven, dan ga ik een vrije trap geven. Na deze gesprek van de scheids ging het spel weer verder.

Een speler van DZC 68 schoot de bal naar voren en toen pakte Nick de bal klemvast, maar de aanvoerder van DZC 68 trapte door op Nick en zijn schoen vloog 10 meter verder het veld in. De scheidsrechter gaf een vrije trap aan ons, maar er had best wel een kaart aan te pas mogen komen.

Toen we daarna weer in de aanval waren, kreeg Jochem de bal van Keanu. Jochem schoot op de goal, maar de scheids had al gefloten. Extra jammer voor Jochem, want de bal zat er mooi wel in en dan hadden we met 2-3 voor gestaan.

Daarna kregen we een vrije trap tegen. Jos ging bij de scheids verhaal halen. De scheids zei: Even rustig, trainer, want hier hebt u geen gelijk in. Jos was helemaal boos over die de goal die afgekeurd was van Jochem. De scheidsrechter zei tegen Jos: Ga maar weg. Jos zei: Dat gaat echt niet gebeuren. Wie moet anders de jongens gaan begeleiden? Ik blijf lekker staan en u krijgt mij niet weg. Oké, zei de scheids, maar u gaat zich wel rustig houden. Jos zei nog: Dat noemt zich een bond official. Tjonge, jonge, jonge zeg.

Na dit incident maakten we toch 2-3. Thomas schoot de bal mooi in de hoek! Daarna maakten we de 2-4. Richard gaf de bal aan Thomas, die in de tweede helft rechts voorin speelde waardoor Bart in de spits stond. Bart raakte de bal met zijn hak en de keeper van DZC 68 liet de bal los en daardoor kon Keanu de bal er mooi in knallen. Toen hadden even wat meer lucht.

Maar we maakten het onszelf toch nog moeilijk. Uit het niets kregen we opnieuw een goal tegen. DZC 68 ging in de aanval en opnieuw kreeg een van onze speler de bal tegen zijn been aan en die bal rolde zo achter Nick in de goal! 2de eigen doelpunt!

3-4 met nog 7 minuten te gaan. Het was met hangen en wurgen, maar gelukkig hielden we stand tegen DZC 68 tot het eindsignaal van de scheidsrechter klonk.

Complimenten voor onze spelers

Na afloop ging de aanvoerder van DZC 68 helemaal over de zeik. Hij ging tegen de scheidsrechter te keer en toen we hem een hand wilden geven, ging de aanvoerder tegen iedereen van ons team te keer. De aanvoerder van DZC 68 wou Thom te lijf gaan, maar een paar spelers van ons gingen ertussen staan en de begeleider van DZC 68 zei tegen de aanvoerder: Je gaat nu richting de kleedkamer! Uiteindelijk gingen wij weer rustig richting de kleedkamer.

Het was een dagje wel! Maar onze complimenten aan ons team want we hebben uit eindelijk toch 3 punten mee kunnen nemen naar Tiel en deze was wel extra lekker omdat het in zo’n wedstrijd was!

Achterin hebben Richard, Dirk en Wilbert veel ballen weggehaald en ze deden erg hun best! Op het middenveld veroverde Damian veel ballen. Luca heeft veel meters gemaakt op het middenveld en heeft het linksachter goed zijn best gedaan. Thomas maakte 3 doelpunten en Keanu maakte 1 mooie intikker.

Thom kwam vlak voor de rust in de ploeg voor Luca op de linksachter positie en heeft goed zijn best gedaan in de tweede helft op die positie. Jochem maakte veel meters en kwam ook goed mee terug om achterin te helpen. Erg jammer voor hem dat zijn doelpunt niet doorging. Bart heeft in de spits goed zijn best gedaan. Ook heeft Nick een paar goeie ballen tegengehouden, maar heeft wel 3 doelpunten tegen gehad. Daar gaat hij weer hard aan werken.

Volgende week zaterdag spelen we tegen Jonge Kracht G1, een thuiswedstrijd om 14:15.

Huis Verkopen