Drie spelers uit TEC onder 23 verdienen contract bij TEC

Drie-spelers-uit-TEC-onder-23-verdienen-contract-bij-TEC

Orlando Valadares Fonseca, Marley Ibrahim en Rooshendrik Ortela verdienen contract bij TEC en sluiten aan bij selectie TEC 1

Vanuit de jeugdopleiding van TEC hebben weer drie spelers de aansluiting bij TEC 1 verdiend. Orlando Valadares Fonseca, Marley Ibrahim en Rooshendrik Ortela sluiten per direct aan bij de selectie van TEC 1.

De Tielse Orlando Valadares Fonseca maakt na twee jaar de sprong naar de masterclasselectie van TEC, net als Marley Ibrahim. Rooshendrik Ortela maakt binnen 1 jaar deze stap. Zowel Fonseca, Ibrahim als Ortela hebben het afgelopen seizoen al speelminuten gemaakt bij TEC 1, wat nu resulteert in een volledige aansluiting bij de selectie van TEC 1. Daarnaast zijn er verschillende spelers uit de jeugdopleiding van TEC om een mooie overstap te maken naar andere 3e– en 4e divisieclubs.

Meer en meer talent uit de regio sluit aan en stroomt door

Trainer Ramon Schenkhuysen, al 3 jaar trainer van O23, is supertrots op de talenten die rondlopen binnen de jeugdopleiding van TEC: “De ontwikkelingen binnen ons team en binnen de jeugdopleiding van TEC gaan hard. Het is mooi om te zien hoe binnen een jaar de 7e speler aansluit bij onze selectie van TEC 1 en dat een aantal jongens de club gaan verlaten om bij een andere 3e– of 4e divisieclub te spelen. Daar doen we het voor! En daar gaan we ook mee door.

Er sluiten weer geweldige talenten uit de regio aan en wie weet wat de toekomst nog meer brengt. Sommigen van die talenten zijn afkomstig van een BVO en zien dat ze zich bij TEC goed kunnen ontwikkelen en dat ze via TEC zich verder kunnen ontwikkelen binnen het voetbal met mooie vervolgstappen in hun voetballoopbaan tot gevolg. We werken hier binnen TEC met een mooi team samen aan de ontwikkeling van deze jonge talenten en gelukkig staan de hoofdtrainers van TEC 1 ook open voor deze aanstormende talenten. Het zou mooi zijn als de talenten uit de regio TEC weer de lokale identiteit kunnen geven, zodat we verder kunnen bouwen aan een selectiemix van jong lokaal talent en ervaren (oudere) spelers.

Orlando Valadares Fonseca

Geboren en getogen in Tiel ziet de 19-jarige Orlando Valadares Fonseca zijn jongensdroom waar worden: “Een jongensdroom, spelen in het eerste elftal bij de club waar je je jeugdopleiding hebt doorlopen en ook nog eens op hoog niveau speelt. Vanaf de E-tjes speel ik al bij TEC, waarbij ik een kleine uitstap naar Vriendenschaar in Culemborg heb gemaakt. Sinds 2 jaar seizoenen speel ik weer op het oude, vertrouwde nest (Jong)TEC.

Na een goed gesprek met Hans van de Haar en Johan Verweij werd me duidelijk dat ze me graag bij de selectie van TEC 1 wilde hebben. Daar heb ik geen moment over getwijfeld en meteen ja op gezegd. Ik heb mijn plafond qua voetballen nog niet bereikt. Ik hoop veel te leren, veel speelminuten te krijgen en een belangrijke speler te worden bij TEC 1. Wat mij betreft, worden we aankomend seizoen weer kampioen, waardoor we terugkeren naar de tweede divisie en spelen waar we thuishoren.”

Roshendrik Ortela

De 21-jarige Roshendrik Ortela is blij met deze stap: “Ik heb het erg naar mijn zin bij dit team en ben blij dat ik voor TEC gekozen heb. Ik ben bij toeval bij TEC terecht gekomen. Ik speelde vorig jaar in Zweden bij Ytterhogdals IK en tijdens een vakantie in Nederland kwam ik een oud-teamgenoot tegen, die bij TEC O23 speelt. Ik vertelde hem dat ik graag weer in Nederland zou spelen, waarna hij mij in contact bracht met Ramon Schenkhuysen en Johan Verweij. Binnen een week na het einde van het seizoen in Zweden, trainde ik al met Jong TEC mee.

Het was toen even wachten totdat alle administratie rondom mijn transfer van Zweden terug naar Nederland geregeld was, maar toen in januari mijn transfer geaccepteerd was, kon ik meedoen aan de competitie hier. Ik ben blij dat ik mijn debuut bij TEC 1, in Jack’s League, al heb mogen maken en vind het jammer dat we gedegradeerd zijn. Maar we hebben een mooi, leuk en goed team en ik hoop dat we weer zo snel mogelijk terugkeren naar de tweede divisie.

Ik heb de afgelopen maanden veel steun gehad van mijn teamgenoten. Ze staan voor mij klaar, geven mij advies en steun als dat nodig is. We praten veel en hebben de afgelopen maanden ook veel meegemaakt. Ook de staf heeft mij het afgelopen half jaar veel geholpen en ik ben dankbaar dat zij mijn potentie zien en ik verwacht dat zij mij helpen om een nog betere speler te worden. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en hoop dat ik het daardoor ver in het (betaald) voetbal zal schoppen.”

Marley Ibrahim

Ook Marley Ibrahim is blij met zijn overstap naar TEC 1. “Ik ben heel blij met mijn aansluiting bij TEC 1. Sinds de eerste dag dat ik bij TEC O23 voetbal, is dat mijn doel geweest. En dat voelt natuurlijk goed nu dat gelukt is. Via een vriend ben ik in 2021 bij TEC terechtgekomen en ook gebleven. De begeleiding en het optimisme van Ramon Schenkhuysen en Johan Verweij hebben hier ook een grote rol in gespeeld.

Zij bleven mij steeds het vertrouwen geven, ook toen ik voetballend in een veel mindere periode zat. Uiteindelijk ben ik hier weer bovenop gekomen en ging het steeds beter. Aan het begin van het seizoen (2022/23) ben ik van rechtsbuiten naar linksback gegaan. Dit is een hele goede stap voor mijn ontwikkeling geweest en dat heeft uiteindelijk geleid tot een plekje bij het eerste.

Uiteraard ben ik Hans van de Haar en Eric Meijers ook dankbaar voor de kansen en het vertrouwen dat ze me gegeven hebben het afgelopen half jaar. En ik kijk ernaar uit om volgend seizoen weer met ze te werken. Je merkt dat ze spelers altijd beter willen maken en het beste uit zichzelf willen halen. Ik sta altijd open voor verbetering, dus dat zit wel goed. De trainers vinden het belangrijk dat de sfeer binnen het team goed is. Ik ben in het eerste goed opgevangen door het team en dat maakt de stap naar het eerste ook een stuk makkelijker. Tegelijkertijd zijn de trainingen competitief en uitdagend, wat goed is voor mijn ontwikkeling. Hans en Eric zitten er kort op, waardoor je constant het beste uit jezelf wil halen.

Ondanks de positieve ontwikkelingen in de tweede seizoenshelft was het niet gelukt om op de laatste speeldag te handhaven in de 2e divisie, wat de degradatie extra zuur maakt. We weten nu wel gelijk wat ons te doen staat, namelijk zo snel mogelijk terug naar de 2e divisie. Als ik kijk naar hoe we het in de tweede seizoenshelft met zijn allen hebben opgepakt, ben ik heel optimistisch over volgend seizoen. Ik hoop dat ik daaraan kan bijdragen en dat ik een vaste waarde kan worden binnen de selectie van TEC en zo kan uitgroeien tot een nog betere voetballer. Natuurlijk heb ik nog grotere dromen, maar ik wil het eerst bij TEC laten zien.”

Huis Verkopen