TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Doriano Kortstam nieuwste aanwinst TEC

Doriano Korststam nieuwste aanwinst TEC
📸 Pro Shots / Vincent de Vries

Doriano Kortstam nieuwste versterking TEC

Doriano Kortstam heeft een contract getekend bij sv TEC. Kortstam trainde al een aantal weken mee met de selectie van TEC en debuteerde afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd OFC – TEC

Doriano Kortstam

De 28-jarige Rotterdammer startte zijn voetballoopbaan in de jeugd van Feyenoord. Via Spartaan ’20, SVV, SC Veendam, FC Boshuizen wordt hij daarna in 2013 voor de Nike Academy geselecteerd. Dat leverde hem een stageplek op bij Leeds United AFC. Na zijn stage trekt Kortstam verder Europa in en sluit hij eerst aan bij het Slowaakse MFK Zemplin Michalovce om vervolgens aan de slag te gaan bij SK Slavoj Trebisov. In 2015 keert Kortstam terug op Nederlandse bodem, waar hij anderhalf jaar speelt bij Jong Roda JC. Patrick Kluivert, de toenmalige bondscoach van Curaçao, selecteert Kortstam in 2016 voor Curaçaos voetbalelftal, waarmee hij de finale van de Caribbean Cup 2017 bereikt.

In 2017 debuteert Kortstam in het Nederlandse betaalde voetbal wanneer hij met Achilles ’29 in de Eerste Divisie thuis tegen FC Eindhoven speelt. Na een korte tussenstop op Cyprus, sluit Kortstam aan bij de selectie van FC Eindhoven. Daar komt hij 20 wedstrijden in actie. Het buitenlandse avontuur blijft echter lokken. Vanaf 2018 speelt Kortstam bij clubs in Roemenië, Griekenland en Spanje. Komend seizoen is hij weer actief Nederlandse bodem en speelt hij in het oranje shirt van TEC.

Keuze voor TEC

Doriano Kortstam kijkt uit de samenwerking: “Voor mij is het de eerste keer in deze divisie, dus alles is nog even wennen. Ik kijk ernaar uit om deel te zijn van een team dat hoog kan eindigen in de ranglijst. De selectie waarover we beschikken is sterk en kwalitatief goed en ik denk dat we in de top 5 zouden moeten kunnen eindigen. Ik kijk uit naar een mooi seizoen met dit team. Ik ken de spelersgroep al goed en ik heb een vader-zoonband met de trainer. Dus de keuze voor TEC was dan ook vrij snel gemaakt.”

📸 Pro Shots / Vincent de Vries