Bo van Essen terug bij TEC

Foto: Erich Snijder Fotografie

Bo van Essen keert terug naar TEC. De 25-jarige aanvaller vertrok deze zomer bij TEC om aan de slag te gaan bij Kozakken Boys, maar ging vervolgens bij Spakenburg aan de slag. Nu maakt Bo van Essen de overstap van Spakenburg naar TEC. Van Essen tekent een contract van 1,5 jaar.

Bo van Essen

In februari 2021 werd bekend dat Bo van Essen de selectie van TEC zou komen versterken. De talentvolle aanvaller uit Westervoort maakte in de zomer van 2021 de overstap van DOVO naar TEC. De nu 25-jarige van Essen speelde in zijn jeugd bij SC Westervoort en AVW’66. Bij Vitesse doorliep Bo van Essen de hele jeugdopleiding en speelde hij met Jong Vitesse zowel in de Tweede als de Derde Divisie. In de zomer van 2019 maakte van Essen de overstap naar De Treffers in Groesbeek, waar hij ook uitkwam in de Tweede Divisie.

Na één seizoen verliet van Essen de Groesbeekse club voor DOVO in Veenendaal. Bij DOVO maakte deze snelle en doelgerichte aanvaller zijn kwaliteiten meer waar, want in de 5 competitiewedstrijden die er tot nu toe gespeeld zijn in de Derde Divisie scoorde van 6 maal en gaf 3 assists ( waarvan drie goals en drie assists tegen de amateurs van Ajax (11-0).

Van Essen speelde in totaal 63 wedstrijden in het oranje shirt van TEC. En was zeer succesvol met 26 doelpunten en 9 assists.

Huis Verkopen