Sponsors TEC genieten van anekdotes van Kees Jansma

Sponsor event Kees Jansma

Geslaagd Sponsor Event met Kees Jansma

Afgelopen donderdag organiseerde TEC een zeer geslaagd sponsor event bij het Van der Valk Hotel Tiel. Met Kees Jansma als hoofdspreker van de avond, kregen de aanwezige sponsors een kijkje in het leven van de voormalige perschef van het Nederlands elftal, die eerder sportverslaggever bij de NOS was.

In een enerverend verhaal nam Kees Jansma afgelopen donderdag de zaal mee in zijn levensverhaal. Zo vertelde hoe hij onder andere hoe als jonge jongen de stoute schoenen aantrok en een open sollicitatie stuurde – als koffersjouwer – naar een Herman Kuiphof, die op het punt stond om naar het WK voetbal in Engeland (1966) af te reizen. Maar ook vertelde hij over zijn beslissing om op 57-jarige leeftijd over te stappen naar “de andere kant van de tafel”. Van sportjournalist, die met een kritisch blik het Nederlands elftal beschouwde en hen onder vuur nam, naar de functie van perschef van datzelfde Nederlandse elftal, waarbij Kees Jansma zelf het vuur aan de schenen werd gelegd door kritische sportjournalisten.

Topvoetballers zijn ook maar gewone jongens

Kees Jansma is van 2004 tot en met 2014 perschef van het Nederlands elftal en werkt samen met de bondcoaches Van Basten, Van Marwijk en Louis van Gaal. Als perschef van het Nederlands elftal zag hij hoe hoog de druk bij de spelers van Oranje was en hoe faalangstig sommige spelers soms waren.

“Ga er maar aan staan als je aan komt rijden als 20-jarige broekie en je ziet een grote oranje zee van zo’n 40.000 Oranjefans. Iedereen verwacht dat je als speler van het Nederlands elftal de sterren van de hemel speelt en de tegenstander van de mat wordt geveegd. Dat de tegenstander ook zo’n 30.000 fans heeft, die hetzelfde verwachten van hun nationale team, dat wordt vaak vergeten. En dat diezelfde tegenstander ook goede spelers heeft die uitkomen in de allerbeste competities, dagelijks trainen en ook alles op alles zetten om de winst te pakken, daar wordt ook niet echt bij stil gestaan. We hebben wel eens meegemaakt dat er tijdens een interland een speler in de rust achterbleef in de kleedkamer. Die stond stijf van angst. Voetballers willen maar een ding en dat is voetballen. Dat verandert niet. Ook niet als ze miljoenen op hun bankrekening hebben staan. Maar dat het zo veel druk geeft en zo veel met die jongens doet, dat had ik me als sportjournalist nooit beseft.”

Voetbalclubs kunnen niet zonder steun

Ook haalde Kees Jansma regelmatig zijn club Alphense Boys aan. Als ex-lid, ex-voorzitter, erelid, technisch adviseur en trouw (en fanatiek) supporter is Kees Jansma nog steeds verbonden met die club. Hij rijdt meerdere malen per week van Doorn, waar Kees Jansma nu woont, naar Alphen. “Ik ben daar net zo betrokken als alle andere clubmensen en supporters van de club. Supporters, vrijwilligers en sponsoren: voetbalclubs kunnen niet zonder ze. Sponsors zijn van levensbelang voor iedere club. Geef ze steun.”gaf Kees Jansma de aanwezigen nog mee.

Na een boeiend verhaal van Kees Jansma en een korte pauze nam Johan Verweij van het bestuur van TEC de microfoon over. Johan Verweij presenteerde aan de sponsors de plannen, die TEC met behulp van de sponsors wil gaan realiseren. Na de presentatie van Johan Verweij werd de avond met een gezellige borrel afgesloten.

Sponsor Events bij TEC

TEC is voortdurend actief met werving en binding van sponsors. Onder andere door sponsors bij elkaar te brengen door bijeenkomsten of activiteiten te organiseren. Al eerder organiseerde TEC een sponsor event, waarbij John van Zweden als spreker te gast was. TEC gaat deze bijeenkomsten vaker organiseren voor (toekomstige) sponsors. Met deze sponsoravonden – die geheel in teken staan van TEC – wil TEC (toekomstige) sponsors laten zien wat zij voor TEC kunnen betekenen en de club hen te bieden heeft.

Ook sponsor worden? TEC verwelkomt u graag als sponsor! Voor vragen en meer informatie, neem een kijkje in onze Sponsorbrochure. Of neem contact op met Johan Verweij, Robert Langenbach of Jan Vissers van de sponsorcommissie via sponsoring@svtec.nl.

Meer foto’s van het sponsor event zijn te vinden op onze Facebookpagina…

 

 

Huis Verkopen