Category: JO13-1

Wedstrijdverslag TSV Gudok JO13-1 –  TEC JO13-1     (uitslag 2 – 3)

Alweer de vierde competitie wedstrijd stond vandaag op het programma tegen TSV Gudok (Goed Uit De Ogen Kijken) uit Tilburg.

Om 12.00 was de aftrap en direct na een minuut of drie moest Lenn aan de noodrem trekken. Vrije trap. Deze vloog in het doel; 1-0.  De ogen waren open en TEC begon gelijk de aanval te zoeken. De gehele eerste helft heeft de tegenstander geen kans meer gehad. Gelukkig scoorde Teun vrijwel direct erna de gelijkmaker met een geplaatst schot binnenkant paal. Hierna volgden vele aanvallen en kansen en was TEC eigenlijk voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden. Pas vlak voor rust was er de bevrijdende en terechte 1-2. Op aangeven van Gijs scoorde Teun knap ondanks zijn twee koppen grotere directe tegenstander. Het enige wat er de eerste helft aan ontbrak was dat het overwicht van TEC niet in meer doelpunten werd omgezet.

Rust

De eerste 5 minuten waren perfect. Met Chelsea als prima aanjager werd er op de juiste momenten druk gezet. Hierdoor viel al snel de 1-3 (goal Jayden). Wedstrijd gespeeld zou je zeggen en dat is vaak gevaarlijk, zeker als er nog bijna een hele helft moet worden gespeeld! Daarna viel er een tijd weinig te melden, maar ondertussen werd TEC in slaap gesust en rook de tegenstander een kans. TEC maakte collectief een aantal fouten en uit 1 daarvan viel de 2-3. Daarna werd vlak voor tijd een goal van Gudok afgekeurd wegens buitenspel.

Samengevat een wedstrijd waaruit veel lering kan worden getrokken, onder andere; denk nooit dat je een wedstrijd gewonnen hebt voordat…..

Ondanks het overwicht in met name de eerste helft, werd het toch onnodig spannend. Knap om dan in ieder geval uiteindelijk geen puntverlies op te lopen.

 

Wedstrijdverslag TEC JO13-1 tegen vv Baronie JO13-2

Zaterdag 6-10-2018

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen vv Baronie uit Breda op het programma. Voor de zomerstop hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen de 2edivisionist van deze club de JO13-1 dit resulteerde toen in een verdienstelijke 1-1. De wedstrijd van vandaag werd wederom gespeeld onder een stralend zonnetje en belangstelling van de trouwe supporters. De afgelopen week is er weer stevig getraind en we hopen hiervan vandaag het een en ander terug te zien in de wedstrijd.

11.00 uur de aftrap

We trappen af en doen dat vandaag zonder de zieke Antoon, beterschap namens ons allemaal. Het begin is voortvarend en al snel ontstaat er een één op één situatie waarbij Sven de bal tegen de keeper aan schiet. Baronie heeft een paar leuke voetballers lopen en proberen via deze spelers onder de druk uit te komen dit lukt een een aantal keer, totdat Gijs over links de zestien meter binnen dringt en licht wordt gehinderd op weg naar het doel. De scheidsrechter fluit en geeft een strafschop. Een in mijn ogen onterechte beslissing. Gijs legt de bal op de stip en schiet hem hard in de hoek 1-0.

Lang konden we er niet van genieten en ook wel zo eerlijk kwam Baronie direct weer op 1-1.

Door een prachtige goal van Jayden komen we op 2-1 echter had ik de naam nog niet genoteerd in mijn aantekeningen of het was al weer 2-2. Noah tekent middels een afstandsschot voor 3-2 en Gijs vlak voor rust via een tweede en in mijn ogen terechte strafschop de 4-2.

Conclusie betreffende de eerste helft is dat er teveel wordt gelopen met de bal. Dit is best raar omdat ik de trainers nog geen cursus postbode heb zien geven op de zeer goede trainingen de afgelopen weken. Aan de trainers om de rust te gebruiken om de puntjes op de i te zetten.

De tweede helft

Het lijkt erop dat er in de kleedkamer met elkaar goed is doorgenomen wat er moet veranderen aan het spel van de eerste helft en de postbode lijkt met pensioen. Dit laatste resulteerde in een aantal prachtige aanvallen waar Baronie geen antwoord op had. Het regende kansen. Bal op de paal van Alec, omhaal van Noah die bijna in de kruising belande en een geweldige schot van Sem dat helaas  gestopt werd door de keeper. Dit schot had echt meer verdiend. Jelle was vandaag erg sterk in zijn snelle spelhervattingen dit is natuurlijk ook een compliment waard. Er vielen ook doelpunten deze komen eigenlijk op naam van het hele team want er werd echt goed voetbal gespeeld maar komen op naam van Noah en 2 x Jayden. Doordat we achterin één op één stonden kreeg Baronie twee goede kansen hiervan maakte ze er één en kwam de eindstand op 7-3.

Na de wedstrijd kregen de mannen een traktatie van Finn die 11 jaar geworden is deze week. Namens iedereen nogmaals gefeliciteerd.

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd Madese Boys JO13-1 – TEC JO13-1 (Uitslag 1-1)

Gelijkspel voor TEC JO13-1 bij Madese Boys.

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd Madese Boys JO13-1 – TEC JO13-1 (Uitslag 1-1)

Na het goede begin in de competitie vorige week waarin vooral in de tweede helft goed voetbal was laten zien, werd er de afgelopen week weer scherp getraind en een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Trekvogels die in een 5-2 overwinning eindigde. Afgelopen zaterdag  stond de wedstrijd tegen de Madese Boys JO13-1 in Made op het programma.

De weersomstandigheden waren weer ronduit goed te noemen en ook hier lag het echte gras er goed bij waarop om 12.30 uur werd afgetrapt voor de tweede competitieronde. Vanaf minuut 1 werd al duidelijk wat de tactiek en het spelsysteem van Madese Boys zou worden. Met hun fysieke jongens en meisje probeerden ze steeds de ballen door de lucht naar hun voorhoede te spelen. In de 1e  helft waren beide partijen in evenwicht. TEC wat meer in balbezit. De tegenstander wat fysieker aanwezig. Onze keeper Jelle had zijn handen vol aan de aanvallers van Madese Boys. TEC creëerden niet echt veel kansen in de eerste helft. De achterhoede had veel werk aan hun snelle grote spelers. Gelukkig kon TEC zonder kleerscheuren naar de kleedkamer om bij te tanken voor de tweede helft.

In de tweede helft speelde TEC, na wat omzettingen, veel beter. De bal ging meer rond, en er kwam wat meer diepgang in het spel, waardoor er een paar kansen kwamen. Maar een doelpunt bleef uit. Helaas voor TEC kwam Madese Boys al vroeg in de tweede helft op voorsprong doordat ze hun voorhoede in stelling konden brengen met (weer) een hoge bal. Wat een domper! Gelukkig was er nog (genoeg) tijd om iets aan deze achterstand te doen. Er ging nog een tandje bij en daardoor werden er wederom een aantal goede kansen gecreëerd. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Vanaf de rechterkant werd Jayden bediend, die de bal met een prachtige lob over de snel uitkomende keeper schoot. 1-1. De scheidsrechter besloot 2 minuten voor tijd dat hij genoeg gezien had en floot af. Op basis van het vertoonde spel was deze uitslag 1-1 het maximaal haalbare vandaag.

Op naar volgende week! Dan spelen we weer thuis op “de Lok”. Tegenstander is dan vv Baronie. Aftrap om 11.00 uur. Van harte welkom om ons team weer te komen aanmoedigen.

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO13-1 – vv Bavel JO13-1 (Uitslag 6-1)

Overwinning voor TEC JO13-1 bij debuut in de Hoofdklasse.

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO13-1 – vv Bavel JO13-1 (Uitslag 6-1)

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover! De start van de nieuwe voetbalcompetitie en daarmee ook het debuut van TEC JO13-1 in de Hoofdklasse. Benieuwd en vol verwachting stonden de trouwe supporters weer langs de lijn om het team aan te moedigen ondanks het toch wel wat onstuimige weer. Iedereen was fit en daarmee de selectie compleet. Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het verschrikkelijke ongeluk op het spoor in Oss afgelopen donderdagochtend.

Om iets over twaalf uur werd er afgetrapt op de prima grasmat van veld 2. TEC begon de wedstrijd eigenlijk zoals de weersomstandigheden waren… Onstuimig! Duidelijk werd dat de harde wind beide teams parten speelden. Het meeste balbezit was echter voor TEC. De passes naar elkaar waren vaak onzuiver, miste snelheid of soms juist te hard. Bavel kon echter niet onder de druk van TEC uitkomen. Na ongeveer een kwartier spelen werd het spel van TEC wat beter maar werden de kansen (nog) die er waren niet verzilverd. Dit duurde tot de 25e  minuut toen de bal via een assist van Noah bij Alec belandde. Om het nog even spannend te houden, redde de keeper van Bavel in eerste instantie maar kreeg de bal niet goed weg waardoor Alec het nog een keer mocht proberen en raak schoot! 1-0. De eerste competitie goal was een feit. Na nog een paar halve kansjes voor TEC besloot de scheidsrechter dat het genoeg was voor de eerste helft, en floot af voor de rust.

TEC was veel dreigender in de eerste helft maar het spel was vaak rommelig en onzuiver. Dat zou in de tweede helft echt beter moeten.

TEC kwam fel en goed uit de startblokken aan het begin van de tweede helft. De bal werd snel rond gespeeld en er kwam gelijk veel druk op de verdediging van Bavel. Al na 2 minuten was het raak! Jelle speelde de bal snel uit naar Teun die na een fraaie rush de 2-0 aantekende. Kort daarna wist Finn het net te vinden na een soortgelijke aanval over rechts via een assist van Sven. 3-0. Daarna liet TEC de teugels weer een beetje vieren en dook Bavel een paar keer gevaarlijk op voor keeper Jelle die zijn doel echter knap verdedigde. In de 20e  minuut van de tweede helft speelde Noah zich mooi vrij en versnelde richting het doel van Bavel en schoot de bal heel mooi over de keeper in het doel. Nadat Jayden nog een mooi gedrukt schot op het doel van Bavel had afgevuurd,  braken er voor Bavel een paar minuten aan waarin ze Jelle toch 1x wisten te verschalken. 4-1. Helemaal op het eind mocht Lenn nog aanleggen voor een vrije trap, die hij heel mooi vanaf een meter of 20 van het doel onhoudbaar over de keeper raak schoot. 5-1. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Antoon met een prima kopbal uit een corner de eindstand op 6-1. Concluderend kan ik zeggen: Niet geweldig gespeeld, wel gewonnen. Volgende week vervolgen we de competitie met een uitwedstrijd tegen Madese Boys in  Made.

 

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO13-1 – Beek Vooruit JO13-1 (Uitslag 2-2)

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO13-1 – Beek Vooruit JO13-1 (Uitslag 2-2)

Doordat TEC JO13-1 al door is in het KNVB bekertoernooi was er afgelopen zaterdag ruimte voor een laatste testcase voordat de competitie aanstaande zaterdag begint. In Beek Vooruit JO13-1 uit Prinsenbeek werd een pittige tegenstander van formaat gevonden. Beek Vooruit uitkomend in de 3edivisie wilde ook graag nog een keer oefenen tegen een sterke tegenstander om de laatste puntjes op de spreekwoordelijkeite zetten.

Lenn was afwezig en de wedstrijd werd begonnen met Alec en Jayden als wisselspeler.  Afgesproken werd, dat er in 3 blokken van 20 minuten gevoetbald zou worden. Tijdens de blokken zou er dan ook steeds doorgewisseld worden zodat alle spelers genoeg speeltijd konden krijgen.

Om 13.00 uur werd er onder prima weersomstandigheden afgetrapt op de heerlijke grasmat van het hoofdveld. TEC begon wat rommelig aan de wedstrijd maar probeerde wel zo snel mogelijk in het goede ritme te komen. Beek Vooruit speelde de bal snel rond in een hoog tempo. Op het middenveld werden in eerste instantie veel duels verloren. In de 5e minuut kwam dit goed tot uiting toen de bal heel snel werd rond getikt en de spits van Beek Vooruit op Jelle afsnelde. De verdediging was net te laat om goed in te kunnen grijpen en Beek Vooruit scoorde daarom al vroeg de 0-1. TEC was gewaarschuwd!

TEC was in het eerste blok slechts een paar keer gevaarlijk, maar de keeper van Beek Vooruit bleek goed zijn mannetje te kunnen staan en redde een paar keer knap op inzetten van Gijs, Teun en Jayden. Duidelijk werd dat er in het tweede blok uit een ander vaatje getapt moest gaan worden.

Na een kort moment van drinken en doceren van de trainers begon TEC vol goede moed aan het tweede bedrijf. TEC begon fel en ging wat compacter spelen. Iets wat op dit niveau een must is. Na een fraaie lob van Alec in de 2eminuut ging het 3 minuten later goed mis. Een te zachte terugspeelbal werd handig opgepikt door een speler van Beek Vooruit die vervolgens koel raak schoot. 0-2! Wat nu? Herpakken en door voetballen. Er was nog tijd zat voor de aansluitingstreffer. Die kwam in de 18eminuut toen een speler van Beek Vooruit een handsbal maakte in het strafschopgebied. De bal ging resoluut op de stip. Dit buitenkansje was voor Gijs, die met een droge knal, de bal in de linkerhoek schoot, en daarmee de keeper kansloos liet. (1-2). TEC zat nu goed in de wedstrijd en wilde gaan doordrukken. Het bleef echter wel oppassen voor de razend snelle omschakelingen van Beek Vooruit die veel beweging in de ploeg bleef houden. Vlak voor het slot van het tweede blok was er nog een mooie aanval van TEC maar het bleef 1-2.

Nadat beide ploegen even in kleedkamer waren geweest, om op adem te komen en wat te drinken werd ook duidelijk dat Mirkan de wedstrijd niet verder kon spelen na een forse overtreding op hem aan het einde van het tweede blok.

TEC gooide de laatste 20 minuten alle remmen los! Er werd bij vlagen goed gevoetbald en hoog tempo gespeeld. Dit leidde tot aardig wat kansen op de 2-2. Na een mooi schot van Sven in de 10eminuut en een prachtige bal op de paal van Jayden (die we langs de kant al als doelpunt rekenden) was het Teun, die na een mooie aanval de uiteindelijke eindstand op het scorebord schoot. Deze mooie testcase eindigde verdiend in een gelijkspel. Het was ook mooi om te zien hoe de nieuwe jongens zich op dit niveau knap staande hielden. Een paar spelers speelden vorig seizoen nog op een lager niveau, op een half veld of bij een andere club. De groepsdynamiek is erg goed en er is een mooie chemie tussen de spelers onderling. Dat maakt het voor de trainers ook een mooie uitdaging om het team verder te brengen. Volgende week kunnen we dus met veel vertrouwen aftrappen in de competitie waarin we aanstaande zaterdag 22 september thuis op “de Lok” zullen spelen tegen vv Bavel JO13-1. Aanvang 11.00 uur. Dus wie zin heeft…. Van harte welkom!

 

 

TEC JO13-1 –  vv Papendrecht JO13-1      (uitslag 5 –  2)

Verslag:    TEC JO13-1 –  vv Papendrecht JO13-1      (uitslag 5 –  2)

Vandaag stond alweer de laatste bekerwedstrijd tegen Papendrecht op het programma. Volgende week is er geen wedstrijd omdat we dit jaar in een poule van drie teams zitten in plaats van vier. De vorige wedstrijd werd gewonnen en om alles in eigen hand te houden moest er vandaag gewoon worden gewonnen natuurlijk. Aan het grasveld kon het niet liggen; wat lag het er mooi bij! Complimenten aan degenen die daar de nodige aandacht aan hebben gegeven.

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week gingen onze jongens gelijk voortvarend te werk. In de eerste minuut een corner en in de zesde minuut gelijk al een prachtige goal van Teun.

Nog geen twee minuten later ging er een vrije trap net naast en werden diverse aanvallen van TEC afgefloten voor buitenspel. De eerste 10 minuten waren zo goed dat je gewoon kon wachten op de 2-0. Niet dus. TEC liet de teugels vieren en werd wat nonchalant. Na een kwartier stond het dan ook opeens 1-1 en leek Papendrecht heel even de leiding over te willen nemen.

Dat was even schrikken en na drie verse krachten te hebben ingebracht gingen de mannen er weer fris tegen aan.

Opeens liep het weer en volgden wat corners en werd er met name door Jayden goed gejaagd op de bal. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen en voordat onze reporter het door had stond het 3-1. Ondertussen had Chelsea nog een keer de bovenkant van de lat geraakt na een prima aanval.

Rust

Het begin van de tweede helft was een herhaling van de eerste helft. Gelijk in de eerste minuut een mooie aanval met als resultaat een kopbal, helaas geen goal.

De aanval waar de 4-1 uit voort kwam was er een uit het boekje. Na een snelle spelhervatting vanaf rechtsachter werd bal met twee tikken bij Gijs bezorgd. Hij rondde die kans mooi af. De wedstrijd was nu definitief gespeeld en er volgde nog een penalty voor TEC, hieruit werd gescoord door Lenn; 5-1.  Vlak voor tijd verslapte de aandacht net als in de eerste helft even, en werd in de laatste minuut door Papendrecht gescoord 5-2. Beetje jammer.

We hebben wederom kunnen genieten van een mooie wedstrijd waarin vele goede aanvallen werden ingezet. Ook verdedigend zag het er prima uit. Het is goed om te zien dat de inzet groot is evenals de wil om te winnen.

22 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma en zaterdag 15 september hoeven we dus helaas geen wedstrijd te spelen. Hou deze dag wel vrij in verband met een eventueel nog in te lassen training. Nadere info volgt.

 

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Nivo Sparta JO13-1–TEC JO13-1 (Uitslag 1-2)

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Nivo Sparta JO13-1–TEC JO13-1 (Uitslag 1-2)

 

Na een lange zomervakantie is de JO13-1 weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2018-2019 welke gespeeld zal worden in de Hoofdklasse(Zuid). Voorafgaand aan de competitie zullen er twee bekerwedstrijden gespeeld worden waarvan afgelopen zaterdag(1 september) de eerste op het programma stond tegen Nivo Sparta in Zaltbommel. Voor de meesten toch wel vroeg, werd er verzameld op de parkeerplaats van sportpark “de Lok” om gezamenlijk te vertrekken richting Zaltbommel. Iedereen, spelers, begeleiders en ouders waren toch wel erg benieuwd hoe het zou gaan in de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Gezien de trainingsinspanningen van de afgelopen week waren de verwachtingen toch wel hooggespannen. Met de volledige selectie werd een pittige warming-up afgewerkt en om 10.00 uur werd er onder grote belangstelling afgetrapt op het hoofdveld van het prachtige en zonovergoten sportcomplex van Nivo Sparta.

De wedstrijd tegen Nivo Sparta kwam maar moeilijk op gang. Dit kwam mede doordat het spel vaak werd stilgelegd voor zogenaamde overtredingen of buitenspel situaties. Het werd dus al vroeg duidelijk dat onze spelers het voetballend op moesten gaan lossen. Nivo Sparta dat al enkele weken in voorbereiding was liet zien dat het  een ploeg was waar we serieus tegen aan de bak moesten. Desondanks een licht overwicht voor TEC. Er waren in het eerste kwartier van de wedstrijd al een paar kansjes voor Teun en een schot op de keeper van Chelsea. Na een lichte overtreding van Lenn in de 10e minuut op zijn tegenstander besloot de scheidsrechter direct zijn negatieve stempel op de wedstrijd te drukken door  Lenn een gele kaart te geven. Even later kon Lenn die ook niet helemaal fit aan de wedstrijd begon,  helaas niet meer verder spelen door zijn blessure en moest hij in de 13e minuut al naar de kant. Voor hem kwam Noah in het veld. In de 20e minuut worstelde Jayden zich door de defensie van Nivo Sparta en werd neergehaald. Uit 1 van de spaarzame vrije trappen die aan TEC werden toegekend schoot Gijs in de handen van de keeper. Vlak voor rust in de 30e minuut is het wel raak! Net voor de drinkpauze ontstaat er een chaotische situatie voor het doel van Nivo Sparta en kreeg de keeper de bal niet goed weggewerkt. De bal belande uiteindelijk bij Sven die met een mooie actie en knap schot voor de 0-1 zorgde. Wat was de opluchting groot! De eerste officiële goal was een feit! De spelers konden met opgeheven hoofd naar de kleedkamer voor een welverdiende drinkpauze.

Na bijgetankt te hebben bleven onze spelers een licht overwicht houden, maar met een benauwde 1-0 voorsprong was dat toch niet echt helemaal geruststellend. Waar TEC in de eerste helft steeds vroeg druk zette, probeerde Nivo Sparta na rust de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al na een paar minuten in de tweede helft werd er een vrije trap net buiten de zestien toegekend aan Nivo Sparta. Deze goed uitgevoerde vrije trap verdween in het doel achter Jelle. 1-1. Herpakken en geconcentreerd blijven spelen was het advies! En vooral niet laten provoceren door de tegenstander. TEC bleef aandringen op de overwinning maar het gevaar bleef wel dat als Nivo Sparta de bal onderschepte er meteen een lange haal naar voren werd gegeven op hun snelle voorhoede. TEC gaf  echter ook niet op. De 3 punten moesten mee naar Tiel! Ongeveer 10 minuten voor tijd begon Alec vanaf een meter of tien over de middenlijn aan een slalom, stuurde vier of vijf man het bos in en passte fraai de bal naar Antoon die de bal beheerst langs de keeper in de rechter bovenhoek schoot! De ontlading was groot! 1-2. Nu werd het oppassen geblazen in de resterende speeltijd. Nadat de officiële speeltijd verstreken was, trok de scheidsrechter er nog een paar minuten extra bij zodat het nog even billenknijpen werd. Na het laatste fluitsignaal konden we opgelucht adem halen en juichen! De 3 punten gaan mee naar Tiel!  Een hele goede teamprestatie! We hebben een wedstrijd gezien waarin iedereen allemaal hard gewerkt en geknokt heeft voor elkaar. Het zelfvertrouwen is gegroeid! Dat hebben we wel nodig als zaterdag vv Papendrecht JO13-1 naar “de Lok” komt voor de tweede bekerwedstrijd, aanvang 10.00 uur. Succes allemaal!

 

 

 

Jeugdteams nieuw seizoen – onderbouw

Voorlopige indeling teams TEC Onderbouw seizoen 2018-2019

Spandoeken maken met de Lokside op 1 april

Abderrahman Lakbibchi Pupil van de Week

Aberrahman Lakbibchi oftewel “Appie” zoals iedereen hem kent heeft deze week de eer om de pupil van de week te mogen zijn. Appie voetbalt al vanaf zijn vijfde bij TEC en had al op die leeftijd een geweldige dribbel en passeerbeweging. Nu is hij middenvelder in het JO13-1 team waarvan hij ook de aanvoerder is.

Vrijdag om 20:00 mag hij aftrappen tegen Jong FC Twente. Zij staan onder zware druk om van de laatste plaats af te komen en dat zal alleen maar erger worden als onze onverschrokken Appie op de keeper afsnelt om hem even uit te proberen.