Theole viert opening sportpark op jubileumfeest TEC

Door Johan Verweij

Toen TEC op 1 juni 1924 werd opgericht kon niemand nog weten dat TEC op 1 juni 2024 zijn 100-jarig jubileumfeest zou gaan vieren. Niet alle clubs halen de 100 jaar namelijk.

Maar toen TEC 9 maanden geleden gevraagd werd om deel te nemen aan het jaarlijkse Rivierenland toernooi  op 1 juni, bedankte de club correct voor de eer met duidelijke reden van afzeggen. Want dat TEC die dag het 100-jarig bestaan van de club viert en dat er, eventueel ook nog, een landelijk nacompetitie was ingepland, was voor TEC reden genoeg om te bedanken voor de uitnodiging. Voor de andere clubs geen reden om met de data van het toernooi te willen schuiven. Uiteraard hun goed recht. De meerderheid beslist.

Tot zover wel veel vragen vanuit de jeugd en hun  trainers van TEC, maar geen rancune vanuit het oranjekamp.

Planstress

Toen Theole het vernieuwde sportpark daarna wilde laten openen op 8 juni door onze nieuwe burgemeester Frank van der Meiden  en wethouder van sport Carla Kreuk ontstond er wederom een agendaprobleem; 8 juni is het namelijk Nederlandse Veteranendag en een nieuwe datum  op verzoek van het college voor de opening van het sportpark van Theole was snel beslist. Laten we kiezen voor 1 juni de dag dat het Rivierenlandtoernooi wordt gehouden zonder TEC en op de dag dat TEC 100 jaar bestaat. Dan kan iedereen in Tiel zich later uitstekend herinneren op welke datum het vernieuwde sportpark van Theole is geopend: namelijk op het eeuwfeest van TEC.

Dat dit niet echt gewaardeerd zal worden vanuit de TEC-achterban nemen we dan maar voor lief. De burgemeester kon namelijk ook niet weten dat TEC op 1 juni het eeuwfeest zou gaan vieren omdat de beste man ook toen nog niet wist dat TEC op 1 juni 1924 is opgericht.

Ik hoor u denken als beide clubs samen gebruik hadden gemaakt van 1 prachtig vernieuwd sportpark was er toch  geen discussie geweest. Maar dat zal er voorlopig nu bewust of onbewust zeker niet gaan komen.

“Het is in Tiel te doen.”, zei vroeger mijn buurman Hannes in zijn wekelijkse kolom in de Tielse Courant. Hij eindigde dan altijd met “wat sedde gij”?

Huis Verkopen