Category: Senioren teams

Wedstrijdverslag HSSC’61 – TEC ZA 2

TEC Zaterdag 2 bestolen door scheidsrechter

Op wederom een zonnige zaterdag stond de uitwedstrijd tegen HSSC’61 3 op het programma. Een tegenstander die we vorig seizoen in de beker troffen. Toen met een 2-2 gelijkspel op het kunstgras. Deze wedstrijd mochten we op het hoofdveld aantreden.

Tijdens de warming-up was al te zien dat HSSC’61, in tegenstelling tot eerdere tegenstanders, fysiek sterk was. We begonnen zwak aan de wedstrijd. De passing niet zuiver, loopacties die verkeerd begrepen werden of te laat gestart werden, zwak in de duels en onnodig balverlies. Een aantal voorzetten van HSSC’61 werden door Randy gepakt. Een enkele keer kwamen we er voetballend uit, maar tot grote kansen leidde het niet. We probeerden er zelf gevaarlijk uit te komen, maar er was snel balverlies waardoor we niet goed stonden. HSSC’61 maakte goed gebruik van deze situatie en werkte de bal tegen de touwen, 1-0.  Daarna werden we iets sterker en werd het spel beter. Dit leidde tot één kans die niet benut werd.  Een teleurstellende eerste helft en een 1-0 achterstand tegen een elftal dat ook niet overtuigend speelde.

 

De tweede helft begonnen we stukken beter dan de eerste. Hoger druk zetten, feller in de duels, meer voetbal en ballen die nu vaker in de voeten gespeeld werden in plaats van over de zijlijn. Dit leidde tot een vrije trap op 20 meter van het doel. Deze werd helaas in de muur gewerkt. We bleven druk zetten en waren nadrukkelijk aanwezig op de helft van HSSC’61. Wederom een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Ideaal voor een linkspoot. JJ ging achter de bal staan en met een streep liet hij de keeper kansloos, 1-1. Kort daarna volgde er een aanval over rechts waar Mo weggestuurd werd. Hij trok naar binnen en werd door een verdediger naar de grond gewerkt, penalty. Rachid ging achter de bal staan en faalde niet, 1-2. HSSC’61 zette regelmatig een aanval op en leek een enkele keer gevaarlijk te worden. Tot echt grote kansen leidde dit niet, maar hoekschoppen en vrije trappen bleven gevaarlijk met de lengte die ze hadden. Verrassend was het ook niet dat de 2-2 uit een standaard situatie tot stand kwam. Een bal werd het strafschopgebied ingepompt. De bal kon niet weggewerkt worden. Twee pogingen om de bal weg te werken belandde tegen een tegenstander, waarvan één keer op de arm. De spits van HSSC’61 was er als de kippen bij en schoot de 2-2 binnen. Het duurde niet lang of we kwamen weer op voorsprong. Een hoekschop die bij de tweede paal uitkwam werd door Bas binnengelopen, 2-3. Het spel lag na een duel in het strafschopgebied even stil. Tijdens dat duel kwam Bertus ongelukkig terecht. Met veel pijn aan zijn enkel werd hij met een brancard van het veld getild. Bij deze nog een bedankje richting de mensen van HSSC’61 die Bertus goed opgevangen hebben. Bertus zou graag in contact willen komen met de verzorgerster om haar persoonlijk te bedanken en haar bij te praten over zijn huidige status. Na 90 minuten stond er nog steeds een 2-3 voorsprong op het scorebord. Er kwamen nog wat minuten bij en de druk van HSSC’61 nam toe. Gesteund door het publiek dat van de zon aan het genieten was werd er flink geappelleerd voor hands. De scheidsrechter wuifde het weg en het spel ging verder. Kort daarna werd een schot binnen het strafschopgebied geblokt. Het publiek, de spelers en de staf van HSSC’61 schreeuwden massaal om een strafschop. Dit keer gaf de scheidsrechter hem wel. Hij was zo overtuigd dat zelf de balafdruk op het been van de speler hem niet van gedachten kon veranderen. De scheidsrechter floot een aardige pot, maar dit was een blunder. Hij zwichtte voor de schreeuwende massa. Het buitenkansje werd helaas benut, 3-3. De strafschop was ook meteen het laatste wat er gebeurde. Afgetrapt werd er niet meer.

 

Na een slechte eerste helft en een degelijke tweede helft hadden 3 punten mee naar Tiel moeten gaan. Dit werd er slechts 1 door een flater van de scheidsrechter. We hadden aan kunnen haken bij de top 3 en afstand kunnen nemen van de middenmoot, maar al met al staan we nog op een mooie 5eplek. Om toch nog positief af te sluiten: de blessure van Bertus lijkt mee te vallen en we zijn nog steeds ongeslagen. Aankomend weekend zijn we vrij. Zaterdag 27 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Noad’32 2 om 14.00 uur op het programma. Toegang is gratis, het bier staat koud en in de avond is er een Halloween spektakel op sportpark “De Lok”!

TEC – EVV

De thuiswedstrijd tegen EVV van komend weekend wordt zaterdagavond gespeeld, aanvang van de wedstrijd op sportpark “De Lok” in Tiel is: 19:00 uur.

 

Quick’20 – TEC

🧡| Quick’20 🆚 TEC

Na een weekend rust krijgt TEC zondag in Oldenzaal de kans om zich te revancheren voor de matige vertoning tegen OSS’20.
Tegenstander Quick’20 kende tot vorige week een tegenvallende start van het seizoen, echter vorig weekend werd ten koste van OJC Rosmalen de eerste overwinning van het seizoen behaald.
Die overwinning zal onze gastheren ongetwijfeld het nodige zelfvertrouwen geven voor de wedstrijd tegen onze oranje mannen.
TEC is dus gewaarschuwd, om in deze wedstrijd de volle 3 punten te pakken er mag geen sprake zijn van onderschatting.
Iedere wedstrijd volle bak, te beginnen zondag in Oldenzaal tegen Quick’20

 

Nieuwe aanwinst TEC 1| Thomas Horsten

Thomas Horsten is een nieuwe tussentijdse aanwinst voor TEC.
Thomas Horsten die bij voorkeur als middenvelder speelt werd in 2002 opgenomen in de jeugdopleiding van PSV. Daarvoor voetbalde hij bij UNA in Veldhoven. Horsten debuteerde op 3 augustus 2013 in het betaald voetbal in het shirt van PSV, tegen Sparta Rotterdam.
Nadat Thomas een kort uitstapje maakte bij het Italiaanse Cavese keerde hij terug naar Nederland om vervolgens ruim 3 seizoenen bij FC Eindhoven te voetballen.
Wij wensen Thomas veel succes en voetbal plezier in het Oranje van TEC.

Wedstrijdverslag :TEC Zaterdag 2 boekt eerste overwinning in de competitie.

TEC Zaterdag 2 boekt eerste overwinning in de competitie.

Op alweer een zonnige zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen Asperen 2 op het programma. Nu Randy geblesseerd toe moest kijken, nam Ronny zijn plek onder de lat over.

De wedstrijd begon aftastend van beide kanten. De speelstijlen werden bekeken en in het begin van de wedstrijd zette Asperen iets meer druk. Dit resulteerde niet in grote kansen voor Asperen. Wij kwamen zelf tot een aantal kleine mogelijkheden die net niet goed uitgespeeld werden. Asperen kwam er uiteindelijk doorheen en het schot werd prima gepakt door Ronny. Na een prima voorzet van Asperen, die buiten bereik van de verdediging was, werd de spits een niet te missen kans geboden. Hij miste ook niet en zette Asperen op een 0-1 voorsprong.

We begonnen meer druk te zetten en kregen wat meer mogelijkheden. Vanuit een hoekschop ontstond er een scrimmage voor het doel van Asperen. De bal werd eerst van de lijn gehaald en vervolgens tot een nieuwe hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop kwam verder niet. Door goed druk zetten was Antonio de keeper van Asperen te vlug af en kon rustig de 1-1 binnen tikken. We begonnen naar mate de wedstrijd vorderde steeds beter te voetballen. Echt indrukwekkend was het nog niet, maar het was genoeg om het Asperen lastiger te maken. Een bal van de zijkant van Antonio vloog prachtig over alles en iedereen heen en via de binnenkant van de paal het doel in. Een voorzet die veranderde in een prachtig doelpunt, 2-1. Na een prima aanval ging Antonio voor een hattrick, waar de bal afgeven een betere optie was. We gingen met een 2-1 voorsprong rusten.

 

Na rust hadden we nog het betere van het spel. We wisten onszelf niet te belonen met een grotere voorsprong. Met een 2-1 stand was het nog steeds oppassen voor Asperen. Die zette af en toe aan, maar kwam niet tot grote kansen. Aan het eind van een prachtige aanval die afgemaakt had kunnen/moeten worden, werd gekozen voor een schot op doel. Helaas werd er niet gekozen voor de mee opgekomen speler die de bal voor het intikken had als de bal voor was gegeven. Het bleef hierdoor onnodig spannend. De bevrijdende 3-1 kwam uiteindelijk toch. Een prima aanval, waar Tom de vrijlopende Antonio wist te vinden, werd prima ingeschoten. De laatste paar minuten was het voetbal niet om aan te gluren, maar er werd weinig weggegeven. Gecreëerd werd er ook niets meer.

 

Een hattrick voor Antonio en de eerste overwinning in de 2eklasse. Met iets meer overzicht voor de goal hadden we deze wedstrijd iets comfortabeler uit kunnen spelen. Tevens was onze razendsnelle verzorger Nikky voor het eerst foutloos. Tijdens de eerste wedstrijden moest er noodgedwongen gewisseld worden door blessures. Deze wedstrijd maakte Nikky het mogelijk dat er niemand geblesseerd van het veld moest. Ga zo door!

 

We zijn nog steeds ongeslagen, maar volgende week wacht ons een pittige uitwedstrijd tegen HSSC’61 3. Ze staan een punt onder ons. Het afgewerkte programma laat ons wel zien dat ze met 3 ploegen uit de top 5 geen gemakkelijk programma hebben gehad.

JVC Cuijk – TEC O23

JVC Cuijk – Tec O23

Vanavond neemt TEC O23 het in Cuijk op tegen JVC Cuijk, voor vanavond zal de selectie voornamelijk bestaan uit spelers van O19 aangevuld met selectiespelers Emre, Nidal, Delano en Matthieu.
Wij wensen onze jongens veel succes vanavond!

🧡| TEC 🆚 HBS

🧡| Tec 🆚 HBS

Sommige van u zullen zich afvragen waarom TEC komend weekend niet in actie komt in de Derde Divisie, het antwoordt is omdat HBS Craeyenhout op 7 oktober hun 125 jarige jubileum viert.
De vrijstelling voor deze wedstrijd was al voor aanvang van de competitie geregeld en in de competitie planning verwerkt.
Wij wensen HBS Craeyenhout dan ook een bijzonder feestelijk weekend en feliciteren hen met dit bijzondere jubileum.
De wedstrijd staat gepland voor zondag 7 november 2018

Wedstrijdverslag TEC Zaterdag 2 vs Wilhelmina’26

TEC Zaterdag 2 pakt ook thuis een punt.

Na een 1-1 gelijkspel uit bij Woudrichem, stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’26 op het programma. Wilhelmina speelde in hun eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Asperen.

Het was mooi weer en na een gezamenlijke lunch, mogelijk gemaakt door onze eigen Dirkteur, waren we klaar om te beginnen. Wilhelmina had veelal de bal, maar wist eigenlijk vrij weinig te creëren.  We kwamen er zelf een aantal keer gevaarlijk uit op snelheid, maar ook dit leverde geen grote mogelijkheden op. De eerste mogelijkheid was een kopbal uit een corner die gepakt werd door de keeper van Wilhelmina. Halverwege de eerste helft waren er drie inworpen achter elkaar, waar we telkens een aantal meter terreinwinst pakten. De laatste inworp belandde bij Dirk op zijn scheenbeen en kwam voor de rechter van Mo terecht. Die aarzelde niet en krulde hem met zijn (door medespelers af en toe vervloekte) buitenkant over de keeper de kruising in, 1-0. Zowel TEC als Wilhelmina werd daarna nog steeds niet echt gevaarlijk. Een afstandsschot van Wilhelmina werd door Randy prima uit de hoek gepakt. Vlak voor rust kwam Randy in botsing met een speler van Wilhelmina en kreeg hierdoor (nog meer) last van zijn lies. Kort daarna kreeg Wilhelmina een vrije trap op 20 meter van het doel. Deze werd ingebracht en door iedereen gemist. Het enige wat de bal raakte was de binnenkant van de paal en uiteindelijk het net, 1-1. Randy kon daarna echt niet verder en moest gewisseld worden. JJ trok de keepershandschoenen aan en nam onder de lat plaats.

De tweede helft leek een beetje op de eerste helft. Er waren geen echte grote kansen. De scheidsrechter was in de tweede helft de enige die een hoger niveau haalde dan de eerste helft. Waar de jonge scheidsrechter in de eerste helft nog wat onzeker oogde, was dit in de tweede helft een stuk minder. Hij floot ook een redelijk tot goede wedstrijd.

In de tweede helft waren er geen grote kansen en was het redelijk afwachtend van beide kanten. De ballen die op goal kwamen werden prima gepakt door JJ. Hij keek een vrije trap nog even professioneel de lat op. We wisten op het eind de druk nog enigszins op te voeren, maar verder dan wat speldenprikjes kwamen we niet, met wederom een 1-1 uitslag als resultaat.

Volgende week spelen we wederom een thuiswedstrijd om 14.00. Ditmaal tegen Asperen 2.

Een tip van Koning TOTO: zet in op een 1-1 gelijkspel.

Daarnaast zijn we met het zaterdag 2 op zoek naar nieuwe ballen.

Ziet u het zitten om het zaterdag 2 geheel te voorzien van nieuwe ballen? Neem dan contact op met Maikel van Beem(06-87841858). Via de wedstrijdverslagen (op alle sociale media van TEC te vinden) zal uw (bedrijfs)naam (+ logo van uw bedrijf etc.) te zien zijn!

Draagt u het zaterdag 2 een warm hart toe, maar niet de mogelijkheid/behoefte om meerdere ballen te sponsoren? Dan is er de mogelijkheid om bij een thuiswedstrijd de wedstrijdbal te sponsoren. Uw (bedrijfs)naam (+ logo van uw bedrijf etc.) komt dan in het wedstrijdverslag dat terug te vinden is op alle sociale media van TEC en het elftal heeft daarna een extra bal om mee te trainen. Ook voor deze mogelijkheid kunt u contact opnemen met Maikel van Beem (06-87841858).

🧡| Oss’20 – TEC

🧡| OSS’20 – Tec

Zondag staat voor TEC de derde wedstrijd in 8 dagen op het programma, in Oss is OSS’20 de gastheer.
Grote vraag is natuurlijk of TEC de kater van de TOTO KNVB Beker uitschakeling kan wegspelen.
Het zal in ieder geval verre van makkelijk zijn, OSS’20 boekte vorig weekend een klinkende 0-3 overwinning in en tegen Dongen.
Het lijkt er dus op dat OSS’20 met Jos Peltzer in de gelederen de juiste vorm gevonden heeft.
TEC is dus gewaarschuwd en weet dat er zondag op sportpark De Rusheuvel een zware klus te wachten staat.
Het is nog de vraag in hoeverre spelers als Wimilio Vink en Matthijs van Gessel zondag weer fit genoeg zijn om te spelen, Nicky Kuiper is helaas niet inzetbaar vanwege een kuitblessure.

 

Rentree van TEC zaterdag 2 in de reserve 2e klasse

Rentree van TEC zaterdag 2 in de reserve 2klasse

Afgelopen zaterdag speelde TEC zaterdag 2 de eerste wedstrijd van de competitie. Na het kampioenschap in de 3eklasse speelt het zaterdag 2 na twee seizoenen weer in de 2eklasse.

Na een succesvolle start in de beker stond de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Woudrichem 2 was de eerste tegenstander. De wedstrijd startte al om 12 uur. Van tevoren niet ideaal, maar gezien het weerbeeld later die middag een ideale tijd om (achteraf gezien) te spelen.

De wedstrijd begon rustig met weinig uitgespeelde kansen. TEC liet Woudrichem het spel maken. Dat leverde voor Woudrichem via de zijkanten op snelheid wat acties op, maar echt gevaarlijk werd het van beide kanten niet. Een corner van TEC werd weggewerkt, maar opnieuw de 16 ingebracht. Rowdy kreeg hem op zijn pantoffel en werkte hem netjes achter de keeper, 0-1. TEC bleef zijn eigen spel spelen en Woudrichem werd twee keer van afstand gevaarlijk met schoten die de lat raakte. Aan de andere kant raakte een schot van afstand ook de lat. Mo kopte attent de bal uit de rebound binnen, 0-2. Althans…. Dat werd gedacht. De overactieve vlagger van Woudrichem had echter buitenspel geconstateerd en volgens de richtlijnen van de KNVB floot de heer Gabriels voor buitenspel.  We gingen dus met een 0-1 stand verder. Deze vlagger liet de eerste helft zien dat een vlagger belangrijk kan zijn voor een elftal. Elk gevaar werd professioneel afgevlagd en de scheidsrechter was hier zeer content mee. Door het vele afvlaggen werd menig aanval afgefloten. Hierdoor kon de scheids in zijn geliefde middencirkel blijven hangen.

Bij Woudrichem namen de onderlinge frustraties toe en het spel werd iets fysieker. Het uitdelen verliep soepel bij Woudrichem, maar het ontvangen werd met veel misbaar en geschreeuw ontvangen. Een domper voor TEC was de blessure bij Rowdy (stond los van het fysiekere spel van Woudrichem). De scheidsrechter wilde hem het liefst meteen van het veld (waar uiteindelijk een brancard voor nodig was), zodat het spel weer verder kon. Ook dit natuurlijk volgens de richtlijnen van de KNVB. Daar was deze scheids uitstekend van op de hoogte. Enkele minuten later werd er gefloten voor de rust.

Woudrichem zette na de rust iets meer druk. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Een schot van afstand werd prima gepakt door Randy. Af en toe kwam TEC er gevaarlijk uit. Na een prima aanval over links kreeg JJ een grote kans op de 0-2. Hij ging er helaas niet in. Woudrichem bleef aanzetten, maar tot echt grote kansen leidde dit nog steeds niet. Na een duel tussen Randy en een Woudrichem aanvaller bleef de aanvaller schreeuwend van de pijn achter. Na deze ongelukkige botsing werd ook deze speler met de brancard van het veld getild. Ook nu handelde de scheidsrechter volgens de KNVB-richtlijnen en wilde hij de speler zo snel mogelijk van het veld. Het eerste van Woudrichem moest namelijk op tijd beginnen. Deze opmerking van de scheids deed de wenkbrauwen van zowel de Woudrichem als de TEC-spelers fronsen.

De frustraties werden gaandeweg groter en de sfeer grimmiger. De provocaties van de kant van Woudrichem leidde tot reacties van TEC. Toch deed TEC verdedigend nog steeds wat het moest doen. Uiteindelijk vond Woudrichem toch het net en wist 1-1 te maken. Deze werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. TEC kreeg daarna nog een kans op de 0-2, maar ook deze kans werd niet benut.

Een aanval van Woudrichem kwam in de 16 ten einde met een hoop geschreeuw. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Een (in de ogen van deze razende reporter, die misschien niet 100% objectief is) strafschop die erg makkelijk gegeven werd, maar gezien de manier van fluiten niet onverwacht was. Dit buitenkansje werd door Woudrichem benut. Randy kreeg nog wel zijn vingertoppen tegen de bal, maar kon de 1-1 niet voorkomen. De rest van de wedstrijd was er weinig spanning op voetbalgebied, maar de overige spanningen namen wel toe.

Een beladen potje voetbal. TEC met een punt naar huis. Vooraf voor getekend, maar nu met een kleine kater richting Tiel. Hier hadden drie punten mee naar huis genomen kunnen worden.

Volgende week wacht om 14:00 de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’26 2 uit Wijk en Aalburg.