Category: JO13-1

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO13-1 – Beek Vooruit JO13-1 (Uitslag 2-2)

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO13-1 – Beek Vooruit JO13-1 (Uitslag 2-2)

Doordat TEC JO13-1 al door is in het KNVB bekertoernooi was er afgelopen zaterdag ruimte voor een laatste testcase voordat de competitie aanstaande zaterdag begint. In Beek Vooruit JO13-1 uit Prinsenbeek werd een pittige tegenstander van formaat gevonden. Beek Vooruit uitkomend in de 3edivisie wilde ook graag nog een keer oefenen tegen een sterke tegenstander om de laatste puntjes op de spreekwoordelijkeite zetten.

Lenn was afwezig en de wedstrijd werd begonnen met Alec en Jayden als wisselspeler.  Afgesproken werd, dat er in 3 blokken van 20 minuten gevoetbald zou worden. Tijdens de blokken zou er dan ook steeds doorgewisseld worden zodat alle spelers genoeg speeltijd konden krijgen.

Om 13.00 uur werd er onder prima weersomstandigheden afgetrapt op de heerlijke grasmat van het hoofdveld. TEC begon wat rommelig aan de wedstrijd maar probeerde wel zo snel mogelijk in het goede ritme te komen. Beek Vooruit speelde de bal snel rond in een hoog tempo. Op het middenveld werden in eerste instantie veel duels verloren. In de 5e minuut kwam dit goed tot uiting toen de bal heel snel werd rond getikt en de spits van Beek Vooruit op Jelle afsnelde. De verdediging was net te laat om goed in te kunnen grijpen en Beek Vooruit scoorde daarom al vroeg de 0-1. TEC was gewaarschuwd!

TEC was in het eerste blok slechts een paar keer gevaarlijk, maar de keeper van Beek Vooruit bleek goed zijn mannetje te kunnen staan en redde een paar keer knap op inzetten van Gijs, Teun en Jayden. Duidelijk werd dat er in het tweede blok uit een ander vaatje getapt moest gaan worden.

Na een kort moment van drinken en doceren van de trainers begon TEC vol goede moed aan het tweede bedrijf. TEC begon fel en ging wat compacter spelen. Iets wat op dit niveau een must is. Na een fraaie lob van Alec in de 2eminuut ging het 3 minuten later goed mis. Een te zachte terugspeelbal werd handig opgepikt door een speler van Beek Vooruit die vervolgens koel raak schoot. 0-2! Wat nu? Herpakken en door voetballen. Er was nog tijd zat voor de aansluitingstreffer. Die kwam in de 18eminuut toen een speler van Beek Vooruit een handsbal maakte in het strafschopgebied. De bal ging resoluut op de stip. Dit buitenkansje was voor Gijs, die met een droge knal, de bal in de linkerhoek schoot, en daarmee de keeper kansloos liet. (1-2). TEC zat nu goed in de wedstrijd en wilde gaan doordrukken. Het bleef echter wel oppassen voor de razend snelle omschakelingen van Beek Vooruit die veel beweging in de ploeg bleef houden. Vlak voor het slot van het tweede blok was er nog een mooie aanval van TEC maar het bleef 1-2.

Nadat beide ploegen even in kleedkamer waren geweest, om op adem te komen en wat te drinken werd ook duidelijk dat Mirkan de wedstrijd niet verder kon spelen na een forse overtreding op hem aan het einde van het tweede blok.

TEC gooide de laatste 20 minuten alle remmen los! Er werd bij vlagen goed gevoetbald en hoog tempo gespeeld. Dit leidde tot aardig wat kansen op de 2-2. Na een mooi schot van Sven in de 10eminuut en een prachtige bal op de paal van Jayden (die we langs de kant al als doelpunt rekenden) was het Teun, die na een mooie aanval de uiteindelijke eindstand op het scorebord schoot. Deze mooie testcase eindigde verdiend in een gelijkspel. Het was ook mooi om te zien hoe de nieuwe jongens zich op dit niveau knap staande hielden. Een paar spelers speelden vorig seizoen nog op een lager niveau, op een half veld of bij een andere club. De groepsdynamiek is erg goed en er is een mooie chemie tussen de spelers onderling. Dat maakt het voor de trainers ook een mooie uitdaging om het team verder te brengen. Volgende week kunnen we dus met veel vertrouwen aftrappen in de competitie waarin we aanstaande zaterdag 22 september thuis op “de Lok” zullen spelen tegen vv Bavel JO13-1. Aanvang 11.00 uur. Dus wie zin heeft…. Van harte welkom!

 

 

TEC JO13-1 –  vv Papendrecht JO13-1      (uitslag 5 –  2)

Verslag:    TEC JO13-1 –  vv Papendrecht JO13-1      (uitslag 5 –  2)

Vandaag stond alweer de laatste bekerwedstrijd tegen Papendrecht op het programma. Volgende week is er geen wedstrijd omdat we dit jaar in een poule van drie teams zitten in plaats van vier. De vorige wedstrijd werd gewonnen en om alles in eigen hand te houden moest er vandaag gewoon worden gewonnen natuurlijk. Aan het grasveld kon het niet liggen; wat lag het er mooi bij! Complimenten aan degenen die daar de nodige aandacht aan hebben gegeven.

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week gingen onze jongens gelijk voortvarend te werk. In de eerste minuut een corner en in de zesde minuut gelijk al een prachtige goal van Teun.

Nog geen twee minuten later ging er een vrije trap net naast en werden diverse aanvallen van TEC afgefloten voor buitenspel. De eerste 10 minuten waren zo goed dat je gewoon kon wachten op de 2-0. Niet dus. TEC liet de teugels vieren en werd wat nonchalant. Na een kwartier stond het dan ook opeens 1-1 en leek Papendrecht heel even de leiding over te willen nemen.

Dat was even schrikken en na drie verse krachten te hebben ingebracht gingen de mannen er weer fris tegen aan.

Opeens liep het weer en volgden wat corners en werd er met name door Jayden goed gejaagd op de bal. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen en voordat onze reporter het door had stond het 3-1. Ondertussen had Chelsea nog een keer de bovenkant van de lat geraakt na een prima aanval.

Rust

Het begin van de tweede helft was een herhaling van de eerste helft. Gelijk in de eerste minuut een mooie aanval met als resultaat een kopbal, helaas geen goal.

De aanval waar de 4-1 uit voort kwam was er een uit het boekje. Na een snelle spelhervatting vanaf rechtsachter werd bal met twee tikken bij Gijs bezorgd. Hij rondde die kans mooi af. De wedstrijd was nu definitief gespeeld en er volgde nog een penalty voor TEC, hieruit werd gescoord door Lenn; 5-1.  Vlak voor tijd verslapte de aandacht net als in de eerste helft even, en werd in de laatste minuut door Papendrecht gescoord 5-2. Beetje jammer.

We hebben wederom kunnen genieten van een mooie wedstrijd waarin vele goede aanvallen werden ingezet. Ook verdedigend zag het er prima uit. Het is goed om te zien dat de inzet groot is evenals de wil om te winnen.

22 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma en zaterdag 15 september hoeven we dus helaas geen wedstrijd te spelen. Hou deze dag wel vrij in verband met een eventueel nog in te lassen training. Nadere info volgt.

 

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Nivo Sparta JO13-1–TEC JO13-1 (Uitslag 1-2)

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Nivo Sparta JO13-1–TEC JO13-1 (Uitslag 1-2)

 

Na een lange zomervakantie is de JO13-1 weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2018-2019 welke gespeeld zal worden in de Hoofdklasse(Zuid). Voorafgaand aan de competitie zullen er twee bekerwedstrijden gespeeld worden waarvan afgelopen zaterdag(1 september) de eerste op het programma stond tegen Nivo Sparta in Zaltbommel. Voor de meesten toch wel vroeg, werd er verzameld op de parkeerplaats van sportpark “de Lok” om gezamenlijk te vertrekken richting Zaltbommel. Iedereen, spelers, begeleiders en ouders waren toch wel erg benieuwd hoe het zou gaan in de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Gezien de trainingsinspanningen van de afgelopen week waren de verwachtingen toch wel hooggespannen. Met de volledige selectie werd een pittige warming-up afgewerkt en om 10.00 uur werd er onder grote belangstelling afgetrapt op het hoofdveld van het prachtige en zonovergoten sportcomplex van Nivo Sparta.

De wedstrijd tegen Nivo Sparta kwam maar moeilijk op gang. Dit kwam mede doordat het spel vaak werd stilgelegd voor zogenaamde overtredingen of buitenspel situaties. Het werd dus al vroeg duidelijk dat onze spelers het voetballend op moesten gaan lossen. Nivo Sparta dat al enkele weken in voorbereiding was liet zien dat het  een ploeg was waar we serieus tegen aan de bak moesten. Desondanks een licht overwicht voor TEC. Er waren in het eerste kwartier van de wedstrijd al een paar kansjes voor Teun en een schot op de keeper van Chelsea. Na een lichte overtreding van Lenn in de 10e minuut op zijn tegenstander besloot de scheidsrechter direct zijn negatieve stempel op de wedstrijd te drukken door  Lenn een gele kaart te geven. Even later kon Lenn die ook niet helemaal fit aan de wedstrijd begon,  helaas niet meer verder spelen door zijn blessure en moest hij in de 13e minuut al naar de kant. Voor hem kwam Noah in het veld. In de 20e minuut worstelde Jayden zich door de defensie van Nivo Sparta en werd neergehaald. Uit 1 van de spaarzame vrije trappen die aan TEC werden toegekend schoot Gijs in de handen van de keeper. Vlak voor rust in de 30e minuut is het wel raak! Net voor de drinkpauze ontstaat er een chaotische situatie voor het doel van Nivo Sparta en kreeg de keeper de bal niet goed weggewerkt. De bal belande uiteindelijk bij Sven die met een mooie actie en knap schot voor de 0-1 zorgde. Wat was de opluchting groot! De eerste officiële goal was een feit! De spelers konden met opgeheven hoofd naar de kleedkamer voor een welverdiende drinkpauze.

Na bijgetankt te hebben bleven onze spelers een licht overwicht houden, maar met een benauwde 1-0 voorsprong was dat toch niet echt helemaal geruststellend. Waar TEC in de eerste helft steeds vroeg druk zette, probeerde Nivo Sparta na rust de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al na een paar minuten in de tweede helft werd er een vrije trap net buiten de zestien toegekend aan Nivo Sparta. Deze goed uitgevoerde vrije trap verdween in het doel achter Jelle. 1-1. Herpakken en geconcentreerd blijven spelen was het advies! En vooral niet laten provoceren door de tegenstander. TEC bleef aandringen op de overwinning maar het gevaar bleef wel dat als Nivo Sparta de bal onderschepte er meteen een lange haal naar voren werd gegeven op hun snelle voorhoede. TEC gaf  echter ook niet op. De 3 punten moesten mee naar Tiel! Ongeveer 10 minuten voor tijd begon Alec vanaf een meter of tien over de middenlijn aan een slalom, stuurde vier of vijf man het bos in en passte fraai de bal naar Antoon die de bal beheerst langs de keeper in de rechter bovenhoek schoot! De ontlading was groot! 1-2. Nu werd het oppassen geblazen in de resterende speeltijd. Nadat de officiële speeltijd verstreken was, trok de scheidsrechter er nog een paar minuten extra bij zodat het nog even billenknijpen werd. Na het laatste fluitsignaal konden we opgelucht adem halen en juichen! De 3 punten gaan mee naar Tiel!  Een hele goede teamprestatie! We hebben een wedstrijd gezien waarin iedereen allemaal hard gewerkt en geknokt heeft voor elkaar. Het zelfvertrouwen is gegroeid! Dat hebben we wel nodig als zaterdag vv Papendrecht JO13-1 naar “de Lok” komt voor de tweede bekerwedstrijd, aanvang 10.00 uur. Succes allemaal!

 

 

 

Jeugdteams nieuw seizoen – onderbouw

Voorlopige indeling teams TEC Onderbouw seizoen 2018-2019

Spandoeken maken met de Lokside op 1 april

Abderrahman Lakbibchi Pupil van de Week

Aberrahman Lakbibchi oftewel “Appie” zoals iedereen hem kent heeft deze week de eer om de pupil van de week te mogen zijn. Appie voetbalt al vanaf zijn vijfde bij TEC en had al op die leeftijd een geweldige dribbel en passeerbeweging. Nu is hij middenvelder in het JO13-1 team waarvan hij ook de aanvoerder is.

Vrijdag om 20:00 mag hij aftrappen tegen Jong FC Twente. Zij staan onder zware druk om van de laatste plaats af te komen en dat zal alleen maar erger worden als onze onverschrokken Appie op de keeper afsnelt om hem even uit te proberen.

Renzo van Eldik Pupil van de week.

Deze week is Renzo van Eldik pupil van de week. Renzo is de stille kracht van de JO13-1 (voorheen D1), een harde werker die zich lastig laat passeren. In de aanval is hij krachtig en beslist, menig keeper heeft dat aan den lijve ervaren. En dat gaan we aanstaande zondag ook zien als Renzo de keeper van Jong Vitesse gaat passeren bij de aftrap. Kom hem allemaal aanmoedigen!renzo-pupil-van-de-week