Categorie archief: Algemeen nieuws

mei 14

Kampioenen!

Afgelopen zaterdag was een heugelijke dag voor de volgende teams:

G1 – Huldiging vanwege hun Kampioenschap in de competitie

JO17-1 – Kampioen geworden van het JO17 toernooi bij MVV’58

JO9-2 – 2e geworden van het JO9 toernooi bij MVV’58

Allemaal van harte gefeliciteerd!

mei 08

Besturen TEC en Spakenburg schudden elkaar de hand

Afgelopen donderdag heeft een ontmoeting plaatsgevonden tussen een delegatie van de besturen van SV TEC en SV Spakenburg. Deze bijeenkomst is afgesloten met een handdruk tussen beide voorzitters.

De delegaties van beide verenigingen hebben met elkaar de gang van zaken rond de competitiewedstrijd tussen SV TEC en SV Spakenburg (gespeeld op 22 april jl, eindstand: 2-2) besproken. Uiteraard is daarbij gesproken over de wanordelijkheden die aan het eind van de wedstrijd hebben plaatsgevonden bij het clubhuis van SV TEC.

De besturen hebben in het gesprek alle thema’s benoemd en standpunten over en weer uitgewisseld. Dankzij dit constructieve gesprek is de lucht tussen de beide verenigingen geklaard. Overigens zal de KNVB inhoudelijk nog een uitspraak doen over de gebeurtenissen die op de wedstrijddag hebben plaatsgevonden.

Bestuur SV TEC en SV Spakenburg

mei 05

Voorbeschouwing TEC – Jong AZ

Wat in December 2016 nog voor ónmogelijk werd gehouden is nu twee wedstrijden voor het einde van de competitie tóch gerealiseerd. TEC heeft zich definitief op eigen kracht en zonder nacompetitie te spelen, kunnen handhaven in de Tweede Divisie. Opklimmen van de 3e Klasse naar de Tweede Divisie en je dan óók nóg weten veilig te spelen,is zonder meer een geweldige prestatie!

Echter de honger is nóg niet gestild, na de succesvolle reeks van de laatste weken is het behalen van de 3e Periodetitel een reële mogelijkheid. Het behalen van de periodetitel betekent deelname aan het hoofdtoernooi om de KNVB Beker zonder voorrondes te spelen.
Deze uitdaging wordt dan ook met beide handen aangegrepen door de spelersgroep en technische staf van TEC.

Geen gemakkelijke opgave overigens want, om dít doel te bereiken zal eerst kampioen Jong AZ en vervolgens VVSB verslagen moeten worden. Als Jong Sparta ook haar beide wedstrijden weet te winnen zal het beste doelsaldo van doorslaggevend zijn. In de laatste thuiswedstrijd staat er voor TEC dus véél op het spel, een wedstrijd die overigens best het predicaat “Topper” kan dragen. Was er namelijk een klassement gemaakt vanaf Januari 2017 dan hadden we kunnen spreken van de nr.1 tegen de nr.2. De kwaliteiten van Jong AZ zijn alom bekend en het is voor TEC dan ook bijzonder interessant om de krachten te meten met de kampioen van de Tweede Divisie.

Tevens zal na de wedstrijd een zevental spelers afscheid nemen van het thuispubliek, spelers die een grote bijdrage hebben geleverd aan de unieke opmars van TEC.

Reden genoeg dus om zaterdagavond aanwezig te zijn bij de (TOP)wedstrijd tussen TEC en Jong AZ op sportpark “De Lok” in Tiel. Steun TEC op weg naar een mogelijk nóg sensationeler slot van de competitie en maak er voor alle betrokkenen een grote happening.
Sta met z’n allen als een twaalfde man achter TEC, achter “Oranje”

De wedstrijd TEC – Jong AZ moet een kraker worden, een feest voor iedere voetballiefhebber.
Wordt het een volle bak zaterdagavond op “De Lok”?
We rekenen op u!

We gaan er niet vanuit maar ook bij verlies maken we er met z’n allen een feestje van om te vieren dat we volgende seizoen wéér Tweede Divisie spelen en om de vertrekkende spelers op passende wijze uit te zwaaien en te bedanken voor hun bijdrage.

Speciaal voor de wedstrijd tegen Jong AZ is er een evenement aangemaakt op Facebook, laat ons weten of ú er ook bij bent op 6 mei 2017 en nodig tevens uw vrienden uit voor dit evenement.
https://www.facebook.com/events/1873310439573671/

 

mei 05

Vertrekkende Spelers TEC

Na een zéér succesvolle periode zullen een zeven-tal spelers die hier nadrukkelijk een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd,TEC gaan verlaten.
Eerder deze week hebben we het vertrek na 11 seizoenen van Nehemia Sanaky al belicht, met hem zal ook zijn jongere broer Joel Sanaky vertrekken naar WNC.
Joel volgde in de zomer van 2009 het voorbeeld van zijn broer Nehemia en heeft 8 seizoenen het voetbal publiek weten te vermaken met zijn technische hoogstandjes en zijn voorzetten op maat.

Erik van Dee kwam in de zomer van 2010 het team versterken.
Erik is gespecialiseerd in het uitschakelen van de spits van de tegenstander.
De echte TEC volgers herinneren zich vast de beslissingswedstrijd thuis tegen Nuenen nog wel, een heroïsche wedstrijd waarin Erik een verdedigende hoofdrol speelde en waarin promotie naar de Hoofdklasse bewerkstelligd werd.

Vanaf het seizoen 2011-2012 was ook Sven van Ingen te bewonderen in het oranje van TEC.
Na een moeizaam eerste seizoen in de voorhoede werd Sven vervolgens als verdediger al snel een echte publiekslieveling.
We kennen Sven allemaal als een kopsterke speler met inzet en strijdlust die ook nog eens heel dicht bij de supporters staat.

Eveneens in het seizoen 2011-2012 kwam Tielenaar Ibrahim Aliskan de gelederen van TEC versterken.
Als controleur op het middenveld was Ibo, zoals hij doorgaans genoemd wordt van grote toegevoegde waarde voor TEC. Met zijn rust, inzicht en uitstraling was het vanzelfsprekend dat Ibo uitgroeide tot aanvoerder van TEC, een rol die hem op het lijf geschreven was.

TEC had nadrukkelijk de stijgende lijn ingezet en met het aantrekken van Jip Bartels als spits voor het seizoen 2013-2014 was de TEC supporter verzekerd van doelpunten, véél doelpunten.
De sympathieke Utrechter die ooit een gouden toekomst leek te hebben bij Ajax kwam na veel blessureleed via Gery Vink op “De Lok” terecht. Binnen no time was de trefzekere Jip razend populair bij de TEC aanhang.
Naar mate TEC verder omhoog klom in de voetbal-hiërarchie werd het voor voetballers ook steeds aantrekkelijker om bij TEC te gaan voetballen.

Japanner Akihiro Takasawa was naar Nederland gekomen voor het voetbal-avontuur en vond dat bij TEC, hij veroverde al snel een plaats in de basis.
Met zijn loopvermogen wist Aki regelmatig mee op te komen om zodoende voor extra gevaar voorin te zorgen.
De selectie van TEC groeide de afgelopen jaren uit tot één van de betere amateur voetbalteams van Nederland.

Het is het succes en mede de verdienste van deze spelers die aan het einde van dit seizoen TEC gaan verlaten,dat TEC momenteel uitkomt in de Tweede Divisie en dat handhaving gerealiseerd is.

Wat kun je dan nog zeggen?

Nehemia, Joël, Erik, Sven, Ibo, Jip en Aki ! Super bedankt voor de unieke prestatie die jullie geleverd hebben en bedankt voor ál die mooie hoogtepunten op weg van de 3e Klasse naar de Tweede Divisie!
Succes en veel plezier bij jullie nieuwe avonturen!

mei 05

Reda Saoudy Pupil van de Week

Dit is Reda Saoudy!
Reda is 8 jaar en speelt bij TEC in de J09-1
Reda gaat het aanstaande zaterdag opnemen tegen de keeper “Nick Olij” van Jong AZ.

Zal Reda, Nick Olij een “panna” kunnen geven?

Zorg dat je erbij bent!

Aanstaande zaterdag 06-05-2017
TEC – Jong AZ
Aanvang : 18:00 uur

apr 26

Gerrit Gerritsen krijgt lintje

Wat zijn wij énorm trots op onze Gerrit!
Vandaag heeft Gerrit Gerritsen van Hans Beenakker, burgemeester van Tiel een koninklijke onderscheiding ontvangen als waardering voor zijn enorme inzet en betrokkenheid in vrijwilligerswerk!

Het oordeel van de commissie:
“De heer Gerritsen is sinds jaar en dag een drijvende kracht binnen voetbalvereniging TEC, zowel bestuurlijk als praktisch zet hij letterlijk en figuurlijk de lijnen uit. Daarnaast is hij zeer betrokken bij de Tielse Vogelliefhebbers Vereniging als tentoonstellings- en ringencommissaris. Voor gymnastiek vereniging Hellas was de heer Gerritsen in het verleden vele jaren intensief actief.”

Gerrit! Je bent onze kanjer!

Gerrit Gerritsen, uiterst links.

apr 25

TEC – Spakenburg in het nieuws

http://www.spakenburg.com/nieuws/spakenburg-niet-verder-dan-een-gelijkspel-tegen-tec/

https://www.foxsports.nl/voetbal/teams/team/8775/tecvv/

foto van S.v. Tec.

apr 13

TEC jubilarissen!

Vrijdagavond 7 april werden na afloop van de algemene ledenvergadering ook de jubilarissen gehuldigd.

Traditioneel kent TEC een aantal leden die vanaf hun geboorte al lid zijn van de club.

Dit is bijvoorbeeld ook van toepassing op “oer TEC’er “Manus van Doesburg welke gehuldigd werd voor zijn 80 jarige lidmaatschap. Ook Flip van Hensbergen,hij is inmiddels 80 jaar lid van TEC, hij werd op 5 jarige leeftijd ingeschreven als lid.

Drie jubilarissen tikken inmiddels de 70 jaar aan, te weten Peter van Hensbergen ,Ton Verbeek en Jan Spee. Uit een recenter verleden werd oud eerste elftal speler en vrijwilliger Martin Gerritsen gehuldigd voor zijn 50 jaar trouwe dienst,evenveel jaren staan ook op de teller van Herman van Doesburg.

René Schiltmans en Maarten Verbeek hebben beide al 40 jaren trouw aan TEC op hun palmares staan.

De lijst van jubilarissen wordt compleet gemaakt door: W. van der Heijden met 25 jaar, Henk van Meeteren, Huib van Soest, Job Peters, Gert van Kuilenburg en Gery Vink allen met 20 jaren en tenslotte Mathijs Spee, Erwin van Schilt en Peter van der Maten met 15 jaren lidmaatschap.

De avond werd op mooie en passende wijze afgesloten door Gery Vink die op bevlogen wijze het TEC-gevoel onder woorden bracht, hoe hij TEC de afgelopen 20 jaar beleefd en ervaren heeft, hoeveel TEC voor hem betekend en waar hij met TEC naar toe wil werken.

Op de foto van links naar rechts staan:
Flip van Hensbergen, Gery Vink, Manus van Doesburg, René Schiltmans, Martin Gerritsen, WA van der Heijden, Peter van Hensbergen, Gert van Kuilenburg en Herman van Doesburg.

foto van S.v. Tec.

apr 10

FC Lienden – TEC in het nieuws

http://stadtiel.nl/sport/tec-pakt-volle-buit-lienden-229733

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2131957/TEC-wint-Gelderse-derby-tegen-FC-Lienden

https://www.foxsports.nl/video/samenvatting-lienden-tec/

foto van S.v. Tec.

apr 03

TEC – UNA in het nieuws

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2131453/TEC-neemt-afstand-van-degradatieplaatsen-na-overwinning-UNA

http://amateurvoetbaleindhoven.nl/index.php?mact=CGBlog,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=3936&cntnt01returnid=46&cntnt01returnid=46

Oudere berichten «