Category: Jeugd teams

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO13-1 – Beek Vooruit JO13-1 (Uitslag 2-2)

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO13-1 – Beek Vooruit JO13-1 (Uitslag 2-2)

Doordat TEC JO13-1 al door is in het KNVB bekertoernooi was er afgelopen zaterdag ruimte voor een laatste testcase voordat de competitie aanstaande zaterdag begint. In Beek Vooruit JO13-1 uit Prinsenbeek werd een pittige tegenstander van formaat gevonden. Beek Vooruit uitkomend in de 3edivisie wilde ook graag nog een keer oefenen tegen een sterke tegenstander om de laatste puntjes op de spreekwoordelijkeite zetten.

Lenn was afwezig en de wedstrijd werd begonnen met Alec en Jayden als wisselspeler.  Afgesproken werd, dat er in 3 blokken van 20 minuten gevoetbald zou worden. Tijdens de blokken zou er dan ook steeds doorgewisseld worden zodat alle spelers genoeg speeltijd konden krijgen.

Om 13.00 uur werd er onder prima weersomstandigheden afgetrapt op de heerlijke grasmat van het hoofdveld. TEC begon wat rommelig aan de wedstrijd maar probeerde wel zo snel mogelijk in het goede ritme te komen. Beek Vooruit speelde de bal snel rond in een hoog tempo. Op het middenveld werden in eerste instantie veel duels verloren. In de 5e minuut kwam dit goed tot uiting toen de bal heel snel werd rond getikt en de spits van Beek Vooruit op Jelle afsnelde. De verdediging was net te laat om goed in te kunnen grijpen en Beek Vooruit scoorde daarom al vroeg de 0-1. TEC was gewaarschuwd!

TEC was in het eerste blok slechts een paar keer gevaarlijk, maar de keeper van Beek Vooruit bleek goed zijn mannetje te kunnen staan en redde een paar keer knap op inzetten van Gijs, Teun en Jayden. Duidelijk werd dat er in het tweede blok uit een ander vaatje getapt moest gaan worden.

Na een kort moment van drinken en doceren van de trainers begon TEC vol goede moed aan het tweede bedrijf. TEC begon fel en ging wat compacter spelen. Iets wat op dit niveau een must is. Na een fraaie lob van Alec in de 2eminuut ging het 3 minuten later goed mis. Een te zachte terugspeelbal werd handig opgepikt door een speler van Beek Vooruit die vervolgens koel raak schoot. 0-2! Wat nu? Herpakken en door voetballen. Er was nog tijd zat voor de aansluitingstreffer. Die kwam in de 18eminuut toen een speler van Beek Vooruit een handsbal maakte in het strafschopgebied. De bal ging resoluut op de stip. Dit buitenkansje was voor Gijs, die met een droge knal, de bal in de linkerhoek schoot, en daarmee de keeper kansloos liet. (1-2). TEC zat nu goed in de wedstrijd en wilde gaan doordrukken. Het bleef echter wel oppassen voor de razend snelle omschakelingen van Beek Vooruit die veel beweging in de ploeg bleef houden. Vlak voor het slot van het tweede blok was er nog een mooie aanval van TEC maar het bleef 1-2.

Nadat beide ploegen even in kleedkamer waren geweest, om op adem te komen en wat te drinken werd ook duidelijk dat Mirkan de wedstrijd niet verder kon spelen na een forse overtreding op hem aan het einde van het tweede blok.

TEC gooide de laatste 20 minuten alle remmen los! Er werd bij vlagen goed gevoetbald en hoog tempo gespeeld. Dit leidde tot aardig wat kansen op de 2-2. Na een mooi schot van Sven in de 10eminuut en een prachtige bal op de paal van Jayden (die we langs de kant al als doelpunt rekenden) was het Teun, die na een mooie aanval de uiteindelijke eindstand op het scorebord schoot. Deze mooie testcase eindigde verdiend in een gelijkspel. Het was ook mooi om te zien hoe de nieuwe jongens zich op dit niveau knap staande hielden. Een paar spelers speelden vorig seizoen nog op een lager niveau, op een half veld of bij een andere club. De groepsdynamiek is erg goed en er is een mooie chemie tussen de spelers onderling. Dat maakt het voor de trainers ook een mooie uitdaging om het team verder te brengen. Volgende week kunnen we dus met veel vertrouwen aftrappen in de competitie waarin we aanstaande zaterdag 22 september thuis op “de Lok” zullen spelen tegen vv Bavel JO13-1. Aanvang 11.00 uur. Dus wie zin heeft…. Van harte welkom!

 

 

TEC JO13-1 –  vv Papendrecht JO13-1      (uitslag 5 –  2)

Verslag:    TEC JO13-1 –  vv Papendrecht JO13-1      (uitslag 5 –  2)

Vandaag stond alweer de laatste bekerwedstrijd tegen Papendrecht op het programma. Volgende week is er geen wedstrijd omdat we dit jaar in een poule van drie teams zitten in plaats van vier. De vorige wedstrijd werd gewonnen en om alles in eigen hand te houden moest er vandaag gewoon worden gewonnen natuurlijk. Aan het grasveld kon het niet liggen; wat lag het er mooi bij! Complimenten aan degenen die daar de nodige aandacht aan hebben gegeven.

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week gingen onze jongens gelijk voortvarend te werk. In de eerste minuut een corner en in de zesde minuut gelijk al een prachtige goal van Teun.

Nog geen twee minuten later ging er een vrije trap net naast en werden diverse aanvallen van TEC afgefloten voor buitenspel. De eerste 10 minuten waren zo goed dat je gewoon kon wachten op de 2-0. Niet dus. TEC liet de teugels vieren en werd wat nonchalant. Na een kwartier stond het dan ook opeens 1-1 en leek Papendrecht heel even de leiding over te willen nemen.

Dat was even schrikken en na drie verse krachten te hebben ingebracht gingen de mannen er weer fris tegen aan.

Opeens liep het weer en volgden wat corners en werd er met name door Jayden goed gejaagd op de bal. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen en voordat onze reporter het door had stond het 3-1. Ondertussen had Chelsea nog een keer de bovenkant van de lat geraakt na een prima aanval.

Rust

Het begin van de tweede helft was een herhaling van de eerste helft. Gelijk in de eerste minuut een mooie aanval met als resultaat een kopbal, helaas geen goal.

De aanval waar de 4-1 uit voort kwam was er een uit het boekje. Na een snelle spelhervatting vanaf rechtsachter werd bal met twee tikken bij Gijs bezorgd. Hij rondde die kans mooi af. De wedstrijd was nu definitief gespeeld en er volgde nog een penalty voor TEC, hieruit werd gescoord door Lenn; 5-1.  Vlak voor tijd verslapte de aandacht net als in de eerste helft even, en werd in de laatste minuut door Papendrecht gescoord 5-2. Beetje jammer.

We hebben wederom kunnen genieten van een mooie wedstrijd waarin vele goede aanvallen werden ingezet. Ook verdedigend zag het er prima uit. Het is goed om te zien dat de inzet groot is evenals de wil om te winnen.

22 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma en zaterdag 15 september hoeven we dus helaas geen wedstrijd te spelen. Hou deze dag wel vrij in verband met een eventueel nog in te lassen training. Nadere info volgt.

 

Kacper Bietas uitgenodigd door Vitesse talentenacademie

Kacper Bietas, van JO10-1 is door de Vitesse talentenacademie uitgenodigd voor een trainingsstage.
Als club zijn we trots op Kacper en wensen we hem veel plezier en succes!

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Nivo Sparta JO13-1–TEC JO13-1 (Uitslag 1-2)

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Nivo Sparta JO13-1–TEC JO13-1 (Uitslag 1-2)

 

Na een lange zomervakantie is de JO13-1 weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2018-2019 welke gespeeld zal worden in de Hoofdklasse(Zuid). Voorafgaand aan de competitie zullen er twee bekerwedstrijden gespeeld worden waarvan afgelopen zaterdag(1 september) de eerste op het programma stond tegen Nivo Sparta in Zaltbommel. Voor de meesten toch wel vroeg, werd er verzameld op de parkeerplaats van sportpark “de Lok” om gezamenlijk te vertrekken richting Zaltbommel. Iedereen, spelers, begeleiders en ouders waren toch wel erg benieuwd hoe het zou gaan in de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Gezien de trainingsinspanningen van de afgelopen week waren de verwachtingen toch wel hooggespannen. Met de volledige selectie werd een pittige warming-up afgewerkt en om 10.00 uur werd er onder grote belangstelling afgetrapt op het hoofdveld van het prachtige en zonovergoten sportcomplex van Nivo Sparta.

De wedstrijd tegen Nivo Sparta kwam maar moeilijk op gang. Dit kwam mede doordat het spel vaak werd stilgelegd voor zogenaamde overtredingen of buitenspel situaties. Het werd dus al vroeg duidelijk dat onze spelers het voetballend op moesten gaan lossen. Nivo Sparta dat al enkele weken in voorbereiding was liet zien dat het  een ploeg was waar we serieus tegen aan de bak moesten. Desondanks een licht overwicht voor TEC. Er waren in het eerste kwartier van de wedstrijd al een paar kansjes voor Teun en een schot op de keeper van Chelsea. Na een lichte overtreding van Lenn in de 10e minuut op zijn tegenstander besloot de scheidsrechter direct zijn negatieve stempel op de wedstrijd te drukken door  Lenn een gele kaart te geven. Even later kon Lenn die ook niet helemaal fit aan de wedstrijd begon,  helaas niet meer verder spelen door zijn blessure en moest hij in de 13e minuut al naar de kant. Voor hem kwam Noah in het veld. In de 20e minuut worstelde Jayden zich door de defensie van Nivo Sparta en werd neergehaald. Uit 1 van de spaarzame vrije trappen die aan TEC werden toegekend schoot Gijs in de handen van de keeper. Vlak voor rust in de 30e minuut is het wel raak! Net voor de drinkpauze ontstaat er een chaotische situatie voor het doel van Nivo Sparta en kreeg de keeper de bal niet goed weggewerkt. De bal belande uiteindelijk bij Sven die met een mooie actie en knap schot voor de 0-1 zorgde. Wat was de opluchting groot! De eerste officiële goal was een feit! De spelers konden met opgeheven hoofd naar de kleedkamer voor een welverdiende drinkpauze.

Na bijgetankt te hebben bleven onze spelers een licht overwicht houden, maar met een benauwde 1-0 voorsprong was dat toch niet echt helemaal geruststellend. Waar TEC in de eerste helft steeds vroeg druk zette, probeerde Nivo Sparta na rust de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al na een paar minuten in de tweede helft werd er een vrije trap net buiten de zestien toegekend aan Nivo Sparta. Deze goed uitgevoerde vrije trap verdween in het doel achter Jelle. 1-1. Herpakken en geconcentreerd blijven spelen was het advies! En vooral niet laten provoceren door de tegenstander. TEC bleef aandringen op de overwinning maar het gevaar bleef wel dat als Nivo Sparta de bal onderschepte er meteen een lange haal naar voren werd gegeven op hun snelle voorhoede. TEC gaf  echter ook niet op. De 3 punten moesten mee naar Tiel! Ongeveer 10 minuten voor tijd begon Alec vanaf een meter of tien over de middenlijn aan een slalom, stuurde vier of vijf man het bos in en passte fraai de bal naar Antoon die de bal beheerst langs de keeper in de rechter bovenhoek schoot! De ontlading was groot! 1-2. Nu werd het oppassen geblazen in de resterende speeltijd. Nadat de officiële speeltijd verstreken was, trok de scheidsrechter er nog een paar minuten extra bij zodat het nog even billenknijpen werd. Na het laatste fluitsignaal konden we opgelucht adem halen en juichen! De 3 punten gaan mee naar Tiel!  Een hele goede teamprestatie! We hebben een wedstrijd gezien waarin iedereen allemaal hard gewerkt en geknokt heeft voor elkaar. Het zelfvertrouwen is gegroeid! Dat hebben we wel nodig als zaterdag vv Papendrecht JO13-1 naar “de Lok” komt voor de tweede bekerwedstrijd, aanvang 10.00 uur. Succes allemaal!

 

 

 

Wedstrijdverslag TEC JO12-1 – FC Engelen

Wedstrijdverslag TEC JO12-1

1-september 2018

 

Vandaag was het dan eindelijk zover.

Eerst de nieuwe teamfoto om 8:15 en daarna snel de auto in.

Nadat we de afgelopen 2 weken heerlijk hebben getraind en de selectie nu compleet is, hadden we de eerste bekerwedstrijd tegen FC engelen.

 

Met een nieuw team, Brian, Sven, Nigel, Ryan, Mohammmed, Lafajaro, Diego, Santos, Rayaan en onze aanvoerder Ralph, een nieuwe spelvorm

(8 tegen 8) en een aanvulling van de staf zou het een eerste graadmeter worden om te kijken waar we nu staan.

 

Nadat de opstelling bekend is gemaakt en de warming up is afgerond kunnen we dan ook eindelijk gaan beginnen.

TEC mag aftrappen en er word wat voorzichtig gevoetbald. Nadat de bal via de rechterkant word voorgegeven werkt Rayaan de bal keurig achter de keeper.

Gelukkig we staan voor.

Nadat, na goed coach werk van Martin langs de lijn de boys volop de aanval kiezen en wij FC Engelen op hun kant houden worden er verschillende mooie doelpunten gemaakt.

Engelen komt niet in hun spel doordat TEC druk vooruit zet.

Na 2 x 30 minuten voetbal is de eindstand dan ook 2-18 voor TEC.

De trainers zijn positief, maar er zijn voldoende leermomenten om weer mee aan de slag te gaan in de eerstvolgende trainingsavonden.

Al met al een mooie start van het bekerseizoen.

Tot dinsdag.

 

Martin, Ronny, Patrick en Noelle.

TEC JO19-1 – Leones JO19-1 (Uitslag 3-3)

TEC JO19-1 – Leones JO19-1 (Uitslag 3-3)

Dinsdag stond voor TEC JO19-1 de laatste oefenwedstrijd op het programma tegen Leones JO19-1. Deze tegenstander speelt ook in de 1e klasse maar we wisten dat deze ploeg sterker zou zijn dan SKV, de tegenstander van afgelopen zaterdag.

Marijn en Jan waren afwezig en de wedstrijd werd begonnen met Nout, Imed, Danee, Sinan, Rens en Tymo als reserve.

Net als afgelopen zaterdag begon TEC weer erg slap aan de wedstrijd. In de 10e minuut kwam dit goed tot uiting toen het te lang duurde voor de muur goed opsteld stond en een speler van Leones de 0-1 kon scoren. Overigens wel een schitterend doelpunt, hard en hoog in de rechterhoek.

Helaas werd TEC nog niet wakker geschud door dit doelpunt want een minuut later leidde slordig balverlies tot een schot op de paal.

In de 30e minuut komt Leones op een 0-2 voorsprong als een aantal spelers niet resoluut ingrijpen. Stijn voorkomt vervolgens nog met een goede redding in de korte hoek dat de stand niet nog erger wordt.

TEC is eigenlijk slechts 2 x gevaarlijk uit een directe vrije trap. Zowel bij de vrije trap van Semih als ook van Wouter redt hun keeper fantastisch.

Zo gaan we rusten met een 2-0 achterstand. In de rust komen Nout, Imed, Sinan en Danee in het veld voor Stijn, Semih, Semi en Jason.

Het begin van de 2e helft is Leones weer de bovenliggende partij. In korte tijd krijgt de tegenstander 3 100 % kansen maar gelukkig staat het vizier van de rechtsbuiten, veruit hun gevaarlijkste speler, niet op scherp. 1 x heeft Nout een mooie reflex en houdt ons enigszins in de wedstrijd.

Na 10 minuten komt TEC beter in de wedstrijd. De duels worden aangegaan, 2e ballen worden gewonnen en je ziet de spirit terug in de ploeg komen. In de 80e minuut komt de bal via Daan bij Sinan die zorgt voor de aansluiting (1-2). TEC probeert door te drukken maar toch valt uit een counter in de 85e minuut de 1-3.

Vervolgens is het knap om te zien hoe de ploeg veerkracht toont en weer op zoek gaat naar de aansluiting.
Nu komt de bal in de 88e minuut via Sinan bij Daan die beheerst en hard raak schiet (2-3).

Nog 1 x proberen we alles te geven en dit wordt beloond met een mooie treffer van Wouter in de 90e minuut.

Zo eindigt deze wedstrijd in een knap gelijkspel en moeten we ook onze leermomenten pakken uit deze wedstrijd.

Zonder inzet kunnen wij van iedere ploeg verliezen, maar als iedereen de passie toont in combinatie met ieders kwaliteiten zullen we elke week als team en ook individueel enorm groeien. Dan gaan er nog zeker mooie dingen gebeuren in Tiel.

Zaterdag spelen we de eerste bekerwedstrijd tegen Peursum (1e klasse) om 15.00 uur, wederom thuis.
De andere 2 ploegen in onze bekercompetitie zijn Hardinxveld (Hoofdklasse) en het sterke Kozakken Boys (4e divisie).

Met vriendelijke groet,
Ruwin Verwoert

Oefenwedstrijd TEC JO19-1 – SKV JO19-1 (uitslag 3-0)

Oefenwedstrijd TEC JO19-1 – SKV JO19-1 (uitslag 3-0)
Zaterdag 25 augustus stond de 2e oefenwedstrijd op het programma. Op eigen veld werd gespeeld tegen SKV Wageningen JO19-1 dat ook in de 1e klasse speelt.
Voor de wedstrijd werd er eerst nog getraind en vervolgens werd er door spelers en ouders genoten van een broodmaaltijd, fruit en andere lekkere dingen.
Om 12.00 uur was dan de aftrap van de wedstrijd. Sinan was afwezig en Tymo was helaas ziek maar kwam toch even kijken. Rens was ook aanwezig maar moest geblesseerd toekijken. De lichtgeblesseerde Marijn, Imed, Jan, Danee en Nout begonnen als reserve.
Het begin van de wedstrijd was ver onder niveau. Wellicht was er sprake van enige spanning omdat er veel ouders/supporters aanwezig waren en we allemaal wilden laten zien wat we waard zijn.
Door slechte inspeelpasses gaven we SKV alle kans om vroeg tot scoren te komen. Met meer geluk dan wijsheid gebeurde dit echter niet. De eerste 25 minuten bleven erg rommelig. Het maken van onnodige acties op eigen helft in combinatie met te weinig beweging zonder bal zorgde voor veel balverlies. Verdedigend speelden we niet vanuit onze positie zodat we niet compact stonden en SKV redelijk eenvoudig de vrije man kon vinden, zonder hierbij gevaarlijk te worden.
Na een korte onderbreking halverwege de 1e helft werd het vervolg van de eerste helft na de nodige aanwijzingen van een veel hoger niveau.
Eerst was Jurdo met een schot van afstand al gevaarlijk. Zijn schot kwam via de lat voor de voeten van Richard maar hij wist helaas niet te scoren. Kort hierna kwam Werner 1 op 1 met de keeper maar met de teen (van Casillas) wist de keeper redding te brengen.
Het tempo ging omhoog, de backs Tygo en Rick gingen zich aanvallend ook steeds meer met de opbouw bemoeien. In de 34e minuut volgde op deze manier dan ook de beloning voor het goede spel. Rick was opgestoomd naar de achterlijn, kapte zijn tegenstander knap uit en zijn perfecte voorzet werd bij de 2e paal binnen gekopt door de attent meegelopen Richard (1-0).
Wouter en Semih werden meer gevonden en zodoende kwamen we meer tot voetbal en mooie combinaties.
Kort voor rust kwam de 2-0 op het bord. Via een mooie crosspass van Jurdo belandde de bal op rechts. Werner speelde in 1 x door op Daan waarna Daan na een individuele actie van dichtbij kon scoren.
Na de rust kwam Jan in de ploeg voor Werner. Het was erg mooi dat direct vanaf de aftrap werd gescoord. Zoals besproken kwam de lange bal van Jurdo bij Richard terecht en hij scoorde beheerst zijn 2e van de middag en zorgde voor de 3-0 stand.
Achterin had de verdediging onder leiding van Jurdo en Jason het volledig onder controle. Goed om te zien was dat door middel van coaching er meer rust in de ploeg kwam en ballen ook werden uitgehaald om dan via de andere kant weer op te bouwen.
Imed, Danee en Marijn kwamen nog in het veld voor Semi, Jason en Richard.
Er kwamen nog wat kansjes om de score verder op te voeren maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel toch wat slordiger.
Nu we 2 weken bezig zijn kunnen we concluderen dat we op de goede weg zijn. Elke training en wedstrijd zetten we stappen vooruit.
Komende dinsdag oefent TEC op eigen veld tegen Leones JO19-1 om 20.00 uur.
Namens het hele team en begeleiding willen wij een ieder bedanken die de lunch hebben mogelijk gemaakt. Top geregeld.
Ook bedanken we de uitstekend leidende scheidsrechter Frank Verwoert.

 

Met vriendelijke groet,
Ruwin Verwoert

Gezocht: Voetballers/sters voor  TEC JO14 en  TEC JO12!

Gezocht: Voetballers/sters voor  TEC JO14 en  TEC JO12!
Voor de JO14 (geboortejaar 2005) en de JO12 (geboortejaar 2007) zoeken we nog een aantal spelers om onze teams compleet te maken.
Ook wanneer je nog een jaar jonger bent (van 2006, JO14 en van 2008, JO12) ben je van harte welkom!
De teams worden begeleid door gediplomeerde trainers of – die daar een opleiding voor volgen.
Daarnaast worden de jeugdteams van TEC begeleid door Frits van den Berk en Hans Schrijner, beiden docenten KNVB die bij TEC ook interne scholing en begeleiding verzorgen.
Heeft u interesse en/of wilt u meer weten?
Neemt u dan contact op met Technisch Jeugdcoördinator Hans Schrijner
Graag tot ziens bij TEC!

Met vriendelijke groet,

Hans Schrijner
Technisch Jeugd Coordinator
06-30173537

🧡| Trainingen Jeugd Tec

🧡| Trainingen Jeugd Tec

Vanaf deze week starten voor alle jeugdteams van TEC de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.
Een aantal teams waren al eerder begonnen met de trainingen, maar vanaf vandaag maandag 20 augustus is er een volledige bezetting.

TEC bouwt aan de toekomst met gediplomeerde trainers
en een gecertificeerde jeugdopleiding.

Wil jij ook ervaren hoe het is om bij TEC te trainen en te voetballen?
Kom dan vrijblijvend een paar keer meetrainen.

Voor meer informatie kun je bellen of Appen met jeugd coördinator Hans Schrijner 06-30173537 of mailen naar info@svtec.nl

Zie hier het voorlopige trainingsschema:

Overzicht Trainingstijden ( schema aangepast)

💗| TEC Meidenvoetbal

💗| Tec Meidenvoetbal

Niet alleen de jongens-teams gaan van start, maar ook onze meisjes gaan er alles aan doen om er wéér een mooi voetbalseizoen van te maken.
Ervaar het meisjesvoetbal bij TEC en kom gerust vrijblijvend meetrainen.